F-Stop چیست و چرا در عکاسی مهم است؟
دانستن اینکه چه زمانی باید تنظیمات f-stop را در هنگام عکاسی با دوربین بالا یا پایین بیاورید می تواند به شما در گرفتن عکس های بهتر کمک کند.
اگر شروع به یادگیری بیشتر در مورد عکاسی می کنید ، ممکن است اصطلاح f-stop را مرتباً بشنوید. تنظیم f-stop در دوربین شما یکی از ضروری ترین ابزارها برای گرفتن یک تصویر واضح و باکیفیت است.
وقتی دوربین خود را از حالت خودکار خارج می کنید ، ممکن است تصاویر خود را بیش از حد تاریک یا خارج از فوکوس ببینید. در هر دو حالت ، شما احتمالاً f-stop خود را به اشتباه تنظیم کرده اید.
در این مقاله ، شما در مورد f-stop ، دلیل مهم بودن آن و نحوه تغییر آن در سناریوهای مختلف خواهید آموخت.
F-Stop به چه معناست؟
چه تازه وارد عکاسی شوید ، چه یک پیشکسوت ، f-stop اصطلاح عکاسی است که باید در مورد آن اطلاعاتی داشته باشید.
f-stop به فاصله کانونی اشاره دارد. این ویژگی معمولاً روی دوربین شما با اعداد f مشخص می شود که نام آن از آنجاست.
هنگامی که f-stop را در دوربین خود تغییر می دهید ، تصمیم می گیرید که دیافراگم شما برای یک عکس خاص بزرگ یا کوچک باشد. اگر دیافراگم را روی عدد بیشتری تنظیم کنید ، دوربین شما نور کمتری خواهد داشت. وقتی دیافراگم دوربین کم است ، نور بیشتری به دستگاه وارد می شود.
در زیر می توانید نمونه هایی از یک منظره را که در پنج طول دیافراگم مختلف گرفته شده است مشاهده کنید.
f / 8:
f / 14:
f / 22:
f / 6.4:
f / 4.4:
تنظیم دیافراگم روی دوربین علاوه بر اینکه باعث روشن یا تیره شدن عکس می شود ، میزان فوکوس عکس را نیز مشخص می کند.
هنگام عکس گرفتن در f-stop پایین ، موضوع اصلی تصویر واضح تر خواهد بود. با این حال ، پس زمینه نیز تارتر خواهد بود. به همین دلیل است که عکس های گرفته شده با تعداد دیافراگم کوچکتر دارای عمق میدان کم هستند. تصویر زیر نمونه ای از این موارد است:
از طرف دیگر ، عکس هایی که با f-stop بالاتر گرفته می شوند در مناطق وسیع تری واضح تر هستند ، همانطور که در زیر نشان داده شده است.
دامنه اکثر لنزهای کیت دوربین DSLR و بدون آینه بین f / 3.8 تا f / 5.6 و f / 22 تا f / 24 خواهد بود. اما ، شما همچنین می توانید لنزهایی با f-stop تا پایین ۱.۴ بخرید. بعضی از لنزها حتی می توانند تا f / 40 هم برسند.
اهمیت F-Stop
گرچه عکاسی ذهنی است و صدها سبک مختلف در آن وجود دارد ، ولی اکثر عکاسان از مثلث نوردهی پیروی می کنند.
مثلث نوردهی باعث می شود که برای هر عکس نور کم یا زیاد وارد دوربین نشود. مثلث شامل f-stop دوربین ، سرعت شاتر و ISO است.
اگر در یک منطقه سرعت شاتر خود را خیلی زیاد یا کم می کنید – باید با تنظیم دو گزینه دیگر ، نور را به تعادل برسانید.
وقتی نوبت به روشنایی می رسد ، f-stop بسیار حیاتی است زیرا اگر خیلی بالا باشد ، باید ISO خود را بالا ببرید یا سرعت شاتر را پایین بیاورید. وقتی ISO خود را افزایش می دهید ، عکس های شما جزئیات کمتری دارند و دانه دارتر می شوند.
وقتی سرعت شاتر را پایین می آورید ، باید دوربین خود را بیشتر ساکن نگه دارید تا عکس واضحی بگیرید. اگر هنگام عکسبرداری بدون سه پایه f-stop شما خیلی بالا باشد ، شما باید سرعت شاتر خود را به زیر ۱/۱۲۰ کاهش دهید ، عکس های شما لرزان می شوند.
چه زمانی باید از F-Stop های مختلف استفاده کنید؟
بسته به نوع عکسی که می گیرید و نتیجه ای که می خواهید ، باید f-stop خود را به صورت موردی تنظیم کنید.
به طور کلی ، بهتر است f-stop را تا حد ممکن پایین نگه دارید. در بیشتر مواقع ، نیازی به عکس گرفتن در بالای f / 14 نخواهید داشت. همچنین بخاطر داشته باشید که عکسهای شما وقتی آنها را با دیافراگم کوچکتر برش می دهید (یعنی f / 22 و بالاتر) می توانند جزئیات کمتری داشته باشند.
