۶ ویژگی مهم که قبل از خرید تلویزیون هوشمند باید بررسی کنید
آیا قصد خرید تلویزیون هوشمند دارید ؟ اگر این مشخصات را قبل از خرید بدانید، معامله بهتری خواهید داشت.
تلویزیونهای هوشمند در چند سال گذشته محبوبیت زیادی پیدا کردهاند و ویژگیهایی را ارائه میکنند که تلویزیونهای سنتی تنها میتوانستند رویای آنها را داشته باشند. اما اگر در چنین دستگاه هایی مهارت کافی ندارید، می توانید به راحتی تلویزیون هوشمندی بخرید که انتظارات شما را برآورده نمی کند. بنابراین، در اینجا مهمترین مشخصاتی که باید قبل از خرید تلویزیون هوشمند بررسی کنید، آورده شده است.
۱. HDMI و سایر پورت های اتصال
هر تلویزیون مجموعه ای از پورت های اتصال خود را دارد، اما برخی ممکن است پورت های خاصی را که برای اتصال دستگاه های مربوطه نیاز دارید نداشته باشند. مهمترین پورت HDMI (یا رابط چند رسانه ای با کیفیت بالا) است. این یک پورت بسیار همه کاره است و میتوان از آن برای اتصال انواع دستگاهها، از جمله کنسولهای بازی، لپتاپ، اسپیکر و موارد دیگر به تلویزیون استفاده کرد.
با این حال، پورت های HDMI فقط به یک شکل نیستند. می توانید HDMI 2.0a، ۲.0b و ۴.۰ را دریافت کنید. اکثر تلویزیون های هوشمند باید دارای پورت استاندارد HDMI 2.0 یا ۲.۱ باشند، که احتمالاً اگر تلویزیون فعلی خود را در ده یا چند سال گذشته خریداری کرده اید، آن را خواهید داشت.
اکثر تلویزیون های هوشمند از انواع استاندارد HDMI (2.0 و ۲.۱) پشتیبانی می کنند، زیرا اکثر دستگاه ها از آنها پشتیبانی می کنند. بنابراین هنگام جستجوی تلویزیون هوشمند مراقب این پورت ها باشید. همچنین به خاطر داشته باشید که اگر تلویزیونی با وضوح صفحه نمایش 4K یا بالاتر می خواهید، به کابل HDMI پرسرعت نیاز دارید.
در بالای درگاههای HDMI، باید توجه به اتصالات USB، بهویژه درگاه USB 2.0 داشته باشید (با توجه به اینکه سرعت انتقال دادهها نسبت به USB 1.0 بیشتر است). با این حال، برخی از تلویزیون های هوشمند جدیدتر از USB 3.0 پشتیبانی می کنند که حتی سریعتر از ۲.۰ است. همه ما می دانیم که درگاه های USB چقدر می توانند برای لپ تاپ ها و رایانه های ما مهم باشند، که همین مورد نیز در تلویزیون های هوشمند صدق می کند.
می توانید از پورت USB تلویزیون هوشمند خود برای اتصال به لپ تاپ، هارد دیسک یا حتی گوشی خود برای شارژ استفاده کنید. با توجه به تطبیق پذیری USB، اطمینان از اینکه تلویزیون هوشمند شما از این نوع اتصال پشتیبانی می کند، ضرری ندارد.
۲. وضوح صفحه نمایش
این مورد برای تلویزیون های سنتی نیز صدق می کند. شما همیشه باید قبل از خرید، وضوح صفحه نمایش هر تلویزیون هوشمند را بررسی کنید، زیرا این امر کیفیت تصویر را تعیین می کند، که جنبه بزرگی از تلویزیون ها به طور کلی است. این روزها به ندرت تلویزیون هوشمندی با رزولوشن کمتر از Full HD (1980×۱۰۸۰) پیدا میشود، بنابراین مطمئن شوید محصولی که به آن نگاه میکنید این حداقل رزولوشن را داشته باشد. شما همچنین می توانید تلویزیون های 8K مانند تلویزیون ۷۵ اینچی هوشمند 8K QLED سامسونگ را تهیه کنید.
