معرفی ویژوال استودیو کم حجم – نسخه سبک شده و رایگان

IDE چیست و چه کاربردی دارد؟
قبل از اینکه بخواهیم به معرفی ویژوال استودیو کد و ویژگی های آن بپردازیم ، بهتر است که مفهوم کلی نرم افزار های IDE را بررسی کنیم.
IDE مخفف کلمههای Integrated Development Enviromen میباشد که به معنای محیط توسعه یکپارچه میباشد.
محیط توسعه یکپارچه به نرم افزارهایی گفته میشود که تمامی قابلیتهای موردنیاز برنامه نویسان را در یک جا دورهم جمع کردهاند. این ویژگیها باعث میشود که برنامه نویسی با استفاده از نرم افزارهای IDE بسیار سادهتر باشد و سریعتر باشد. فرقی نمیکند که برنامه نویسی تا تجربه و حرفهای باشید یا یک کارآموز نوپا، استفاده از نرم افزارهای IDE برنامه نویسی را برای شما بسیار بسیار راحت میکند.
IDE برای برنامه نویسان کاربرد بسیار زیادی دارد، زیرا کنترل برنامهها و دادهها را سادهتر میکند. همچنین استفاده از کتابخانهها و فریمورک ها در IDE سادهتر صورت میگیرد و کافی است که با کد مورد نظر آنها را فراخوانی کنید.
با اینکه IDE های مختلفی برای زبانهای مختلفی عرضه شدهاند، ولی نکتهای که وجود دارد این است که معمولاً برخی از IDE ها میتوانند تمامی زبانها را پوشش دهند و برنامه نویسان را از نرم افزارهای دیگر بی نیاز کنند.
مجموعه آموزش برنامه نویسی سایت فرادرس بهترین منبع آموزشی برای یادگیری زبان های برنامه نویسی و IDE آن هاست.
با این حال نباید از این موضوع غاقل شد که برخی از زبانهای برنامه نویسی نیازی به IDE ندارند و میتوانید آنها در برنامه ویرایشگر متن نوت پد نیز بنویسید. زبانهای JavaScript، CSS و HTML از جلمه این زبانها میباشند. البته پیشنهاد ما این است که برای سرعت و راحتی بیشتر آموزش برنامه نویسی این زبانها نیز از IDE استفاده کنید.
از جلمه IDE های مهم و کاربردی میتوان به Eclipse، Visual Studio، Code-Blocks، Brackets و NetBeans اشاره کرد. هرکدام از این نرم افزارها برای زبانهای مختلفی مناسب هستند. اگر میخواهید برنامه نویسی را شروع کنید، لازم نیست که حتماً تمامی IDE ها را نصب کنید. بلکه کافی است نرم افزار مورد نیاز زبان خود را بشناسید و فقط IDE موردنظر خود را نصب کنید تا فضا کامپیوتر شما بیش از اندازه اشغال نشود.
ویژوال استودیو چیست و چه کاربردی دارد؟
Visual Studio یکی از این نرم افزارهای IDE همه چیز تمام است که کاربرد بسیار زیادی دارد و تقریباً تمامی بخشهای علوم کامپیوتر را پوشش میدهد. نرم افزار Visual Studio توسط شرکت مایکروسافت برای پلتفرمهای لینوکس، مک اواس و ویندوز عرضه شده است. هرساله نسخههای جدیدتری از نرم افزار Visual Studio به بازار عرضه میشود تا تمامی نیازهای برنامه نویسان را پوشش دهد.
از ویژگیهای جالب این نرم افزار می توان به پشتیبانی آن از ۳۶ زبان برنامه نویسی مختلف اشاره کرد. زبانهایی که در این نرم افزار پشتیبانی میشوند عبارتند از C, C++/CLI, Visual Basic.NET, C#, F#, JavaScript, TypeScript, XML, XSLT, HTML و CSS.
