تولید محتوای اختصاصی با این روش ها
قبل از آپدیت الگوریتم های گوگل، به محتوا اهمیت داده نمی شد و سایت های کپی هم می توانستند رتبه های خوبی بگیرند ولی بعد از بروز رسانی الگوریتم پاندا، گوگل اهمیت خاصی به تولید محتوای اختصاصی داد.
زمانی که سایت ما دارای محتوای اختصاصی زیادی است، خیلی راحت می توان لینک های داخلی ایجاد کرد و زمان ماندگاری کاربران را افزایش داد. همچنین تولید محتوای اختصاصی و مفید باعث می شود سایت های زیادی از آن کپی نمایند، که باعث افزایش رتبه و شهرت وب سایت ما در اینترنت و گوگل خواهد شد.
در مورد نحوه ایجاد مطالب اختصاصی و آموزش مجازی زیاد صحبت کرده ایم ولی در این مقاله قصد داریم به صورت مختصر تمام روش هایی را که می توان با استفاده از آن تولید محتوا را بصورت یونیک و منحصرانه انجام دهیم توضیح بدهیم.
به طور کلی روش های ساخت و تولید محتوای اختصاصی شامل موارد زیر می باشد که در ادامه این مقاله به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
۱- تولید مقالات جدید یا ترجمه شده
۲- انجام مصاحبه های حرفه ای
۳- ساخت ویدیو
۴- تهیه دوربین و عکاسی آنلاین
۵- تهیه پادکست های صوتی
۶- تولید کتابچه الکترونیکی
۷- محتوای کوتاه اما مفید تولید کنید
۸- از تجربیات و علاقه خود بنویسید
۱- تولید مقالات جدید یا ترجمه شده
یکی از رازهای مهم سئو تولید محتوای اختصاصی و منحصر به فرد می باشد که متاسفانه در وب فارسی این اتفاق کمتر در حال رخ دادن است و اما بلعکس کپی کردن بسیار رایج می باشد. شاید بتوان گفت یکی از دلایل این کپی نوشتن ها نبود قانون کپی رایت در این کشور باشد و این باعث می شود سایت های فارسی بیشتر پنالتی شوند. تولید مقالات جدید نسبتا کار سختی است اما بد نیست بدانید واقعا برای موفقیت سایتتان معجزه می کند. در این قسمت راه هایی به شما معرفی می کنیم که می توانید برای سایتتان مقالات جدید تولید کنید.
۲- نقد و بررسی مقالات و نظریه های دیگر
شما می توانید همین حالا سایت های هم مسیرتان را زیر نظر بگیرید و مقالات آن ها را بررسی کنید و با یک نقد منصفانه آن ها را در سایت خود منتشر می کنید، گوگل نیز این امر بسیار برایش با ارزش است و سایت هایی که به نقد و بررسی می پردازند را معتبر می داند. همان طور که در بخش قبلی گفتیم کپی برداری از محتوای دیگر سایت ها باعث جریمه شدن سایت می شود، اما به تازگی آقای مت کاتز مدیر بخش اسپم در این باره اعلام کرده است که کپی برداری که جهت نقد و بررسی مطالب و محتوای سایت های دیگر می باشد مشکلی ندارد. از این رو می توانید جهت تولید محتوای جدید مطالب دیگر سایت ها را در سایت خود مورد نقد و بررسی قرار دهید.
۳- خواندن مقالات سایت های دیگر و انتشار خلاصه آن ها
شما می توانید چند مقاله از سایت های دیگر بخوانید و چکیده ای از آن ها را به صورت مقاله یا نکته ای یا مثلا ۲۱ روش اجرایی برای کاربرانتان بیان کنید. این کار باعث می شود که شما و کابرانتان جمع بندی صحیحی از یک موضوع داشته باشند.
۴- ترجمه مقالات زبان های خارجه
اگر به غیر از فارسی زبان دیگری را یاد گرفته اید شروع کنید به خواندن نوشته های مرتبط با سایت خودتان، بهترین روش برای پیدا کردن سایت های دیگر موتور جستوجوی گوگل است، برای مثال شما می خواهید مقالات انگلیسی در مورد سئو پیدا کنید کافی است کلمه SEO را در گوگل تایپ کنید و گوگل نیز بهترین سایت های در این زمینه را به شما معرفی می کند. نکته ای که در ترجمه مقالات انگلیسی باید به آن توجه داشته باشید بومی سازی آن ها می باشد یعنی شما نباید تنها مقالات را ترجمه کنید بلکه باید آن ها را برای فارسی زبان ها تغییر دهید.
در واقع طبق دانش و مهارت های تولید محتوایی خود یک مقاله انگلیسی را بروز تر می کنید و با کمی ترجمه آن را کاملتر می کنید.
۲ نکته مهم
ایجاد وبلاگ برای سایت: توجه داشته باشید الگوریتم های جدید گوگل برای وبلاگ ها ارزش بسیاری قائل هستند حتما در وب سایت خود بخشی را به نام وبلاگ راه اندازی کنید و خبرهایی منحصر به فرد از خودتان و کارتان در آن جا بنویسید.
