راهنمای خرید گوشی هوشمند
راهنمای جامع برای خرید یک گوشی هوشمند
با وجود رشد جشمگیر گوشی های هوشمند در ایران که تبدیل به یکی از نیاز مهم و کاربردی کاربران شده است تصمیم داریم در این مقاله راهنمای خرید یک گوشی هوشمند را با هم مرور کنیم.
تکنولوژی که در دست شماست باید طبق نیازها و بودجه ای که در اختیار دارید باشد ،برای مثال اگر تنها کارتان با یک تلگرام و اینستا با گوشی تمام می شود، یا حتی فرستادن چند ایمیل و وبگردی در اینترنت ، مشاهده موزیک و ویدیو گوشی با رنج قیمت پایین هم کارتان را راه می اندازد ، ولی اگر قصد دارید از دنیای هوشمند خود نهایت سرعت و کارایی را داشته باشید و با آن بازی هایی با گرافیک بالا را تجربه کنید باید کمی خرج کنید.
اگر شما هم مانند خیلی دیگر از افراد در خرید یک گوشی هوشمند اطلاعات کافی ندارید بهتر است با ما همراه باشید …
نکات و راهنمای مهم قبل از خرید گوشی همراه هوشمند
به جیب هایتان نگاه کنید !
اولين گام راهنمای خرید گوشی هوشمند مناسب نیاز داشتن به آن می باشد . آیا واقعا به این گوشی های هوشمند نیاز دارید یا اینکه یک گوشی ساده پاسخگوی نیاز کار شماست ! گوشی های هوشمند گرانقيمت هستند، پس تا مطمئن نشده ايد دست به خريد آنها نزنيد؛ شايد پشيمان شويد!
سپس مهم ترین فاکتور برای خرید گوشی این است که رنج قیمت موردنظرتان را مشخص کنید. قدرت سخت افزاری گوشی را در نظر بگیرید (نوع پردازنده ، حافظه رم ، حافظه ذخیره سازی ، تعداد هسته سی پی یو و … ( یا کیفیت دوربین اصلی و جلو یا کیفیت ساخت و جنس بدنه گوشی یا به روز بودن سیستم عامل و یا پشتیبانی از شبکه 4G یا طراحی و زیبایی گوشی یا کیفیت صفحه نمایش یا اندازه صفحه نمایش یا مدت زمان نگهداری شارژ باتری یا ضد آب و غبار بودن.
سپس فاکتورهای دیگر را اولویت بندی کنید و با مقایسه بین گوشی های هم رده، ببینید کدام گوشی به معیارهای انتخاب شما نزدیک هست و آن را انتخاب کنید. حتما لازم نیست گوشی های گران قیمت خریداری کنید ، باور کنید گوشی هایی با رنج قیمت پایین همان امکانات گوشی های دیگر را دارند ولی کمی با سرعت پایین تر .
اما از کجا بدانیم که کدام فاکتور برای ما در خرید گوشی می تواند اهمیت بیشتری داشته باشد؟ به راهنمای زیر توجه کنید :
نحوه انتخاب سیستم عامل گوشی
شرکت های بزرگ و معتبری در زمینه ساخت گوشی های هوشمند در جهان فعالیت می نمایند ، این شرکت ها هریک سیستم عامل خاصی را برای گوشی خود در نظر می گیرند . آیفون از سیستم عامل IOS استفاده می کند ، و اکثر گوشی های شرکت های دیگر ؛ سونی ، سامسونگ ، HTC و … از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند. برخی هم از ویندوز فون استفاده می نمایند.
نحوه انتخاب با خود شماست و این بستگی به نیازها و امکاناتی دارد که شما لازم دارید . (البته در ایران اکثر افراد برای کلاس و چشم تو هم چشمی گوشی های آیفون را خریداری می نمایند که اگر شما هم جزو این دسته هستید لطفا کمی فکر و اندیشه داشته باشید!)
سیستم عامل محبوب اندروید که محیطی ساده و جذاب دارد، تمام نیازهای شما را اعم از ، وبگردی ، حضور در شبکه های اجتماعی ، نصب بازی ، مشاهده فیلم و سلفی گرفتن را جواب می دهد. و اکثر نرم افزارهای معروف و کاربردی قابل اجرا در این سیستم عامل می باشند . همچنین قابلیت ارتقاء و قیمت مناسب آن باعث شده انتخاب اکثر کاربران ایرانی باشد . سیستم عامل اندروید مورد استفاده ۸۰% از کاربران جهان است !