همچنین از دیگر مزایای ویژوال استودیو این است که با استفاده ازپلاگین ها، زبانهایی نظیر Python، Ruby،Node.js و M نیز قابل پشتیبانی هستند.
شایان ذکر است که زبانهای Java و J# نیز در گذشته پشتیبانی میشدند، اما نسخههای جدید ویژوال استودیو از جاوا پشتیبانی نمیکند.
Community edition ابتداییترین ویرایش نرم افزار ویژوال استودیو است که هم اکنون نیز بهصورت رایگان در دسترس است. جدید نسخه این نرم افزار که هنوز توسط مایکروسافت پشتیبانی میشود، نسخه ۲۰۱۹ میباشد.جدیدترین نسخه این نرم افزار دارای ویژکی های زیر میباشد:
- سیستم گزارش باگ و اشکال زدایی
- آنالیز کردن کد های نوشته شده
- اجرای تست دستی، توانایی تست خودکار UI در برنامه های تحت وب یا ویندوز
- اجرای تست عملکرد (Performance Testing)، تست بار گذاری (Load Testing)
- مدل سازی و دستیابی به تعدادی از کدهای موجود و توابع وابسته آن
- مدیریت و گسترش پایگاه داده همزمان با اعمال تغییرات کد
- طراحی نرم افزار جدید و یا افزایش کد های نوشته شده ی قبلی
- قابلیت multi-monitor به منظور مدیریت و سازماندهی بهتر
- امکاناتی در ASP.NET برای کنترل نمودارها و استفاده از تکنولوژی AJAX پیاده سازی شده است
ویرایش های ویژوال استودیو نسخه کم حجم یا اصلی
۱. Community
این ویرایش از ویژوال استودیو برخلاف دیگر ویژگی ها رایگان بوده و در سال ۲۰۱۴ معرفی شد. از نظر امکانات این مانند ویرایش پروفشنال است. با استفاده از این ویرایش هر کسی میتواند اپلیکیشن خود را بنویسد و به اشتراک بگذارد.
سازمان های بزرگ نمی توانند از این ویژگی استفاده کنند اما برای شرکت های کوچک این نسخه را میتوان روی ۵ دستگاه نصب کرد. هدف اصلی ارائه این نسخه رایگان ایجاد دسترسی به زبانهای مختلف برنامه نویسی
مانند : C#، Visual Basic، F#, C++، HTML، JavaScript، Python بوده و هست.
۲. Professional
همانطور که از نام این ویرایش مشخص است، ویرایش تجاری ویژوال استودیو است که با ویژوال استودیو ۲۰۱۰ معرفی شد. ویرایش پروفشنال، از ادیت فایلهای XML و XSLT پشتیبانی میکند و شامل ابزارهایی مانند سرور اکسپلورر و یکپارچه سازی با مایکروسافت اس کیو آل سرور (SQL Server) میشود. این ویرایش رایگان نیست و پس از پایان دوره استفاده آزمایشی، باید لایسنس محصول را بخرید.
۳. Enterprise
از این ویرایش به دلیل داشتن امکاناتی انعطاف پذیر می توان برای تیم های بزرگ استفاده کرد.شما می توانید تا مدت ۹۰ روز به صورت آزمایشی از این محصول استفاده کنید و بعد از آن باید لایسنس محصول را تهیه کند. مهم ترین مزیت این ویرایش امکان شخصی سازی قابلیت ها و ابزارهای نرم افزار است.
فریمورک های ویژوال استودیو
نرم افزار ویژوال استودیو میتواند زبان برنامه نویسی سی و سی ++، سی شارپ و تمامی فریمورک هایی که توسط این زبانها ایجاد شده است را پوشش دهد. این فریمورک ها هرکدام برای برنامه نویسی در پلتفرمی خاص مناسب هستند. نکتهای که وجود دارد این است که این فریمورک ها بیشتر بر اساس زبان برنامه نویسی سی شارپ درست شدهاند و برای اینکه از آن فریمورک ها استفاده کنید، باید به زبان سی شارپ مسلط باشید.
