چرا پایتون ؟
چرا پایتون را شروع کنیم ؟
پایتون یک محیط برنامه نویسی یکپارچه و همه منظوره است. در این مقاله کوتاه قصد داریم به معرفی ویژگی ها و مزایا و دلایی برای اینکه چرا باید پایتون را یاد بگیریم، اشاره خواهیم داشت.
از ویژگی های این زبان برنامه نویسی می توان به شی گرایی و متن باز بودن آن اشاره کرد ، که توسط خیدوفان روسوم در سال ۱۹۹۱ در کشور هلند ساخته شد از فلسفه های مهم پایتون می توان به خوانایی بالا در گرو کوتاهی و بازدهی بالا آن اشاره کرد به طوری که کلمات کلیدی این زبان بصورت حداقلی تهییه شدن ولی کتابخانه های وسیعی در اختیار کاربران قرار گرفته.
پایتون بسیار شبیه به پرل و روبی می باشد که از مدیریت حافظه خودکار استفاده می کند و به صورت پروژه ای آزاد و متن باز بنیاد نرم افزار پایتونمدیریت می شود.
بسیاری از کاربران پایتون اضهار داشته اند که به زبان های برنامه نویسی مختلفی تسلط دارند ولی بخاطر سبکی ، وسیع بودن و آسانی کار با پایتون ترجیح می دهند کار های اصلی و فنی خود را با پایتون انجام بدهند اکثر فراگیران پایتون اغلب بعد از یادگیری مفاهیم ابتدایی پایتون می گویند که برنامه نویسی با پایتون مثل صحبت کردن با کامپیوتر است ،این افراد معمولا از متن باز بودن وسعت کتابخانه های پایتون شگفت زده می شوند و در همان آموزش های ابتدایی به فکر پیاده سازی پروژه های خود هستند.
شروع کار با پایتون از نصب کامپایلر آن از سایت پایتون شروع می شود ، برخلاف زبان های برنامه نویسی دیگر یادگیری مفاهیم اولیه این زبان بسیار آسان و ساده بود در عوض یادگیری برخی از کتابخانه های کارآمد و پرکاربرد این ربان معمولا زمان زیادی می خواهد .
پایتون در حال حاضر از دو نسخه ۳ و ۲ پشتیبانی می کند ، نسخه ۲ آن ورژن اولیه پایتون بوده تا سال ۲۰۲۰ پشتیبانی می شود و اکثر کتابخانه های نسخه ۲ تا به امروز برای نسخه ۳ که نسخه آینده پایتون است منتشر شده اند ، به کسانی که به یادگیری پایتون علاقه مند هستند پیشنهاد می کنم که از نسخه ۳ شروع کنند چون نسخه ۲ بزودی از پشتیبانی خارج می شود .
تفاوت نسخه دو و سه پایتون در مفاهیم اولیه خیلی کم است و کسانی که یادگیری خود را با پایتون دو شروع کرده اند می توانند به راحتی وارد پایتون سه بشوند ولی در کتابخانه های پیچیده موضوع فرق می کند ممکن است کتابخانه های پشتیبانی خود را از نسخه ۲ قطع کرده باشند و نسخه سه آن دچار تحول زیادی شده باشد.
در این مطلب قصد داشتم شما را با مفاهیم اولیه پایتون آشنا کنم امیدوارم در آینده با آموزش و معرفی کتابخانه های پایتون با شما همراه باشم.
با عرض سلام
واقعا مطلب مفید و اثر بخشی بود . در صورت امکان در مورد دیگر زبان های برنامه نویسی هم مطلب قرار بدید .