کرم های رایانه ای چیست و چرا هنوز خطرناک هستند ؟
اگر اخبار فناوری را دنبال کنید ، بدون شک هر هفته نوعی حمله سایبری به یک شرکت تجاری یا سازمان دولتی را در خبرها می شنوید ، از زمان ابتدایی ترین کرم های رایانه ای ، مانند کرم موریس در سال ۱۹۸۸ ، این انگل های کوچک در سراسر جهان به رایانه ها و شبکه های مختلف آلوده شده اند. اما کرم های رایانه ای چیست و چرا باید به آنها توجه کنیم؟
کرم های رایانه ای چیست؟
کرم های رایانه ای شبیه به انگل های واقعی هستند زیرا می توانند خود را در حد ممکن در سرور های زیادی کپی کنند. با این حال ، آنها این کار را انجام می دهند بدون اینکه آسیب زیادی به سیستم هایی که از آن تغذیه می شوند بزنند.
هکرها این کرم ها را از طریق نرم افزار یا آسیب پذیری سیستم عامل به رایانه شما منتقل می کنند. آنها معمولاً به عنوان پیوست در ایمیل یا پیام فوری وارد می شوند. آنها حاوی نرم افزار مستقل یا پرونده هایی هستند که برای ایجاد صدمه لازم نیست خود را به هیچ برنامه نرم افزاری دیگری وصل کنند.
هدف از کرم کامپیوتر این است که خودش را تکثیر کند و آن نسخه ها را در رایانه های دیگر پخش کند و آنها این کار را بدون هیچ گونه تعامل انسانی انجام می دهند.
کرم ها معمولاً قطعه ای از کد را دارند که باعث می شود رایانه شما در برابر حملات دیگر آسیب پذیر باشد. طول عمر یک کرم نسبتاً کوتاه است. این امر به این دلیل است که به محض استقرار کرم ، ضعف سیستم را نشان می دهد که اجازه ورود به آن را در وهله اول می دهد. حمل و بکارگیری یک payload راه دیگری را به سیستم و شبکه شما می بخشد.
آیا Worms می تواند کامپیوتر من را خراب کند؟
چه اتفاقی می افتد اگر کرم کامپیوتر شما را آلوده کند؟ Worms فایلهای شما را خراب نمی کند یا کامپیوتر شما را خراب نمی کند. در عوض ، آنها با مکیدن منابع یا پهنای باند اینترنت رایانه شما را کند می کنند.
فقط به این دلیل که کامپیوتر شما را نابود نمی کند ، این بدان معنی نیست که نمی تواند به روش های دیگر مخرب باشد. این مهاجمان می توانند پرونده های شما را تغییر داده و حذف کنند ، داده ها را سرقت کنند و درهای پشتی را برای ورود دیگر جاسوس افزارها نصب کنند. در صورت حمل بار ، می توانند نرم افزارهای مخرب دیگری را به رایانه شما تزریق کرده و به هکر اجازه دهند رایانه و تنظیمات سیستم آن را کنترل کند.
چگونه می توان از ورود کرم های رایانه ای جلوگیری کرد؟
خوشبختانه ، بروزرسانی های مکرر نرم افزار و سیستم عامل باعث می شود کرم ها نتوانند وارد سیستم شوند. با این حال ، شما هنوز هم باید امنیت خود را به روز کنید . در اینجا چند نکته برای جلوگیری از ریختن کرمها در شبکه خود آورده شده است.
- از یک فایروال شخصی استفاده کنید. سیستم رایانه شما کاملاً در معرض حمله به اینترنت قرار دارد. Wi-Fi عمومی این مسئله را حتی بزرگتر می کند.
- هنگام کلیک روی پیوندهایی که در ایمیل و در رسانه های اجتماعی مشاهده می کنید ، مراقب باشید. فقط بر روی لینک هایی که به آنها کاملاً اعتماد دارید کلیک کنید. هکرها در ساخت این پرونده ها خبره هستند.
- یک برنامه ضد بدافزار خوب مانند Kaspersky یا Malwarebytes که در رایانه خود نصب کرده اید ، داشته باشید یا از Windows Defender استفاده کنید.
- هنگام دانلود پرونده ها از اینترنت ، Autorun را خاموش کنید.
- سیستم خود را با هر نسخه ای از سیستم عامل شما منتشر می کند ، برای محافظت در برابر کرم های شناخته شده و سایر آسیب پذیری های امنیتی احتمالی به روز کنید.
- سیستم عامل و ضد ویروس خود را به روز نگه دارید.
- اگر هنوز از ، Windows XP استفاده می کنید ، آن را کنار بگذارید.
- توصیه می شود : ۱۵ تا بهترین ابزار حذف بدافزارهای مخرب برای کامپیوتر
کرم ها ممکن است ترسناک ترین نوع بدافزار مورد استفاده هکرها نباشند ، اما قطعاً هنوز مسئله ای هستند. بهترین راهکارها را برای امنیت در رایانه و شبکه خود دنبال کنید و آنها نباید قادر به نفوذ باشند. در مورد اعلامیه های آسیب پذیری در معرض آگاهی قرار بگیرید و تکه های صادر شده را برای اطمینان از امنیت رایانه خود بارگیری کنید.
دیدگاه ها