فریمورک های ASP.net و Xamarin از جمله مهم ترین فریمورک هایی می باشد که در نرم افزار Visual Studio موجود هستند. فریمورک ASP.net برای کسانی مناسب است که می خواهند در زمینه وبسایت فعالیت کنند. چرا که با استفاده از این فریمورک می توانند وبسایت های پویا طراحی کنند. فریمورک زامارین نیز برای کسانی مناسب است که می خواهند در زمینه موبایل استفاده کنند. شما می توانید با استفاده از این فریمورک برای پلتفرم های اندروید و ios نرم افزار تولید کنید.
ویژگی های کلی ویژوال استودیو کم حجم
یکی دیگر از ویژگی هایی که این نرم افزار برای شما به ارمغان می آورد، مدیریت دیتابیس ها و داده می باشد. در صورتی که از این نرم افزار استفاده کنید، می توانید به راحتی هرچه تمام تر داده های موجود در دیتابیس خود را مدیریت کنید. این موضوع باعث میشود که توسعه بخشیدن به برنامه و مدیریت آن ساده تر شود. این مورد برای برنامه نویسان حرفه ای بسیار مفید است.
البته به غیر از موراد بالا، این نرم افزار یک ویژگی مفید دیگر نیز دارد که باعث میشود بین برنامه نویسان بسیار محبوب باشد. بر اساس این ویژگی شما میتوانید با استفاده از نرم افزار Visual Studio تمامی بخشهای برنامه خود اعم از کلاسها و API های که استفاده کردید را مدیریت کنید و در صورتی که بخشی اضافه باشد، آن را حذف کنید و برنامه خود را بهبود بخشید.
این مورد برای کسانی که میخواهند که برنامههایی با GUI طراحی کنند، مناسب است چراکه نرم افزار خود بخشهای گرافیکی و زیربنای برنامه را درست میکند و شما دیگر نیازی ندارید که تمامی بخشهای برنامه را خودتان ایجاد کنید. اینکار باعث میشود که زمان نوشتن و تولید یک برنامه بسیار کمتر شود و سرعت شما در تحویل یک پروژه بسیار افزایش پیدا کند.
ویژگی دیگری که توسط این IDE به برنامه نویسان ارائه میشود، امکان تصحیح کردن سایر پروژه ها می باشد. این کار باعث میشود که شما از کد هایی که توسط سایر برنامه نویسان ساخته شده است استفاده کنید و مشکلات خود را برطرف سازید. این ویژگی برای برنامه نویسانی که در شرکت ها به صورت گروهی فعالیت می کنند مناسب است.
همچنین شما خودتان می توانید افزونه های جدیدی برروی ویژوال استودیو نصب کنید و ویژگی های جدیدی را به این نرم افزار اضافه کنید. این ویژگی های جدید باعث می شوند که نوشتن برنامه با این افزونه ها ساده تر باشد. اگر به دنبال کاربردی ترین پلاگین ها برای ویژوال استودیو هستید می توانید به صفحه افزونه های ویژوال استودیو کد برای برنامه نویسی از سایت فرادرس مراجعه کنید و بهترین افزونه ها را بشناسید و دانلود و نصب کنید.
همچنین دقت داشته باشید که نرم افزار ویژوال استودیو بخش های زیادی دارد و برای اینکه به خوبی با تمامی بخش های آن آشنا شوید، باید آموزش ویژوال استودیو را پشت سر بگذراید. همچنین باید بدانید برای استفاده از نرم افزار ویژوال استودیو باید آموزش برنامه نویسی را نیز بخوبی فرا بگیرید زیرا در غیر این صورت ویژوال استودیو برای شما کاربردی ندارد.
