علت هنگ کردن رایانه و برنامه ها
دلایلی که باعث هنگ کردن و باز نشدن برنامه ها می شود
هنگ و باز نشدن برخی از برنامه های ویندوز همیشه علاوه بر عصبانیتی که برای کاربران دارد، ممکن است تا حدود زیادی درکارهای ما تاخیر بیاندازد. این هنگی یا بازنشدن برنامه ها در مواقعی عادی می باشد ، ولی اگر شما هم جزو آن دسته از کاربرانی هستنید که در یک برنامه خاصی و در برنامه های متعدد سیستم عامل خود دچار هنگ می شوید با ما در این مقاله آموزشی علت هنگ کردن رایانه و برنامه های خود را دنبال نمایید.
جلوگیری از هنگ کامپیوتر در بسیاری از مواقع (البته اگر خوش شانس باشید) نرم افزاری می باشد، ولی در برخی موارد هم گیر کردن رایانه می تواند ناشی از مشکلات سخت افزاری باشد.
مشکلات سخت افزاری هنگ کردن رایانه
رم یا مادربورد : اگر در هنگام هنگ کردن ویندوز صفحه آبی رنگی مشاهده می کنید، مشکل از رم یا مادربورد شما است. برای حل این مشکل ابتدا یک رم سالم روی دستگاه خود بگذارید و در صورت هنگ مجدد، مادربورد خود را آزمایش کنید.
بایوس و باتری مادربورد : بایوس ها دارای تنظیمات مختلفی هستند که پس از اولین راه اندازی توسط یک فرد متخصص در سیستم شما تغییر می کنند. با تمام شدن باتری مادربورد، این تنظیمات به حالت اولیه باز می گردد. برای حل این مشکل کامپیوتر خود را به یک فرد متخصص نشان دهید.
تداخل سخت افزارها : یکی از اشتباهات افراد غیر متخصص در هنگام خرید کامپیوتر، انتخاب سخت افزارهای اشتباه است. ممکن است سخت افزارهایی که انتخاب می کنید با یکدیگر همخوانی نداشته باشند. برای فهمیدن این مسئله کافی است به Device Manager بروید و در فهرست سخت افزارها، سخت افزاری را که علامت خطر زرد رنگ دارد، پیدا کنید و مشکل آن را برطرف سازید.
گرما : یکی از عوامل آزار دهنده و باعث خرابی ویندوز گرما می باشد . گرما باعث هنگ سیستم ، ری استارت ناگهانی و خرابی بعضی از قطعات سیستم ما خواهد شد. اگر در مکانی هستید که هوا در آن جا جریان ندارد و یا سیستم را نزدیک وسیله ای گرمایشی قرار داده اید، حتما فکری به حال مکان جدید بکنید. فضای سیستم باید باز باشد و هوا در رفت و آمد باشد . همچنین بررسی کنید ، شاید یکی از فن ها داخل کیس خراب شده باشند که باید سریعا آن را درست کنید .
اگر این مشکلات سخت افزاری برای شما وجود نداشت ولی بازهم دچار هنگ و یا باز نشدن برنامه ها بودید مشکل شما نرم افزاری می باشد .
مشکلات نرم افزاری هنگ کردن رایانه و برنامه
مشکلات رجیستری : یکی از مشکلات رایج در کامپیوترها، مشکلات رجیستری است. برای حل این مشکلات، نرم افزارهایی از جمله CCleaner و DLL File Fixer می توانند به شما کمک کنند.
درایور قدیمی یا ناقص : نصب درایورهای قدیمی یا ناقص هم از جمله دلایل هنگ کردن سیستم است. درایورهای جدید سیستم خود را دانلود کرده و مجدد آن ها را نصب کنید.
ویروس : ازاصلی ترین موارد هنگ کردن یک سیستم ویروس ها می باشند ! یک آنتی ویروس مطمئن و قوی نصب کنید و تمام درایوها را اسکن کنید. اگر مشکل خیلی بزرگتر از این ها می باشد و ویروس ها زیاد هستند یک بکاپ از فایل های مهم تهیه کنید و سپس درایوهای خود را فرمت کنید!
