۸ رهکار ساده برای بالا بردن اعتماد به نفس
بالا بردن اعتماد به نفس
شک، نتیجه باور نداشتن خودتان است. وقتی شما خود را باور نداشته باشید، چطور می توانید انتظار داشته باشید کسی به شما، ایده ها و توانایی هایتان ایمان داشته باشد؟ برای غلبه بر چالش های جدید، روی اعتماد به نفس خود و بالا بردن آن کار کنید.
افراد ترسو نمی خواهند از حریم آسایش خود بیرون بیایند. به همین دلیل همیشه از کنار فرصت های مناسب عبور کرده یا در یک بن بست شغلی گیر می کنند. کسانی که اعتماد به نفس ندارند، مغلوب شرایط سخت خارجی می شوند.
افراد موفق موانع را باور ندارند و در پی عبور از آن ها هستند. هیچکس جز خود شما نمی تواند در رسیدن به موفقیت، پیشرفت و آنچه می خواهید انجام دهید، مانعتان شود. حالا زمان آن رسیده که با شک به توانایی هایتان خداحافظی و با تلاشی دوچندان برای رسیدن به موفقیت، رو به جلو حرکت کنید.
بزرگ ترین و موفق ترین آدم هایی که می شناسیم هم گاهی اوقات دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند. برای بالا بردن اعتماد به نفس، مثل هر توانایی دیگری باید تمرین داشته باشید تا آن را مدیریت کنید، وقتی بتوانید خودتان افسار را به دست بگیرید، پیشرفت می کنید و زندگی تان از این رو به آن رو می شود.
اعتماد به نفس از سه توانایی قدرتمند ناشی می شود که شما، مثل هر انسان دیگری، از آن بهره مند هستید:
- توانایی مثبت اندیشی در مورد خودتان و قابلیت هایتان
- توانایی اطمینان از ارزشمند بودن خودتان
- توانایی حفظ نگرش مثبت نسبت به خودتان و قابلیت هایتان در هر موقعیت و شرایطی، هر چند سخت
افزایش اعتماد به نفس با دانستن زیاد
گاهی ما فکر می کنیم با دانش زیاد می توانیم اعتماد به نفس خود را افزایش بدهیم. یعنی سعی می کنیم در هر شرایطی یاد بگیریم و باید بدانید که دانستن زیاد فقط باعث اعتماد به نفس کاذب می شود.
در حقیقت با دانش زیاد ما فقط اعتماد به نفس کاذب به دست میآوریم! همین! پس باید از دانسته هایمان استفاده کنیم. یا ما همراه باشید تا ۸ راه تضمینی برای رسیدن به اعتماد به نفس و پیشرفت در کارهایتان را به شما نشان دهیم.
۱. ارزیابی واقع بینانه ای از خود داشته باشید
ما همیشه عادت داریم رفتار، گفتار، طرز لباس پوشیدن، حرف زدن و حتی میزان درآمد و تحصیل دیگران را زیر ذره بین داشته باشیم.
این که دیگران چه می خورند، چه می پوشند، چگونه زندگی می کنند، تعطیلات خود را کجا سپری می نمایند و …، همگی عواملی مهم برای بیشتر انسان های عادی هستند. اگر بعد از همین یکی دو جمله متوجه شدید که شما علاقه ای به بررسی زندگی دیگران ندارید، نشانه ای است از این که شما حداقل از این منظر یک انسان عادی نیستید.
در مقابل، انسان های و موفق آنانی که اهل تغییرات مثبت در زندگی خود هستند، به جای بررسی زندگی دیگران، در بازه های مختلف زمانی دست به خود ارزیابی می زنند. خود ارزیابی یک رفتار هوشمندانه است. به خصوص اگر بدانیم چگونه و بر اساس کدامین اصول باید خود را ارزیابی کنیم.
اما باید بدانید که باید انتظارتان از خودتان منطقی و منصفانه باشد، یعنی اگر در چیزی به طور ذاتی استعداد ندارید خودتان را سرزنش نکنید.