تفاوت ویژوال استودیو و ویژوال استودیو کد چیست ؟
ویژوال استودیو و با ویژوال استودیو کد ویژگی های متفاوتی دارد. ویژوال استودیو به نرم افزاری گفته می شود که برای برنامه نویسان پلتفرم ویندوز و کسانی که از زبان سی شارپ استفاده میکنند بسیار مفید و کاربردی است. در حالی که نرم افزار ویژوال استودیو کد نرم افزار ویرایش کد می باشد. شما با استفاده از ویژوال استودیو کد می توانید کد های زبان های مختلف مانند سی اس اس (CSS) را ادیت کنید.
عمده ترین تفاوتی که بین این دو نرم افزار وجود دارد در این موضوع است که ویژوال استودیو یک نرم افزار IDE می باشد و در حالی که ویژوال استودیو کد نرم افزاری است که برای برنامه نویسانی مناسب است که فقط می خواهند بخشی از کد های خود را ادیت کنند.
البته نرم افزار ویژوال استودیو کد برخی از ویژگی های ویژوال استودیو را در خود جا داده است. به عنوان مثال می توانید تمامی فایل های خود را در ویژوال استودیو کد مشاهده کنید و آن ها ویرایش نمایید. یا اینکه مثلاً می توانید برخی از کتابخانه های زبان خود را به راحتی استفاده کنید و نیازی به نصب آن ها نداشته باشید.
اگر بخواهیم جمع بندی کوچکی داشته باشیم، باید بگوییم که ویژوال استودیو کد نرم افزاری است که برای برنامه نویسان زبان های برنامه نویسی اسکریپتی مناسب است و همچنین برای کسانی مناسب است که می خواهند در زمینه فرانت اند وبسایت فعالیت کنند. این نرم افزار نسبت به ویژوال استودیو حجم کمتری دارد. برای اینکه از این ویرایشگر استفاده کنید، باید با بخش های مختلف ویژوال استودیو کد آشنا شوید. می توانید از مستندات و آموزش های آن استفاده کنید.
از کجا ویژوال استودیو کم حجم را دانلود کنیم؟
راه های زیادی برای دریافت ویژوال استودیو کم حجم یا نسخه اصلی وجود دارد. اولین راه حل که بهترین راه حل نیز می باشد، دانلود کردن نرم افزار از سایت مایکروسافت می باشد. در این روش ابتدا وارد سایت مایکروسافت شوید و بسته نصب کننده نرم افزار را دانلود کنید و بگذارید که بسته نصب کننده فریمورک ها و بخش های مختلف ویژوال استودیو را نصب کند.
روش بعدی برای دریافت ویژوال استودیو کم حجم استفاده از وبسایت های ایرانی می باشد. در این روش باید وارد یکی از سایت های دانلود نرم افزار شوید. بسته نصب کننده نرم افزاریی که در این سایت ها قرار گرفته اند، حجم بسیار زیادی دارند و بخش های بسیار زیادی از نرم افزار را در خود جا داده اند. بیشتر این بخش ها برای شما ضروری نیستند. بهترین وبسایتی که از آن می توانید ویژوال استودیو را دریافت کنید، سافت ۹۸ می باشد.
برای نصب کردن ویژوال استودیو کد نیز باید از این روش استفاده کنید. البته ویژوال استودیو کد نسبت به نرم افزار ویژوال استودیو حجم و قابلیتهای کمتری دارد. پیشنهاد میشود که نسخه اصلی ویژوال استودیو را از سایت مایکروسافت دانلود کنید. دقت داشته باشید که هردو این نرم افزارها رایگان هستند البته به این موضوع دقت داشته باشید که نسخه ابتدایی ویژوال استودیو رایگان است و برای اینکه از سایر بخشها استفاده کنید باید هزینه نسبتاً زیادی را پرداخت کنید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه مقالات بیشتر در زمینه های مرتبط به وبسایت فرادرس مراجعه نمایید.
همچنین اگر به دنبال مرجعی برای آموزش انواع دروس دانشگاهی هستید می توانید از مجموعه آموزش های کاربردی سایت فرادرس استفاده نمایید و دانش خود را در علوم مختلف افزایش دهید.
دیدگاه ها