سیستم عامل تاریخ انقضا گذشته : از دلایل اصلی علت هنگ کردن رایانه یا بازنشدن برنامه ها می توان این مورد هم اضافه کرد ، برخی از سیستم عامل های قدیمی و کهنه استفاده می نمایند که باعث عملکرد صحیح برخی برنامه ها نمی شود. بهتر است در ابتدا و قبل از هرکاری سیستم عامل خود را بروز رسانی کنید و یا اگر خیلی وقت است از آن استفاده می کنید، آن را تعویض کنید.
نصب ناقص برنامه : با وجود تعویض سیستم عامل بازهم نگاه کنید که آیا برنامه ای که هنگ می نماید درست و کامل نصب شده است. برای اینکار بهتر است یک بار برنامه را بصورت کامل حذف کنید و سپس آن را از نو نصب کنید.
همچنین برخی از برنامه ها نیاز به کرک و فعال سازی دارند ، در اینترنت و یا در همان پوشه نصب سی دی برنامه با دقت نگاه کنید که کرکی برای برنامه موجود نباشد و شما آن را نصب نکنید.
سیستم با مشخصات پایین : بر روی صفحه نصب یا محتویات پکیج آن برنامه ببنید که آیا برنامه با سیستم عامل و مشخصات Ram شما سازگاری دارید یا خیر؟ خیلی از برنامه های قوی و قدرتمند امروزی برای اجرا نیاز به پردازنده های بالا و قدرتمندی دارند ، که کامپیوترهای قدیمی نمی توانند از پس پردازش آن بربیایند.
- توصیه می شود : افزایش رم کامپیوتر با هارد | افزایش رم کامپیوتر با استفاده از USB
ظرفیت بالای هارد : در برخی موارد هارد کاربران پر است از فایل های اضافی و بدون استفاده، بهتر است هارد و درایوهای خود را از نظر داشتن حافظه بررسی نمایید. مخصوصا درایوری که ویندوز بر روی آن نصب می باشد. یکی از مشکلات کندی سیستم و هنگ کردن برنامه ها می تواند ظرفیت پایین هارد شما باشد.
بستن برنامه های فعال : یکی از علت هنگ کردن رایانه شما، اجرای برنامه ها در پشت زمینه ویندوز باشد که در CPU های پایین می تواند باعث کند شدن کامپیوتر شود. به همین منظور با گرفتن دکمه های ctrl+Alt+Delete برنامه Task Manager را باز کنید و بر روی برنامه های در حال اجرا کلیک راست و گزینه End Task را انتخاب نمایید.
امیدواریم این نکات و ترفندها به رفع هنگ ویندوز ۱۰ یا ۸ شما کمک کرده باشد. در صورتی که سوال دیگری در رابطه با این موضوع دارید، از بخش نظرات پایین صفحه برای ما ارسال کنید.
سلام من یک برنامه نویس هستم موقعی که سورس کد را بعد از سیو کردن و خاموش کردن سیستم دوباره وارد سورس کد میشم هنگ میکنه البته اطلاعات سیستم بالا هست فقط تعداد خط سورس کد نزدیک ۳۰۰۰خط است میشه راهنمایی کنید
با سلام خدمت شما و تشکر بخاطر اطلاعات مفیدتون من وقتی کامپیوترما روشن میکنم به هیچ وجه هیچ برنامه ای را باز نمیکنه حتی توی تنظیمات هم نمیتونم برم….
باید چیکار کنم
با سلام خدمت شپا و تشکر بخاطر اطلاعات مفیدتون من وقتی کامپیوترما روشن میکنم به هیچ وجه هیچ برنامه ای را باز نمیکنه حتی توی تنظیمات هم نمیتونم برم….
باید چیکار کنم
ویندوزتون رو عوض کنید
یا در حالت امن (Safe Mode) کامپیوتر رو اجرا کنید ، ببنید مشکل برطرف میشه یا خیر