سیستم طلایی برنامه ریزی روزانه
برنامه ریزی روزانه
قطعا همه ی شما این را یک بار شنیده اید که برای موفقیت نیاز دارید که هدف گذاری کنید . آیا می دانید برای هدف گذاری به چه چیز هایی نیاز دارید ؟ من در این مطلب می خواهم یکی از مهم ترین، کاربردی ترین و موثر ترین ابزار را برای هدف گذاری به شما معرفی کنم این ابزار چیزی نیست جز برنامه ریزی روزانه ی شما . آنتوان دو سنت اگزوپری در این باره این چنین می گوید :
یک هدف بدون برنامه ریزی تنها یک آرزو است . داشتن برنامه ریزی روزانه از اهمیت ویژه ای برخودار است به طوری که توصیه می کنیم از این ابزار در ابتدای انجام هر کاری استفاده کنید .
اما برای این که بتوانید به درستی از این ابزار استفاده کنید به طوری نتایج خیره کننده را برای شما به دنبال داشته باشد، شما باید با آن بیشتر آشنا شوید و فواید استفاده از آ ن را بدانید تا برای به کاری گیری آن اشتیاق داشته باشید . اما قبل از آن باید به شما بگویم که کسانی که گمان می کنند می تواند با هدف گذاری تنها موفق شودن و یا برعکس، فکر کنند که تنها داشتن برنامه ریزی روزانه ان ها را به موفقیت می رسانند سخت در اشتباه هستند .
اگر شما بهترین و کامل ترین هدف گذاری را داشته باشید و یا بهرین برنامه ریز ها برای شما برنامه ریزی روزانه تعیین کنند شما نمی توانید تنها با یکی از آن ها به مقصد نهایی برسید . پس هرگز فراموش نکنید که هدف گذاری و برنامه ریزی دو موضوع مهم و جدا نشدنی در زمینه موفقیت هستند . خب حال بپردازیم به این که چرا می گویند برنامه ریزی اهمیت دارد ؟؟
اهمیت برنامه ریزی روزانه
برنامه ریزی از لحاظ زمانی دارای تنوع زیادی است اما محبوب ترین آن ها که توسط افراد موفق دنیا نیز توصیه می شود برنامه ریزی روزانه است . زیرا با داشتن برنامه ریزی روزانه و عمل به آن شما می توانید که برنامه ریزی هفتگی، ماهانه حتی سالانه داشته باشید . و اما فواید داشتن برنامه ریزی روزانه که عبارت اند از :
- برنامه ریزی روزانه باعث می شود که ما در وقت، انرژی و هزینه های مان صرفه جویی کنیم .
- داشتن یک برنامه درست و راهبردی از ابهام، سردرگمی، رفتن به مسیرهای اشتباه و گاه تغییر مسیر های نا گهانی و از روی آگاهی جلو گیری می کند .
- داشتن یک برنامه ریزی درست، کاربردی، واقع بینانه و قابل انجام، دستیابی به هدف را امکان پذیر می کند .
- زمانی که برنامه داشته باشیم دیگر در هر مرحله نیاز نیست به دنبال راه حل بگردیم و بلافاصله اقدام می کنیم .
- حرکت از روی برنامه باعث می شود که عملکرد ما نیز افزایش یابد و کار ها را در بالا ترین سطح کیفی انجام دهیم .
مشخص کنید که روزتان را چگونه می گذرانید
برنامه ریزی روزانه در واقع نشان دهنده این است که چگونه کار های مان را انجام دهیم تا هم همه ی آن ها تمام شوند و هم ما بتوانیم به هدفمان نزیک تر شویم . وضوع مهمی مع در برنامه ریزی روزانه وجود دارد قطعا کار هایی هستند که در لیست وجود دارند . به طور کلی ما با دو نوع کار سروکار داریم . دسته یا نوع اول، آن دسته از کار هایی است که راحت و به قول معروف سحطی هستند . در مقابل دسته ی دوم وجود دارد که ها های سخت و پیچیده را شامل می شود .
اما این دو دسته چه تفاوت هایی با هم دارند ؟ آیا می توانیم آن ها را هر گونه که می خواهیم و به هر ترتیبی که چیده شد انجام دهیم ؟ اصلا چرا دسته بندی کنیم، کار ها همه باید انجام دهند مگر غیر از ان است ؟!!
بله ! فرق می کنند زیرا میزان توجه و قدرتمان را باید با نوع کار ها هماهنگ کنیم . در ادامه بیشتر متوجه منظور من می شوید . دسته اول که گفته شد کار های سطحی هستند عبارت اند از :
- برسی کردن ایمیل های روزانه
- تنظیم قرار های ملاقات
- برسی کردن رفت و آمد های روزانه
- و …
برخی می گویند که از کجا باید تشخیص دهیم که کدام کار برای دسته ی اول است ؟! در جواب این عزیزان باید بگویم که کار هایی در این دسته قرار می گیرند که شما برای انجام دادن آن ها نیازی به مهارت و توانایی خاصی ندارید . و اما کار های دسته ی دوم که پیچیده تر هستند کار های ی هستند که شما برای انجام آن ها باید از توانایی هایتان کمک بگیرید . حقیقتی در مورد این دو دسته از کار ها وجود دارد که می خواهم به شما نیز آن را بگویم .