اما برای یک قانون کلی خوب ، دیافراگم های زیر را برای عکاسی خود در نظر بگیرید.
- پرتره ها : f / 2.8 تا f / 5.6 . هنگام گرفتن عکس های پرتره ، f-stop شما به نتیجه و نوع پرتره ای که می گیرید بستگی دارد. مراقب باشید که از تعداد خیلی کم استفاده نکنید ، زیرا ممکن است سایر نقاط بدن یا صورت فرد از فوکس خارج شود.
- عکاسی در شب : f / 1.4 تا f / 5.6 . هنگام عکسبرداری در شب ، مثلث نوردهی اساسی است. در صورت عکسبرداری آزاد ممکن است لازم باشد فاصله کانونی را به خطر بیندازید ، زیرا گرفتن عکس زیر یک سرعت شاتر خاص و بدون سطح پایدار تقریباً غیرممکن است.
- چشم اندازها : f / 8 تا f / 14 . هنگام عکاسی از چشم اندازها ، تا آنجا که ممکن است تصویر را بدون فقدان جزئیات در کانون توجه قرار دهید. f / 8 معمولاً برای بسیاری از دوربین ها نقطه شروع خوبی است اما بسته به منظره ، می توانید دیافراگم را کمی بالاتر ببرید اگر فکر می کنید بیشتر باید در فوکوس باشد.
- عکاسی خیابانی : f / 5.6 تا f / 9 . تنظیمات عکاسی خیابانی به آنچه که می خواهید بگیرید و سرعت شاتر شما کم یا زیاد است بستگی دارد. اگر می خواهید از خیابانی شلوغ عکس بگیرید ، f-stop بالاتر احتمالاً برای شما بهتر کار می کند. اما اگر می خواهید روی یک نفر تمرکز کنید ، استفاده از عمق میدان کمتری را در نظر بگیرید.
در حالی که از f-stop مناسب استفاده می کنید ، می توانید یک عکس عالی بگیرید. با این حال ، برای وضوح بخشیدن به جزئیات کمتر عکس ، باید ویرایش کنید.
چگونه اطمینان حاصل کنیم که از F-Stop به درستی استفاده می کنید
مهم نیست که چه دوربین دیجیتالی دارید ، روش های زیادی وجود دارد که می توانید f-stop را برای بهبود نتیجه تصاویر خود کنترل کنید. در زیر چند نمونه آورده شده است.
در حالت اولویت دیافراگم عکس بگیرید
وقتی در حالت اولویت دیافراگم عکس می گیرید ، دوربین شما f-stop را برای شما کنترل می کند. بسته به سرعت شاتر و ISO که تعیین می کنید ، دوربین دیافراگم بالاتر یا پایین را انتخاب می کند تا نور عکس شما را متعادل کند.
حالت اولویت دیافراگم برای گرفتن عکس در تنظیمات سریع ، مانند یک خیابان شلوغ یا هنگام عکاسی از یک رویداد ورزشی ، مفید است. اکثر دوربین ها اولویت دیافراگم را به عنوان AP مشخص می کنند.
از سه پایه استفاده کنید
اگر در تنظیماتی با نور کم یا در هوای سرد (در شرایطی که بدن شما بیشتر به لرزه در می آید) عکس می گیرید ، استفاده از سه پایه یک روش عالی برای اطمینان از اینکه هنوز f-stop مناسب را انتخاب می کنید ، است. سه پایه به شما امکان می دهد بدون گرفتن عکس تار ، دیافراگم صحیح را تنظیم کنید و سرعت شاتر را کاهش دهید.
اگر سه پایه ندارید ، می توانید دوربین خود را روی یک سطح ثابت مانند دیوار یا نیمکت پارک قرار دهید.
تنظیمات دوربین خود را به صورت دستی کنترل کنید
اگر می خواهید تمام تنظیمات دوربین خود را کنترل کنید ، بهترین گزینه عکسبرداری در حالت دستی است. هنگام عکاسی دستی ، می توانید علاوه بر دیافراگم ، هم ISO و هم سرعت شاتر را کنترل کنید.
عکسبرداری در حالت دستی برای مبتدیان کمی دلهره آور است ، اما برای آزمایش مفید است. علاوه بر این که در مورد چگونگی کارکرد دوربین خود بیشتر می آموزید ، و انعطاف پذیری بیشتری نیز برای توسعه سبک منحصر به فرد خود دارید.
مطمئن شوید F-Stop شما در عکاسی درست است
هنگامی که به دنبال بهبود عکاسی خود هستید ، درک f-stop و نحوه عملکرد آن ضروری است. کنترل دیافراگم به شما کمک می کند عکس هایی بگیرید که از آن رضایت بیشتری دارید و همچنین به این معنی است که در مرحله پس از تولید باید ویرایش های کمتری انجام دهید.
هنگام تغییر f-stop محیط اطراف خود را در نظر بگیرید و اینکه آیا می خواهید بیشتر یا کمتر تصویر در فوکوس باشد. بیش از هر چیز دیگری ، از آزمایش و شکست نترسید .
دیدگاه ها