اما رزولوشن 8K برای شما هزینه بالایی خواهد داشت . تلویزیون های استاندارد 8K از حدود ۴۰۰۰ دلار شروع می شوند و برخی بسته به اندازه صفحه نمایش دو یا سه برابر می شوند. قیمت برخی از تلویزیون های هوشمند بیشتر از یک ماشین است. اگر به دنبال چنین تلویزیونی هستید، دلیلی وجود ندارد که روی ارتقای رزولوشن سرمایه گذاری نکنید. با این حال، صدها تلویزیون هوشمند می توانند کیفیت تصویر باورنکردنی را با وضوح 4K ارائه دهند.
۳. صفحه نمایش OLED، LCD و LED
تفاوت بین همه این انواع صفحه نمایش چیست؟ خوب، OLED به سرعت در حال تبدیل شدن به جایگزین جدیدتر و درخشانتر برای LED و LCD در صنعت تلویزیون است، زیرا آنها میتوانند رنگهای زنده، کنتراست بالاتر و در مجموع تجربه لذتبخشتری برای مشتریان تولید کنند.
صفحه نمایش های LED نمی توانند این سطح از کیفیت را ارائه دهند و به سرعت در تلویزیون های جدید جایگزین می شوند، در حالی که صفحه نمایش های LCD اغلب می توانند ظاهری ملایم یا “شسته” داشته باشند که دقیقاً یک تجربه تماشای شگفت انگیز را ایجاد نمی کند.
بنابراین، اگر تلویزیون هوشمندی میخواهید که واقعاً بتواند چیزی باکیفیت را ارائه دهد، صفحه نمایش OLED را به صفحه نمایش LED یا LCD ترجیح دهید. اگرچه نمایشگرهای OLED معمولاً گرانتر از LED و LCD هستند، اما اگر پول اضافی را روی صفحه نمایش OLED سرمایه گذاری کنید ، مطمئناً تفاوت را در تصویر تلویزیون خود متوجه خواهید شد.
همچنین شایان ذکر است که در حال حاضر صفحه نمایش های QLED در بازار وجود دارد که می تواند کیفیت تصویر عالی را با طول عمر بیشتر ارائه دهد. با این حال، برخی از تلویزیون های QLED بسیار بسیار گران هستند، به خصوص تلویزیون های برندهای بزرگتر. بنابراین به خاطر داشته باشید که هنوز هم می توانید کیفیت تصویر شگفت انگیزی را با صفحه نمایش OLED دریافت کنید.
۴. نرخ تازه سازی
به بیان ساده، نرخ تازهسازی به تعداد دفعاتی که یک تلویزیون میتواند تصویر نمایش (فریم) را در هر ثانیه تازهسازی کند، مربوط میشود. اگرچه ممکن است به نظر برسد که همه تلویزیونها در تازهسازی سریع تصاویر کار را به خوبی انجام میدهند، مهم است که به نرخ تازهسازی ( Refresh Rate) تلویزیونهای هوشمند توجه داشته باشید، و دلیل آن در ادامه آمده است.
هرچه نرخ تازهسازی تلویزیون بیشتر باشد، تاری کمتری را در عکسهای متحرک سریعتر دوربین مشاهده خواهید کرد. ممکن است هنگام تماشای صحنههای اکشن، رویدادهای ورزشی یا هر چیز مشابهی متوجه تاری شده باشید و تلویزیونی با نرخ تازهسازی پایین بهطور محسوسی ویدیوهای تار بیشتری تولید میکند.
نرخ به روز رسانی استاندارد تلویزیون های مدرن بین ۶۰ تا ۱۲۰ فریم در ثانیه (یا فریم در ثانیه) است. به خاطر داشته باشید که تفاوت چندانی بین تلویزیونی با نرخ تازه سازی ۱۰۰ فریم در ثانیه و تلویزیونی با نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه مشاهده نخواهید کرد. بنابراین نیازی به صرف هزینه بیشتر برای تلویزیونی با نرخ کمی بالاتر ندارید. با این حال، سعی کنید از نرخ تازهسازی بسیار پایینتری دوری کنید، زیرا ممکن است به طور کلی کیفیت تماشای پایینتری داشته باشد.
