چطوری یه رزومه حرفه ای طراحی کنیم ؟
رزومه شما منعکس کننده توانایی ها ، استعدادها ، تجربه ها و دستاوردهای شماست؛ پس باید مثل یک ایده ناب بدرخشد. اگر افرادی که رزومه شما را بررسی می کنند ، این ایده را دریافت نکنند، یعنی رزومه شما ناموفق بوده است. پس باید برای طراحی رزومه ای که آینه تمام نمای شماست، وقت بزارید. شاید باور کردنش سخت باشه، اما این سند کوچک (رزومه) میتونه بلیط موفقیت شما برای سفر به آینده کاریتون باشه . پس بزن بریم برای طراحی حرفه ای رزومه !
رزومه با CV چه فرقی داره ؟
CV یا Curriculum Vitae سند دقیق و مفصلی از تاریخچه دقیق زندگی فرد با تاکید بر دوران تحصیلی و شغلی اوست. CV معمولا دو یا سه صفحه است، ولی در صورت لزوم میتونه از ده صفحه هم بیشتر باشه و شامل اطلاعاتی درمورد تحصیلات ، مشاغل ، کتاب ها ، مقالات منتشر شده ، افتخارات و سایر موفقیت های فردی است.
نکته : CV باید ترتیب زمانی داشته باشد و یک چشم انداز از کل فعالیت های حرفه ای فرد ارائه کند.
نکته : CV یک سند ثابت هست و برای فرصت های شغلی گوناگون تغییر نمیکنه و معمولا در فرآیند اپلای و مهاجرت تحصیلی مورد توجه قرار می گیره.
رزومه یا Resume ؛ سند کوتاه و مختصری هست که معمولا بیشتر از یک یا دو صفحه نیست. در تدوین رزومه ، نیاز به حفظ ترتیب زمانی نیست و لزومی نداره که همه فعالیت های حرفه ای فرد رو شامل بشه.
در واقع رزومه یک سند قابل سفارشی سازی هست که برای موفقیت های شغلی مختلف میتونه تغییر کنه. هدف از تدوین رزومه اینکه با ارائه نکات کلیدی بین متقاضی و دیگر رقبا تمایز ایجاد کنه.
نکته : پس مهمترین تفاوت رزومه و CV در حجم ، محتوا و هدف هست.
نکاتی که در طراحی رزومه حرفه ای باید رعایت کنید
یک لحظه با دید کارفرما به رزومه خودتون نگاه کنید، کارفرما به دنبال یک کاندیدای تمام عیاره. رزومه های زیادی از زیر دست یک کارفرما عبور می کنه. فقط یک رزومه با طراحی خوب و اطلاعات درست می تونه هر کارفرمایی را وسوسه کند.
به این موارد خیلی دقت کنید :
- مشخصات شخصی تون رو صحیح وارد کنید؛
- اطلاعات رو دسته بندی و برجسته کنید؛
- روی دستاوردهای بزرگ تون تمرکز کنید؛
- توانایی هاتون رو درست منعکس کنید؛
- از افعال قدرتمند استفاده کنید؛
- یک رزومه اختصاصی برای خودتون طراحی کنید.
این همه قالب آماده و رزومه ساز آنلاین … چرا طراحی ؟
جواب ساده است ، طرحی که شما توی اینترنت پیدا می کنید ، ممکنه برای خیلی های دیگه هم جالب باشه و از همون قالب استفاده کنند. اینکه کارفرما یا شخص مصاحبه کننده روزمه ای رو ببینه که بارها قالب مشابه ش رو یده، زیاد جالب نیست. (البته در مواقع نادر)
حالا ما تو اینجا ۲۰ تا از قالب های آماده و حرفه ای رزمه رو داریم که کارتون رو خیلی سریع پیش میبره ، می تونید از لینک زیر دانلود و در برنامه Word استفاده کنید.
- توصیه می شود : دانلود ۲۰ نمونه رزومه کاری خام فایل Word
این موضوع رو زمانی که می خواهید برای کاری خارج از کشور اپلای (Apply) کنید ، خیلی جدی بگیرید. برای همین پیشنهاد می کنم اگر کمی در نرم افزارهای آفیس مهارت دارید، خودتون دست به کار بشید و یک طرح خلاقانه برای روزمه خودتون ایجاد کنید.
به این روزمه اینفوگرافیک نگاه کنید ، به نظر خیلی سخت می باشد؟ اما به راحتی می توانید خودتان مشابه این رزومه را طراحی کنید.
خب طبق معمول ما چند تا ترفند نرم افزاری هم بهتون یاد میدیم ، مثلا برای رسم دونات های درصد مهارت ها می توانید از این Shapeها که داخل همه نرم افزارهای آفیس مثل Word هست ، استفاده کنید.
شکل ها رو جدا بکشید و بعد روی هم قرار بدید و Group کنید. با اون دکمه های نارنجی هم می تونید درصد مهارت رو کم و زیاد کنید .
درسته که ما پیشنهادمون طراحی رزومه خلاقانه و اینفوگرافیک هست ، اما یادتون باشه در این کار افراط نکنید و سعی کنید از حداقل فونت و رنگ استفاده کنید و یک طراحی ساده و مینیمال داشته باشید!
دیدگاه ها