حتما استعداد شما در چیزهای دیگری است که با کشف آن ها زندگی تان دگرگون خواهد شد.
۲. نه گفتن را یاد بگیرید
” حالا چند دقیقه دیگر بنشین، نترس، دیر نمی شه! ” ، ” آ قربونت این بچه ما را نگهدار تا ما بریم خرید و برگردیم” ، ” نمی شه! باید فردا به مهمونی بیای وگرنه ناراحت می شم” ، ” می بخشید، امشب خانم بچه ها هوس كردن برن گردش. قربونت اون ماشینتو دو ساعت بده ممنون می شم” و…
بدون شک همه ما بارها و بارها با مواردی این چنینی برخورد كرده ایم و چه بسا گاهی به دلیل عدم تمایل روحی و یا قرار داشتن در موقعیتی خاص، از ته دل آرزو كرده ایم كه ای كاش چنین چیزی از ما خواسته نمی شد.
پاسخ شما در این گونه مواقع چیست؟ آیا جرأت می كنید با صراحت تمام ” نه” بگویید؟ آیا وقتی در یك جمع قرار می گیرید، به خود اجازه می دهید نظراتی را كه با آن مخالف هستید رد كنید؟ یا اینكه مانند بسیاری افراد ، در رودربایستی گیر می كنید و برای رعایت قاعده ” مردم داری” با كراهت ، اینگونه خواسته ها را اجابت می كنید؟
اگر نه گفتن را بلد نباشید و در منگنه خواسته های غیر منطقی دیگران قرار بگیرید، اعتماد به نفستان را نابود می کنید!
- توصیه می شود : ۱۵ راه برای گفتن “نه”
یاد بگیرید با یاد گرفتن مهارت های نه گفتن به خوددتان حس بهتری داشته باشید.
۳. با رئیس خود ارتباط خوبی برقرار کنید
برخورد با رييس و مافوق از جمله اصول مهم كاری و اجتماعی است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.
اگر با رییستان رابطه خوبی داشته باشید، خود به خود او شما را تحسین خواهد کرد و این احساس مثبت شما به خودتان تا مدت ها در وجودتان باقی خواهد ماند.
استرس های شغلی یکی از مهم ترین استرس هایی هستند که ممکن است هر شخصی به آن دچار شود . یک رئیس یا مدیر بد می تواند شما به بالاترین سطح استرس و کمترین میزان رضایت برساند.
پیش از آن كه نزد رييستان برويد آرامش خود را حفظ كنيد و هيچوقت سراسيمه و آشفته سراغ او نرويد.
ابتدا چند نفس عميق بكشيد، پنجره ها را باز كرده، هوای تازه استشمام كنيد و پس از كمي تمركز با قدمهاي استوار نزد او برويد.
سعي كنيد هميشه دفترچه يادداشت و قلم با خود داشته باشيد و موارد زير را رعايت كنيد.
الف) با آرامش و اطمينان خاطر رفتار کنید و نگاهتان را مستقيما به چهره او بدوزيد.
ب) با دقت به حرف هاي او گوش کنید.
ج) ضمن گوش دادن گاهی حرف هايش را بنویسيد.
د) در صورت نياز از او توضيح بخواهيد.
ه) اگر لازم دانستيد سؤال تان را بلافاصله مطرح كنيد و راه حل های احتمالی را جويا شويد.
و) اگر صلاح دانستيد در پايان كار با صراحت اظهارنظر نمایید.
- بیشتر بدانید : ارتباط با رئیس در محیط کار
اگر قصد داريد از مذاكرات با مدير خود به نتيجه اطمينان بخشی برسيد و از وقت ملاقاتی كه از او گرفته ايد بیشترین استفاده را ببريد از قبل، ذهن تان را از هر جهت آماده كنيد.
۴. به دنبال پیروزی های کوچک باشید
شاید برای پیروزی های کوچکتان اهمیتی قائل نشوید، وقتی فقط در جستجو آرزوهای بزرگ باشید، گیرنده های آندروژنی در ناحیه مغزی مربوط به انگیزه و پاداش نقش مؤثری در موفقیت دارد.