تولید مقاله ویروسی برای سایت : بعضی از اخبار به سرعت در اینترنت پخش می شود و می تواند محبوبیت زیادی را به سرعت برای یک سایت به همراه داشته باشد. برای این کار باید در حیطه کاری خودتان و زمینه مورد علاقه دیگران یک مقاله جدید و جنجالی ترتیب دهید و در انتهای آن لینک سایت خود را قرار دهید برای مثال اگر شما صاحب یک سایت خبری ورزشی هستید کافی است یک خبر پرحاشیه را نقد و بررسی کنید دراین صورت این خبر در وبلاگ ها، سایت های خبری و حتی فیس بوک به اصطلاح دهان به دهان می چرخد.
۵- انجام مصاحبه های حرفه ای
مصاحبه یکی از موضوعات مورد علاقه کاربران می باشد و تجربیات نشان داده است که همیشه از مصاحبات استقبال خوبی می شود. مجله های فارسی که به صورت دوهفته نامه یا ماهنامه چاپ می شند همیشه مصاحبه های خوبی را ترتیب می دهند که برای خود من به شخصه تجربیات جالبی بوده است. اما نمونه های موفق وب سایت هایی که با مصاحبه توانسته محبوبیت زیادی به دست آورند سایت های وبنا، وبلاگینا و ایران وب نیوز می باشند. اما راز موفقیت این مصاحبات چیست؟
۶- مصاحبه با افراد موفق
شاید بپندارید که افراد موفق برای مصاحبه با شما راضی نباشند و به شما جواب نه می دهند اما من شما می گویم برعکس آن ها با روی باز از شما استقبال می کنند و به درخواست شما پاسخ مثبت می دهند فقط شما باید دست به کار شوید و آن ها را پیدا کنید و با آن ها قرار ملاقات بگذارید.
۷- مصاحبه های صوتی
برای تولید محتوای اختصاصی می توانید از مصاحبه کمک بگیرید ، مصاحبه های خود را به دو صورت می توانید انجام دهید مصاحبه های حضوری که معمولا با دستگاه رکوردر یا دوربین فیلم برداری انجام می شود اما نوع دیگر مصاحبه های از راه دور است که در این روش می توانید از طریق ایمل یا مسنجر به راحتی مصاحبه خود را انجام دهید اما تجربیات نشانگر آن می باشد که کاربران در ایران از مصاحبه های صوتی استقبال خوبی می کنند.
۸- رفع نیاز کاربران
شما باید بتوانید با هوشمندی زیادی نیازهای کاربران سایتتان را در حین مصاحبه برآورده کنید و راه آن پرسش سوالات حرفه ای می باشد قبل از مصاحبه این سوال را از خود بپرسید؟ نیاز کاربران سایت من چه چیزی است که مرتب به آن سر می زنند؟ می توانید قبل از مصاحبه نظرات کاربران سایتتان را مطالعه کنید و دریابید که کاربران به دنبال چه چیزهایی بوده اند.
۹- ساخت ویدیو
با ورود ویدیو به دنیای وب اینترنت و اینترنت مارکتینگ دچار تحولات عضیمی گشت، کشور ما نیز از این تحولات بی نصیب نبود در واقع در سال های گذشته سرعت کم اینترنت سدی بر این قضیه بود، ولی امروزه سایت اشتراک ویدئو آپارات با رتبه ۱۷ ایران یکی از پربازدید کننده ترین سایت های فارسی کاملا نشان گر رشد ویدیو در اینترنت کشورمان می باشد.
بد نیست بدانید لینک هایی که از شبکه های اشتراک ویدیو مثل یوتوب یا آپارت به سایت می آید بسیار باارزش است و کمک شایانی به بالا رفتن اعتبار یک سایت نزد گوگل می کند. به جز این موارد استفاده های زیاد دیگری می توان از ویدیو داشت برای مثال معرفی محصولات با ویدیو، معرفی بخش های سایت و راهنمایی کاربران و مهمتر این که ویدیو باعث می شود کاربران شما را ببینند و از هویت شما باخبر شوند در این صورت برای خرید از سایتتان به شما و شرکتتان بیشتر اعتماد می کنند.
به چه صورت برای وب سات خود ویدیو بسازیم؟
ضبط ویدئو در دو حالت امکان پذیر است :
۱- استفاده از دوربین و ضبط سخنرانی و یا یک رویداد
۲- استفاده از نرم افزارهایی مثل captivate و camtasia برای ضبط تصاویر از صفحه نمایش و آموزش از این طریق
در حالت اول ، به یک دوربین نسبتا با کیفیت نیاز دارید تا بتوانید ویدئوهای با کیفیتی تولید کنید. اگر سوژه ثابتی (مثل شخص در حال سخنرانی) دارید ، باید از یک سه پایه برای جلوگیری از لغزش دست استفاده کنید. دوربینهای امروزی از میکروفونهای نسبتا با کیفیتی استفاده میکنند ، اما اگر محیط پر سر و صدایی دارید و یا از کیفیت صدای دوربین خود راضی نیستید ، میتوانید از یک دستگاه برای ضبط صدا مثل تلفن همراه یا IPod استفاده کنید.
