محافظت از چشم هنگام کار با رایانه
محفاظت از چشم هنگام کار با کامپیوتر و مانیتورها
رايانه ها ابزارهايي مفيد هستند، اما همين ابزارهاى مفيد نيز با استفاده نادرست كاربران مي توانند مشكلاتي بسيار جدي را براي سلامت آنها به وجود آورند. آسيب رساني به چشم كاربران از شايع ترين مشكلاتي است كه بر اثر استفاده نادرست از رايانه رخ مي دهد و شما باید در کار با این ابزارهای مفید محافظت از چشم خود را زیرنظر داشته باشید. بسياري از كاربران شب يا در اتاق هايي با نور كم از رايانه استفاده مي كنند، آن هم در حالي كه نور صفحه نمايش در روز هيچ تفاوتي با شب و محيط تاريك ندارد. محافظت از چشم یکی از مهم ترین کارها برای سلامتی چشمان شما در استفاده مداوم از کامپیوترها و گوشی ها می باشد.
همين نبود تفاوت در ميزان نور نمايشگر موجب مي شود كاربران به مرور با مشكلاتي در بينايي خود مواجه شوند. آيا مي دانيد ساده ترين روش براي پيشگيري از بروز اين مشكل، تنظيم نور صفحه نمايش با توجه به نور محيط است؟ به عنوان مثال چنانچه در روز از رايانه استفاده مي كنيد بايد نور نمايشگر زياد باشد و در صورتي كه در محيطي تاريك يا شب از آن استفاده مي كنيد اين نور بايد متناسب با نور اتاق كاهش يابد. نرم افزار f.lux اولين و مهم ترين ابزاري است كه براي سال ۲۰۱۶ به شما پيشنهاد مي كنيم. همين حالا اين نرم افزار را روي رايانه خود نصب كنيد و براي هميشه از آسيب هاي احتمالي كه ممكن است نور نامناسب نمايشگر به چشمان شما وارد كند، رهايي يابيد.
روش كار با اين نرم افزار بسيار ساده است. كافي است پس از نصب آن ميزان نور نمايشگر در زمان هاي مختلف همچون روز و شب را مشخص كنيد يا حتي كار را ساده تر كرده و موقعيت جغرافيايي خود را همراه نوع لامپ هاي اتاقتان در برنامه مشخص كنيد تا برنامه به طور خودكار در بازه هاي زماني مختلف نور نمايشگر را متناسب با نور اتاق شما تنظيم كند.
- توصیه می شود : نحوه فعال کردن فیلتر شفاف آبی در ویندوز ۱۰
همچنين هر زمان كه تمايل داشتيد مي توانيد به صورت دستي نيز نور را تغيير داده و در شرايط خاص روشنايي دلخواه خود را براي نمايشگر معين كنيد. استفاده از اين برنامه كاملا رايگان است و در سيستم هاي عامل ويندوز، لينوكس، مك و دستگاه هاي هوشمند آيفون و آيپد مي توانيد از آن استفاده كنيد:
علت سردرد هنگام کار با کامپیوتر
برخی از کاربران درهنگام کار با کامپیوتر دچار سردرد می شوند، که این امر از کار زیاد و مداوم و غیراصولی در پشت رایانه ها اتفاق می افتد. اگر شما هم مجبورید به مانند من ساعت ها از روز را در پشت کامپیوتر خود مشغول کار باشید، بهتر است در تایم های مشخصی (هر نیم ساعت) از پشت کامپیوتر خود بلند شوید و چند حرکت کششی را انجام بدهید و یا حداقل به چشمان خود استراحت بدهید. یکی از دلایل شایع سردرد در هنگام کار با کامپیوتر استفاده مدام از آن می باشد و البته مواردی چون صندلی نامناسب، فشارهای کاری و نور کم صفحه نمایش و یا گوش دادن به موزیک با صدای بلند هم عوامل موثری در سلامت روانی افراد در کار با کامپیوتر می باشند.
سعی کنید از کار مدام با کامپیوترها و گوشی ها پرهیز کنید، چراکه مطالعه های طولانی در صفحه نمایش ها بدون استراحت دادن به چشم باعث ضعیف شدن آن هم خواهد شد. در هنگام مطالعه کمی اینطرف تر و آن طرف را نگاه کنید، یا وقتی دارید به صدا گوش می دهید نیازی نیست با چشمان خود به صفحه نمایش خیره شوید. چشمان خود را ببندید و تنها به صدا گوش بدهید.
محافظت از چشم در برابر گوشی
هنگام کار با گوشی های هوشمند خود باید محافظت از چشم خود را هم زیر نظر داشته باشید، نگاه کردن و خیره شدن به یک صفحه نمایش کوچک آن هم برای مدت طولانی کار احمقانه ای بنظر می رسد. سعی کنید حداقل هر ۱۵ ثانیه ۱۰ بار پلک بزنید و چشمان خود را ثابت در خیره شدن به گوشی نگه ندارید.
همچنین از گزینه خودکار تطبیق نور محیط در گوشی های هوشمند خود استفاده کنید تا فشار از چشمان شما در صورت کم بودن نور گوشی برداشته شود.
برای محافظت از چشم از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده کنید
قانونی برای مدت زمان های خیره شدن به صفحه نمایش وجود دارد که با نام قانون ۲۰-۲۰-۲۰ ایجاد شده است، شما بر اساس این قانون بعد از هر ۲۰ دقیقه کار با چشمان خود تنها ۲۰ ثانیه به آن ها استراحت دهید و از فاصله حد اقل ۲۰ فوت و تا ۶ متر به چیزی به غیر از صفحه نمایش خیره شوید و این روال را تکرار کنید.
دیدگاه ها