۵. سازگاری HDR
HDR (یا محدوده دینامیکی بالا) فناوری است که می تواند محدوده دینامیکی تصویر را بین قسمت های روشن و تاریک یک تصویر (یعنی کنتراست) افزایش دهد. یک تلویزیون با سازگاری HDR به طور کلی تصویر با کیفیت بالاتری تولید می کند، اما می توانید استدلال کنید که این واقعاً یک ویژگی مهم نیست. با این حال، اگر به دنبال یک تلویزیون با کیفیت هستید، سازگاری HDR مطمئناً ضرری نخواهد داشت.
امروزه انواع مختلفی از HDR در بازار وجود دارد، از جمله HDR10، HDR10+، HLG، Advanced HDR توسط Technicolor و Dolby Vision. متوجه خواهید شد که اکثر تلویزیونها از HDR10 پشتیبانی میکنند، با توجه به اینکه در حال حاضر رایجترین نوع آن است، بنابراین هنگام جستجوی تلویزیون هوشمند جدید خود به این موضوع توجه کنید.
۶. اندازه صفحه نمایش
این مورد هنگام خرید تلویزیون هوشمند کمی واضح تر از سایر موارد موجود در این لیست است، اما در صورت عدم بررسی می تواند مشکل ساز باشد. اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد که به دنبال بزرگترین تلویزیون هوشمند باشید، اما ابتدا باید مطمئن شوید آیا تلویزیون فضایی که در خانه شما اشغال می کند، قرار می گیرد.
همچنین اندازه اتاقی را که تلویزیون خود را در آن قرار می دهید در نظر داشته باشید، زیرا صفحه نمایش ۶۰ اینچی در یک اتاق کوچک می تواند به چشمان شما آسیب برساند و تجربه تماشای شما را مختل کند. بنابراین، مطمئن شوید که ابتدا فضای موجود خود را اندازه گیری کرده و منطقه ای را که تلویزیون هوشمند شما در آن قرار خواهد گرفت، در نظر بگیرید.
۷. امکان جابهجایی بین حالت هوشمند و «ساده»
تلویزیون های سنتی نمی توانند ویژگی های ارائه شده توسط تلویزیون های هوشمند را ارائه دهند (به ویژه توانایی دسترسی به خدمات پخش از طریق اتصال به اینترنت). اما تلویزیون های هوشمند را می توان به تلویزیون های قدیمی تبدیل کرد. اگرچه اکثر مردم هرگز این کار را انجام نمی دهند، اما اگر بخواهید یا نیاز داشته باشید، ارزش توجه دارد.
این به این خاطر می باشد که گاهی اوقات تلویزیون های هوشمند می توانند کمی بیش از حد به حریم خصوصی تهاجم کنند. به عنوان مثال، گزارشهای متعددی مبنی بر ضبط مکالمات افراد توسط تلویزیونهای هوشمند وجود دارد که حداقل میتوان گفت بسیار آزاردهنده است.
بنابراین، اگر این موضوع برای شما نگران کننده است، نگران نباشید! یک تلویزیون هوشمند را می توان با کمی تغییر در تنظیمات تلویزیون به یک تلویزیون معمولی تبدیل کرد. این کار معمولاً با خاموش کردن تنظیمات ACR تلویزیون شما انجام می شود که فرآیندی بسیار ساده است. با این حال، این کار ممکن است بسته به مدل تلویزیون کمی متفاوت باشد، بنابراین دفترچه راهنمای کاربر را بررسی کنید یا یک جستجوی سریع در اینترنت انجام دهید تا بدانید دقیقا چگونه این کار را انجام دهید.
تلویزیون های هوشمند قدم بعدی در سرگرمی هستند، اما هوشیاری ارزش دارد!
در حالی که ایده خرید یک تلویزیون هوشمند مطمئناً هیجانانگیز است، همیشه ارزش آن را دارد که ابتدا دقیقاً بدانید چه میخواهید و مشخصات بالا را بررسی کنید تا مطمئن شوید که پولی را برای چیزی که برای شما مناسب نیست خرج نمیکنید. وقتی این موضوع را مطالعه کردید، آماده هستید که بیرون بروید و تلویزیون هوشمند کاملی را برای خود تهیه کنید.
دیدگاه ها