انجام دادن کار های دسته ی اول تنها شما را از اخراج شدن نجات می هد و به نوعی روزمرگی هستند اما انجام دادن کار های پیچیده باعث می شوند تا شما رشد کنید و ارتقا پیدا کنید . حال با توجه به اهمیت دسته ی دوم شما باید برنامه ریزی روزانه را به نوعی طرح ریزی کنید که تمرکز بیشتری بر روی این دسته داشته باشید .
گری کلر در این باره این چنین می گوید که اغلب انسان ها ۸۰ درصد نتایج مطلوب را از ۲۰ درصد کاری که انجام داده اند به دست می آورند . پس بر روی همان ۲۰ درصد تمرکز کنیم . با توجه به توضیحاتی که داده شد دیگر آلان می دانید که روزتان را چگونه بگذرانید .
برنامه هر روز رو شب قبل بریزید
جرج پتن می گوید یک برنامه خوب که امروز طراحی شود یک برنامه بی نقصو عالی است که هفته ی دیگر قرار است طراحی شود .
اگر تا به حال به صورت اصولی و دقیق تجربه برنامه ریزی روزانه را نداشته اید ممکن است در ابتدای این را کمی برای برنامه ریزی دچار مشکل شوید و وقت زیادی از روزتان را صرف آن کنید . بدین جهت توصیه می کنیم که در شب قبل سعی کنید برنامه ریزی روزانه را تهیه و طراحی کنید . برنامه ای که می نویسید اید یک لیست از کار هایی باشد که باید فردا انجام دهید و این لیست و ترتیب و حتی زمان بندی را به گون ای تعیین کنید در صورت مواجه شدن با هر مسئله ای بتوانید بدون این که به اصل برنامه خللی وارد شود، تغییراتی را در آن ایجاد کنید .
به قول معروف برنامه ریزی روزانه شما باید منعطف باشد و امکان جا به جایی در آن وجود داشته باشد . به مرور زمان خودتن متوجه می شوید که چگونه برنامه ایی را باید طراحی کنید پس اصلا نگران نباشید کمی زمان لازم است .
مشخص کنید چه زمانی بیشترین بهره وری رو دارین
هر کسی در یک بازه زمانی از روز بیشترین بهره وری را می تواند داشته باشد . برای مثال بنده صبح بین ساعات ۷تا ۱۱ و ۱۳ تا ۱۵ بازدهی بیشتری دارم و در این زمان ها کار هایی را قرار می دهم که نیازمند دقت، تمرکز و توانایی زیادی هستند . برای این که بتوانید برنامه ای را که طرح ریزی کرده اید به درستی اجرا کنید یکی از نیاز هایی که دارید این است که ساعات بیشترین بازدهی خودتان را شناسایی کنید .
در این ساعات کار های دسته ی دوم و بعد از کار هایی که در دسته ی اول در اولویت قرار داده اید را انجام دهید . شاید در بتدا مسخره به نظر برسد اما تضمین می کنم که تفاوت این برنامه ریزی روزانه را دیگر برنامه هایی که نوشتید ولی هیچ گاه عمل نکرده اید را در کوتاه زمان خواهید دید .
مرتب برنامه ریزی های روزانه خود رو چک کنید
باید بر روی برنامه ی تسلط کافی را داشته باشید تا بتوانی ان را درست و اصولی اجرا کنید . داشتن تسلط لازمه اش این است که مدام برنامه خود را ببینید و برسی کنید . کار های انجام شده را تیک بزنید . ب رعایت این اصل شما در انتهای روز یک لیست از کار هایتان را در دست دارید که همه شان تیک خورده اند . قطعا در این لحظه احساس رضایت قابل توجی از خودتان دارید و همین موضوع باعث تقویت اعتماد به نفس شما نیز می شود . و شما از فردا دی تر برنامه های روزانه تان را دنبال می کنید.
مشخص کنید چقدر در رفت و آمد هستید
یکی از موضوعاتی که در اکثر برنامه هایی که طراحی می شوند کم است و تقریبا به چشم نمی خورد زمان رفت و آمد های شما است . رفت و آمد را نمی تواناز زندگی روزانه جدا کرد پس باید حتما آن را نیز در برنامه ریزی روزانه تان لحاظ کنید .
زمانی که دارید برنامه ی فردا تان را می نویسید محاسبه کنید که فردا به چخ مکان هایی بای بروید و چه اندازه کار شما طول خواهد کشید . این رفت و۳آمد ها چه زمانی را از شما می گیرند . تمامی این ها را با این که دقیق نستند و با در نظر گرفتن احتمالات یادداشت کنید . شاید تاثیر این کار را در برنامه های اول تا سوم و حتی جهارم، پنجم متوجه نشوید اما کم کم در میابید که چه کمکی می توانند به شما بکنند .
روزتون رو به بخش های ۳۰ دقیقه ای تنظیم کنید
یکی ا ز تکنیک هایی که افراد موفق دنیا برای برنامه ریزی روزانه توصیه می کنند و در مورد آن مقاله هایی نیز به چاگ رسیده است همین موضوع است که روز هایتان را به بخش های ۳۰ دقیقه ای تقسیم کنید . و این گونه تخمین بزنید برای انجام هر کار چند بخش لازم است .به همین راحتی با استفاده از این روش دیگر ضرورتی ندارد با ساعت و دقیقه کارتان را پیچیده کنید .
- بیشتر بخوانید : چگونه برای کارهایمان برنامه ریزی کنیم ؟
دیدگاه ها