بهینه سازی محتوا وب سایت
مهم ترین موارد برای بهینه سازی محتوا وب سایت
بهینه سازی محتوا در انواع وب سایت ها نقش مهمی را در جذب کاربران هدف از موتورهای جستجو دارد، به طوری که اگر بتوانیم نیاز کاربران را در زمینه محتوا و مشکلات آن ها به درستی درک نماییم و سپس دست به تولید بهینه سازی محتوا بزنیم می توانیم افراد زیادی را بدون هیچ هزینه خاصی وارد وب سایت خود نماییم.
در این مطلب نکاتی مهم در مورد بهینه سازی محتوای وب سایت ذکر خواهیم کرد که می تواند نقش مهمی در SEO و بهینه سازی محتوا وب سایت داشته باشند.
عنوان و متن تطابق داشته باشند
بعد از اینکه کاربر به هرنحوی وارد پست ما می شود (چه از طریق مورتوهای جستجو چه از طریق ورود مستقیم) ، در وحله اول عنوان و متن محتوا باید بایکدیگر مطابقت داشته باشند. در غیر اینصورت کاربران صفحه را ترک خواهند کرد؛ چراکه آن نیازی که داشتند برطرف نشده است و موتورهای جستجو آنقدر باهوش هستند که ترک زودهنگام کاربران از سایت را تشخیص و آن وب سایت را جریمه نمایند.
بنابراین بایستی مطالب به صورت بهینه و با رعایت نکاتی نوشته شوند که نه تنها کاربران حداکثر استفاده از سایت شما را داشته باشند، بلکه در دفعات بعدی نیز به سایت شما مراجعه نمایند.
تکرار بیش از حد یک کلمه کلیدی
متاسفانه خیلی از وب مسترها در نوشتن یک کلمه افراط می کنند، مطالب را برای کاربران نمی نویسند و یک کلمه کلیدی را بارها در آن تکرار می نمایند .مطالب را برای کاربران خود بنویسید و نه موتورهای جستجو ، سعی کنید تا آنجا که می توانید روی نوشتن محتوا وقت گذاشته و یک متن جذاب را ایجاد کنید.
استفاده بیش از حد و تکرار کلمات کلیدی در داخل متن خود خودداری کنید. این روش سال هاست که قدیمی شده و حتی باعث جریمه شدن وب سایت شما هم خواهد شد.
در رابطه با تعداد کلمات کلیدی در یک متن، استفاده از % معنایی ندارد. شما کافیست که مطالبتان را به صورت عادی برای کاربران بنویسید در این صورت به صورت طبیعی هم کلمات کلیدی شما در متن استفاده خواهد شد. تنها نکته در این رابطه این است که تا چند کلمه کلیدی را در جملات اولی خود بیاورید و تکرار کلمه کلیدی را به فن بیان خود در ادامه متن بسپارید.
از پاراگراف بندی استفاده کنید
بعد از اینکه مطالب را نوشتید مباحث را در همان محتوا پاراگراف بندی کنید و عنوان های مطلب را رنگی یا توپر (Bold) نمایید. برخی از نویسنده های بی تجربه یک مطلب را به صورت پشت سر هم و بدون پاراگراف می نویسند که اصلا قابل قیاس با مطلبی که دارای پاراگراف می باشند نیست.
سعی کنید از نوشتن پشت سرهم متن ها خودداری کنید، چرا که تنها باعث خستگی کاربران می شود و در صورت امکان برای هر پاراگرافی که ایجاد می کنید به نحوی یک توضیح و عنوان با هدینگ H2 استفاده نمایید.
برای مثال ما دارای پست هایی می باشیم که ممکن است می خواهیم، مراحلی را در داخل آن توضیح دهیم. و دارای چندین قسمت می باشد، به ترتیب پاراگراف ها را با H2 از بالا به پایین استفاده کنید.
وقتی کاربران وارد مطلب می شوند ، در ابتدا یک نگاه کلی به متن می اندازند که در صورت برخورد با یک متن گیج کننده سایت را ترک خواهند کرد و مشتاق به خواندن یک متن طولانی و یکنواخت نیستند ولی با پاراگراف بندی می توان نگاه کلی به مطلب بیاندازیم و بخش های آن را طبق علاقه دنبال کرد.
فونت ها را بزرگ و رنگی کنید
فونت های کوچک و ریز سخت خوانده می شوند، و بسیاری از وبمستران عادت دارند از فونت های کوچک استفاده نمایند. در صورتی که شاید از نظر سئو این یک مشکل نباشد ولی از نظر ماندگاری کاربران که یکی از عوامل مهم سئو می باشد نقش مهمی دارد. سعی نمایید از فونت های متوسط یا نسبتا بزرگ در کنار استفاده از رنگ و ابزارهای دیگر نگارش متن مثل لیست ها و جداول استفاده کنید.
منابع را ذکر کنید
در مطالبتان اگر نیاز دارید حتما یک لینک به سایت های دیگر که مرتبط به محتوای شما یا تکمیل کننده یا منبع محتوای شما هستند، ارجاع دهید.
اگر مطلبی را از جایی گرفته اید و یا کتابی را مطالعه کرده اید حتما منابع را ذکر نمایید. منبع ها باعث می شوند خواننده و موتورهای جستجو بیشتر به وب سایت شما اعتماد نمایند و هم اینکه حق کپی رایت را زیر پا نگذاشته اید.
استفاده از محتوای غیر متنی
از تصاویر و ویدیوها در داخل محتوای نوشته شده حتما استفاده کنید، چراکه باعث جذابیت در داخل متن و همچنین بهینه سازی مطالب نزد موتورهای جستجو می شود. استفاده از متن خالی تنها باعث خستگی چشم و دلزدگی کاربران از وب سایت خواهند شد. ولی با استفاده از ویدیو و تصویر می توانید محتوای وب سایت خود را بهینه تر نمایید.
مطالب را غنی بنویسید
یعنی اگر درباره آموزش طراحی وبسایت می نویسید بیهوده مطالب اضافه ننویسید در عین کوتاهی مطلب آموزش به طور کامل وزیبا باشد و بازدید کننده از خواندن آن لذت ببرد. حرف زدن های اضافی برخی نویسندگان در محتوا باعث گیج شدن و ترک وب سایت توسط کاربران خواهد شد.
سعی کنید از مطالب کپی استفاده نکنید و مطالبتان را خودتان بصورت طبیعی بنویسید. یعنی آن چیزی را که بلد هستید به کاربر بفهمانید و یا با بازنویسی و تحقیق مقاله خود را با محتوای مرتبط جامع نمایید.
محتوایی را ایجاد کنید که رقبا آن را ندارند
ایجاد محتوای اختصاصی در مطالبی که قبلا ایجاد شده اند امری مفید می باشد ولی اگر محتوایی را بسازید که کمتر مورد توجه شخصی بوده است و نیاز کاربران را در کلمه ای خاص برطرف می نماید می توانید بهترین نتیجه را از موتورهای جستجو بگیرید. با استفاده از جستجو در منابع محتوایی دیگر می توانید به کمبودهای محتوایی در وب پی ببرید.
از عناوین مناسب استفاده کنید
همانطور که بارها هم اشاره کرده ایم، عنوان ها از مهم ترین عوامل کلیک کردن کاربران بر روی آن مطلب می باشند. عنوانی که انتخاب می کنید باید مناسب با متن محتوا و عنوانی باشد که توسط هیچ یک از رقبای دیگر ایجاد نشده است و جذابیت آن باعث ترغیب کاربر برای خواندش باشد.
عنوان ها باید دارای کلمات کلیدی باشند و نیاز کاربر را در نگاه اول برطرف نمایند.
محتوا را طولانی کنید
هرچه محتوا طولانی تر باشد از کارایی بهتری نزد موتورهای جتسجو برخوردار می باشد. به طور میانگین اکثر مقالات بلند رتبه های خوبی نزد موتورهای جستجو می گیرند و باعث افزایش ماندگاری کاربران در وب سایت می شوند.
از دکمه های به اشتراک گذرای استفاده کنید
این دکمه ها باعث می شوند که کاربران مطالب را در شبکه های اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارند و علاوه بر دیده شدن این مطلب توسط دوستان آن ها و جذب کاربر، لینک های غیر مستقیمی از صفحات مختلف به سمت وب سایت شما ایجاد می شوند که نتیجه مثبتی برای بهینه سازی محتوا دارد.
دیدگاه ها