با آیفون هم می توانید تمام این کارها را انجام بدهید ، ولی وجود تنظیمات و سخت افزارهای پیشرفته بر روی این گوشی واقعا لذت کار با یک گوشی هوشمند را به شما الحاق خواهد نمود . با آیفون یک گوشی زیبا و خلاقانه در دست دارید .
ویندوز فون : این نوع سیستم عامل زیاد در ایران طرفداری ندارد ، ولی هستند کسانی که گوشی های را خریداری نمایند که ویندوز فون بر روی آن نصب شده باشد . این سیستم عامل که توسط مایکروسافت ارائه می شود ، قابلیت های مختلفی مانند اندروید را پشتیبانی می کند.
از کجا بدانیم چه سخت افزاری برای ما مناسب تر است؟
اگر دوست دارید با گوشی هوشمند خود بازی های HD با گرافیک و حجم بالا را تجربه کنید ،حداقل RAM یک و نیم یا دو گیگابایت، حداقل حافظه داخلی ۱۶ گیگابایت (البته RAM یک گیگابایت و حافظه داخلی ۸ گیگا بایت در گوشی های پایین رده هم مناسب می باشد) و پردازنده های حداقل چهارهسته ای و گرافیک های بالا نیز توصیه می شود .
اگر زیاد اهل بازی نیستید و کارتان با چندتا بازی کوچک و جذاب که تعدادشانم کم نیست راه میوفتد میزان رم یک یا دو یا سه یا چهار گیگابایت و حافظه داخلی ۸ یا ۳۲ یا ۶۴ آن چنان فرقی نمی کند .
حال در صورتی که پردازنده های اصلی گوشی که نقش مهمی را در سرعت و گرافیک دارند، برایتان زیاد مهم نیستند باید مواردی همچون کیفیت ساخت و جنس بدنه گوشی،طراحی و زیبایی گوشی،کیفیت صفحه نمایش گوشی،کیفیت دوربین اصلی،به روز بودن سیستم عامل یا پشتیبانی از شبکه 4G را ملاک خرید قرار داده و آنها را بین گوشی های هم رده مقایسه کنید.
این نکته را هم مدنظر داشته باشید اگر اهل زیاد کلیپ نگاه کردن یا گوش دادن به موسیقی و فیلم های گوناگون هستید ظرفیت ذخیره سازی و پشتیبانی از کارت حافظه جانبی می تواند مهم باشد . هرچه این میزان ذخیره سازی داده ها خالی تر باشد سرعت مناسب تری دارید .
چگونه مگاپیکسل دوربین گوشی را انتخاب کنیم ؟
امروز با وجود فراگیر شدن پدیده ای به اسم اینستاگرام و شبکه های اجتماعی علاقه مندان به حضور در دنیای مجازی و اعتیاد به عکس گرفتن زیاد شده اند . اگر خیلی اهل عکس انداختن و تغییر عکس پروفایل های آنلاینتان هستید توصیه می کنیم برای عکس برداری بهتر دوربین های با قابلیت ۱۳ مگاپیکسل یا بالاتر جوابگوی شما می باشد ، برای عکس برداری حرفه ای و با گرافیک بالاتر نیاز به دوربین های با کیفیت ۲۰ یا ۲۵ دارید . اگر اهل سلفی گرفتن هم هستید که باید دوربین جلو برایتان مهم باشد ، دوربین های جلویی اکثر گوشی ها دارای ۵ یا ۸ مگاپیکسل قدرت می باشد . و می توانند کارتان را راه بیاندازند .
البته کیفیت دوربین الزاما به بیشتر بودن مقدار پیکسل دوربین وابسته نیست و به فاکتورهای دیگر مانند سنسور یا حسگر دوربین،پردازنده تصویر،نوع لنز،کیفیت فلش،لرزش گیر دست،الگوریتم حذف نویز و توانایی اجرای سریع و آسان بستگی دارد.
بهتر است برای آگاه شده از کیفیت واقعی دوربین از کسانی که تجربه کار کردن با آن گوشی را داشتند سوال بپرسید . در بسیاری از سایت های خرید و فروش موبایل مثل دیجی کالا خریداران زیاد گوشی های مختلف ، نظرات خود را در مورد کار با گوشی نوشته اند .
هر چند ممکن است این اظهار نظرها درست هم نباشند ، ولی معمولا نظرات منصفانه است. در سایت دیجی کالا چون محصولات به فروش گذاشته می شوند،یک قسمت معرفی دارند که مزایا و معایب گوشی ها را ذکر کرده اند.
البته شما می توانید با مراجعه به وب سایت DXOMARK.COM لیست “بهترین گوشی های موبایل از نظر کیفیت دوربین” را مشاهده نمایید.
4G بخریم یا 3G ؟!