بالا رفتن این گیرنده ها سبب افزایش هورمون تستوسترون می شود که اعتماد به نفس و اشتیاق شما برای مواجه با چالش های زندگی را افزایش می دهد. با این پیروزی های کوچک، اعتماد به نفس کافی برای حرکت به سمت موفقیت های بزرگ تر را خواهید داشت.
یکی از مشکلاتی که مردم دارند این است که پیروزی های کوچک شان را جشن نمی گیرند. برای موفق شدن باید اهداف بزرگ را به قدم های کوچک تبدیل کنید تا بتواید یکی یکی آن ها را انجام داده و به هدف بزرگ تان دست یابید و در راه بعد از اتمام هر قدم کوچک، پیروزی تان را جشن بگیرید.
کاری که باید بکنید این است که طرز فکرتان را عوض کنید. برخی فکر می کنند تنها زمانی باید جشن بگیرند که به هدف بزرگ دست یافته باشند. این افراد نمی دانند که جشن گرفتن قدم های کوچکی که در راستای رسیدن به هدف بزرگ برمی دارند باعث انگیزه دهی بیشتر به آن ها می شود.
۵. یک راهنمای خوب در زندگی داشته باشید
چه پدرتان، چه خواهر یا برادرتان، چه یک دوست خوب که همیشه احساس خوبی را در شما تقویت خواهد کرد!
یک دوستی خوب چیزی نیست که کسی بخواهد از دستش بدهد، اما گاهی اوقات پیدا کردن یک دوست خوب سخت است!
اگر دوست خوبی ندارید و دوستانتان آن راهنمایی که به دنبالش هستید نیستند، ندارید اصلا ناراحت نباشید!
برای پیدا کردن دوست باید در نظر آن ها جذاب برسید، شروع کننده گفت و گو باشید، به خواسته ها و نیازهای آن ها توجه کرده و موارد زیادی را رعایت کنید. ملاقات با افراد جدید و دوست شدن با آن ها شاید کار سختی بنطر برسد، اما با کمی تلاش و خروج از پیله خودتان خواهید دید که آن قدرها هم کار دشواری نیست.
۶. ورزش منظم راهی عایل برای بالا بردن اعتماد به نفس
هرچه بیشتر دچار افکار منفی باشیم، بهشکل مداوم تری آن ها را تکرار می کنیم و به آن ها قدرت می بحشیم. باید بدانیم، افکار منفی هم می تواند مانند هر عادت بد دیگری با آگاهی و تکرار، کنترل و با عادات خوب جایگزین شوند.
پس هدف اصلی این است که به اندازه کافی مثبت فکر کنیم تا بتوانیم عادات ذهنی مثبت را جایگزین عادات ذهنی منفی کنیم. راهکارهای ذهنی متعددی وجود دارند که می توانند به ما در آموختن این نوع تفکر کمک کند.
اعتماد به نفس حاصل اعتقادات درونی ما و همچنین اهدافی است که ما برای خود متصور می شویم، در دنیای مدرن امروزی این می تواند شامل بسیاری از موارد شود؛ اعتماد به نفس فیزیکی یکی از آن ها است.
ورزش کردن یکی از ابزارهاییست که ما را در دستیابی به اعتماد به نفس فیزیکی یاری می کند، جدا از عدم توازن فیزیکی شخص و یا نیازهای روزمره شما به انرژی درواقع توان مورد نیاز بدن شما برای رسیدگی به امور جاری روزمره زندگی تان از اصلی ترین دلایل این نوشتار است.
در حقیقت داشتن اعتماد به نفس بالا و متعاقب آن داشتن توانایی واقع بینی می تواند تا حد بسیار زیادی به کنترل مشکلات روزمره افراد، حال چه ذهنی و یا جسمی و یا حتی اجتماعی کمک شایانی کند.