اما در حالت دوم ، شما به یک اتاق ساکت و یک میکروفون نیاز دارید. و این که واقعا حرفی برای گفتن داشته باشید میتواند به پیشرفت ویدئوی شما کمک کند. اما ویدئویی که از ابتدا تا انتها حرفهای تکراری داشته باشد، مسلما قابل قبول از طرف کاربران نخواهد بود. همچنین با ارائه یک PowerPoint زیبا می توانید فیلم برداری بهتری انجام بدهید. نرم افزار Power Point از بهترین ها برای ساخت یک اسلاید آموزشی می باشد.
۱۰- تهیه دوربین و عکاسی آنلاین
شاید باورتان نشود با یک دوربین ساده یا یک گوشی همراه به راحتی می توانید محتوای منحصر به فرد و اختصاصی برای سایت خود تولید کنید مثلا اگر در زمینه آرایشگری و گریم فعالیت می کنید می توانید از مدل های مختلف با کسب اجازه عکس بگیرید و در سایت خودمنتشر کنید، ممکن است اینکار مورد استقبال آن ها هم قرار بگیرد. این دوربین را باید همه جا با خود همراه داشته باشید و عکس های متفاوتی در روز تهیه کنید. باید سوژه های مختلف را مشاهده و طبق ایده برداری های خود آن را تبدیل به یک محتوای جدید و اختصاصی بنمایید.
۱۱- تهیه پادکست های صوتی
اگر تولید محتوا با روش های بالا برایتان سخت می باشد می توانید با یک voice ساده اقدام به تولید محتوای آموزشی یا داستانی جدید و … کنید. این روش نیز نزد کاربران محبوبیت زیادی دارد. همین حالا یک قلم و کاغذ بردارید حرف دلتان را برای کاربران بنویسید و با استفاده از برنامه jet Audio و یک voice یک پادکست صوتی برای کاربران سایت خود بسازید.
۱۲- تولید کتابچه الکترونیکی
یکی دیگر از راه های تولید محتوا ساخت کتاب های الکترونیکی با فرمت PDF می باشد . برای مثال می توانید ماهانه تعدادی از مطالب تاپ و اختصاصی سایت خود را در این کتاب ها منتشر کنید . باور کنید به سرعت این کتاب ها در اینترنت پخش خواهند شد و کاربران با دیدن نام و لینک شما به سراغ شما خواهند آمد.
یا اگر مطلب جامع و کمیابی دارید ، آن را به صورت کتاب الکترونیکی درآورده و در وب سایت های مخصوص دانلود کتاب به اشتراک بگذارید .
اما چگونه یک کتاب الکترونیکی تهیه کنیم؟
ابتدا مطالب خود را در نرم افزارهای ویرایش متن مثل Word کپی کرده و ویرایش های مربوطه (رنگ بندی ، فصل بندی ، پاراگراف بندی و درج جدول ، تصاویر و …) را انجام بدهید. حال خیلی راحت خواهید توانست این فایل را به فرمت PDF در قسمت Save As… برنامه ذخیره سازی کنید.
پس از ساخت و تولید کتاب آن را در وب سایت خود و یا وب سایت هایی که در زمینه “دانلود کتاب الکترونیکی” فعالیت می کنند ارسال نمایید تا دیگران خیلی راحت آن را مشاهده نمایند .
۱۳- محتوای کوتاه اما مفید تولید کنید
گوگل قبل از اپدیت نسخه ۲۲ الگوریتم پاندای خود خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه محتوای کوتاه ولی کاربردی می تواند در رتبه بندی بسیار تاثیر گذار باشد . در یکی از مقاله های منتشر شده توسط گروه وب برندینگ اعلام شده بود که سعی کنید همواره هر مقاله ای که تولید می کنید حداقل دارای ۵۰۰ کاراکتر باشد، اما همانطور که میدانید گوگل هر روز برای اینکه بهترین نتایج را نمایش بدهد، سعی می کند که خود را بر همه موارد مورد نیاز وفق دهد. امروز دوباره نظر گوگل کمی تغییر کرده است.
گوگل به تازگی اعلام کرده است که مقاله های کوتاه حتی کمتر از ۵۰۰ کاراکتر هم می تواند در رتبه بندی یک سایت موثر باشد، شما با یک مقاله کوتاه می توانید به گوگل خود را اثبات کنید، فقط کافیست که از کلمات و جملاتی استفاده کنید که گوگل متوجه شود که مقاله شما مرتبط با سایت شما و کلمات کلیدی باشد.
دیدگاه ها