فرق بین این دو در سرعت استفاده از اینترنت می باشد و هرکدام از گوشی هایی که قابلیت 4G داشته باشند به نسبت 3G کمی (حدودا بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان) تفاوت قیمت دارند . در اکثر گوشی های هوشمند امروزی می بینیم که یک گوشی با مدل خاص خود و قیمت پایین تر تنها از شبکه 3G پشتیبانی می کند و همان گوشی در مدلی دیگر از هردو سرویس پشتیبانی می کند .
اگر اهل وبگردی ، مشاهده کلیپ ها در اینترنت و دانلود کردن هستید با گوشی هایی که از 4G استفاده می کنند نهایت سرعت را تجربه خواهید کرد . البته هنوز تمام نقاط ایران این سرویس را پشتیبانی نمی کنند .
ولی اگر زیاد به اینترنت پرسرعت نیاز ندارید می توانید با صرفه جویی در هزینه گوشی هایی با قابلیت 3G که از سرعت خوبی هم برخوردار هستند و تمام نیازهای شما را برآوده می کنند استفاده کنید .
چه صفحه نمایشی برای گوشی خوب است ؟
صفحه نمایش گوشی های لمسی انواع مختلفی دارند و بسته به کیفیت و جنس آن قیمت متفاوتی را دربر می گیرند . همچنین برای مقایسه کیفیت صفحه نمایش گوشی ها به نوع صفحه نمایش گوشی توجه کنید. هر چقدر تراکم پیکسلی بالاتر باشد،کیفیت صفحه نمایش گوشی بالاتر خواهد بود.
در هنگام خرید گوشی هم حتما یک کاور یا خش گیر خوب برای صفحه نمایش خود بیاندازید تا اگر اتفاقی برای آن افتاد صفحه اصلی آسیب نبیند.
همچنین اگر اهل فیلم نگاه کردن و انجام کارهای HD و وبگردی در صفحات مجازی هستید اندازه صفحه نمایش باید برایتان مهم باشد.
برای انجام کارهای بهتر نیاز به گوشی های ۵ اینچی دارید و اگر دوست دارید گوشی جمع و جوری داشته باشید ، که راحت بره تو جیب و راحتم از جیب دربیاد! گوشی با اندازه صفحه نمایش ۴ اینچ گزینه مناسبی است.
البته همانطور که در بالا هم گفتیم در گوشی های میان رده هم، هر چه اندازه صفحه نمایش بزرگتر باشد،کیفیت نمایشگر پائین تر خواهد بود. بنابراین برای گوشی های با صفحه نمایش بزرگتر از ۵.۵ اینچ بهتر است حداقل رزولوشن صفحه نمایش آنها Full HD باشد.
چه گوشی کیفیت ساخت بهتری دارد ؟
اگر قصد دارید از گوشی هوشمند خود تا چند سال استفاده کنید و طی این مدت بدنه آن سالم بماند ، باید گوشی را خریداری کنید که جنس بدنه و کیفیت ساخت خوبی دارد. گوشی هایی که بدنه ترکیبی از جنس فلز و شیشه دارند و از پلاستیک نیستند دوام بیشتری دارند که البته وزن سنگین تری هم دارند.
همچنین نکته ای که باید در سالم ماندن و عمر طولانی دستگاه در نظر داشت استفاده بهینه کاربر از آن می باشد ، انداختن یک قاب خوشگل و ژله ای می تواند جلوی ضربات زمین خوردن و کثیفی بدنه اصلی گوشی را تا حدود زیادی کاهش دهد.
ویژگی فیزیکی و ظاهری در خرید گوشی خیلی مهم می باشد ، این که چگونه تلفن در دستان شما قرار می گیرد و یا هنگام تایپ کردن پیامک یا متنی با آن احساس راحتی کنید.
وضعیت باتری گوشی چگونه باشد ؟
گرچه در اکثر گوشی های هوشمند اندرویدی مشکل زود تمام شدن شارژ یکی از دغدغه های کاربران می باشد ، که با کمی برنامه ریزی و صرفه جویی خواهید توانست شارژ کمتری مصرف نمایید . اصلی ترین دلیل تمام شدن شارژ باتری برمی گردد به استفاده کاربر از امکانات گوشی و راهکارهای صرفه جویی در مصرف باتری.
- توصیه می شود این مطلب را بخوانید : افزایش مدت زمان نگهداری شارژ باتری موبایل
بنابراین ، قبل از خرید گوشی هوشمند باید مقاله ما در رابطه با راهنمای خرید گوشی را مطالعه نمایید تا با تصمیم درست و منطیقی یک وسیله الکترونیکی خوب برای خود بگیرید.
دیدگاه ها