کسانی که ورزش می کنند نسبت به دیگران که ورزش نمی کنند دارای حس رضایت از خود بیشتری هستند چون آن ها با انجام دادن ورزش علاوه بر حفظ تندرستی خود کار مفیدی را در طول روز انجام داده اند و این نوع تفکر نهایتا به حس رضایت از خود منجر می شود و این حس ویژه به شما در افزایش اعتماد به نفس کمک می کند.
تلنگر
- کسی از ابتدا اندازم زیبا نداشته است، همین حالا بلند شوید، ورزش کنید و به موفقیت برسید.
۷. لباس های شیک بپوشید
شاید فکر کنید پوشاک ممکن است تأثیرگذار باشد اما تعیین کننده نیست. ما به شما می گوییم که مطالعات محققان اجتماعی نشان می دهد لباس بیش از آنچه فکر می کنید در تصور شما از خودتان تأثیر گذار است، آن چنان که ممکن است قدرت بدنی خود را نیز اشتباه تخمین بزنید!
ظاهر انسان در اعتماد به نفس او نقش دارد و لباس ها در این میان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند. بنابراین یک استایل زیبا و ترکیب لباس عالی موجب افزایش اعتماد به نفس شما خواهد شد.
این که به دنبال لباس های شیک و زیبا باشید به معنای این نیست که از کمبود اعتماد بهنفس رنج می برید بلکه در مواقعی لازم است که این حس را در خودتان تقویت کنید مثل وقتی که برای یک مصاحبه شغلی حضوری آماده می شوید و یا می خواهید تصویر خوبی از خودتان در اجتماع به وجود بیاوید.
۸. محکم صحبت کنید ولی نه تهاجمی
رفتار قاطعانه را با رفتار پرخاشگرانه، ظالمانه و سلطه جویانه اشتباه نگیرید؛ رفتار قاطعانه رفتاری است که مستقیم، صادقانه و مناسب عقاید و احساسات ما باشد. یعنی ما در برابر موضوعات مختلف همان طوری رفتار کنیم که عقیده، احساس و نظر ماست.
رفتار قاطعانه مانع سوء استفاده دیگران و تحمیل نظرات و خواسته هایشان به ما می شود و ما می توانیم خواسته ها و نظرات خود را به راحتی ابراز کنیم.
کارشناسان می گویند میان آدم هایی که می توانند رفتار قاطعانه داشته باشند با آن هایی که نمی توانند تفاوت زیادی وجود دارد یعنی افراد منفعل یک ویژگی ها و خصوصیاتی دارند که افراد دارای رفتار قاطعانه ندارند. راستش کسانی که رفتار منفعلانه دارند، به حق و حقوق خود بیاعتنا هستند.
کسانی هستند که اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارند. برای خودشان احترام قائل نمی شوند و دائم خودشان را کوچک و حقیر تصور می کنند و معمولا به این که توسط دیگران یا موقعیت های مختلف کنترل شوند تمایل دارند و دائم هم نسبت به دیگران احساس گناه می کنند.
داشتن روحیه ی پرخاشگری نشان دهنده اعتماد به نفس نیست؛ بلکه زورگویی شما را نشان می دهد.
هنگامیکه خودتان را باور نداشته باشید، به راحتی و بدون این که قصدتان این باشد، قلدری کرده و دیگران را تهدید می کنید!
سعی کنید در اظهار نظرهای خود، بدون این که تهاجمی عمل کنید و شخصیت دیگران را زیر سؤال ببرید؛ «قاطعانه سخن گفتن» را تمرین کنید.
تلنگر
- هرگز نمی توانید بدون این که روی خودتان کنترل داشته باشید، اعتماد به نفستان را افزایش دهید.
در پایان توجه شما را به یک ویدیوی انگیزشی برای بالا بردن اعتماد به نفس جلب می نمایم ، امیدوارم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد ، نظرات خود را برای کامل تر شدن مقاله از بخش پایین مطلب با ما و دیگر خوانندگان مقاله به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها