نکات مهم شرکت در جشنواره های عکاسی
چطور برای شرکت در مسابقه عکاسی، عکس انتخاب کنیم؟
یکی از کارهایی که همه عکاس ها برای به چالش کشیدن خود و دیده شدن بیشتر انجام می دهند شرکت در جشنواره های عکاسی بین المللی است. فارغ از این که چه مدت است عکاسی را شروع کرده اید بد نیست این جشنواره ها را زیر نظر داشته باشید و هر از چندگاهی خود را محک بزنید البته اگر مقامی کسب نکردید و یا عکستان پذیرفته نشد به هیچ وجه نباید ناراحت و دلسرد شوید چرا که پذیرفته نشدن عکس شما همیشه به این معنی نیست که شما شایستگی حضور را نداشته اید چه بسا در جشنواره ای دیگر بتوانید با همان عکس ها به بالاترین مقام ها دست یابید. آن چه که بسیار مهم است این است که نباید از خودتان توقع بیش از حد داشته باشید و یا عکاسی را تنها برای بردن در جشنواره ها انتخاب کرده باشید.
عکاسی رشته ای است که در آن علم و هنر به میزان بسیار زیادی در هم تنیده اند. با پیشرفت فناوری و باب شدن دوربین های دیجیتال و تجهیزات جانبی مختلف و همچنین ورود نرم افزارهای ویرایش عکس و امکانات بی شمار آن ها هنر عکاسی روز به روز بیشتر و بیشتر تحت تاثیر جنبه های فنی قرار گرفت به گونه ای که امروزه نمی توان تنها با داشتن یک دید خوب در میان سیل عظیم عکاسان دیده شد بلکه باید این هنر را همراه با علم آن آموخت.
هر چند که مانند هر هنر دیگری توانایی و استعداد فردی در دیده شدن نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند اما در عین حال اگر بخواهیم واقع گرایانه به قضیه نگاه کنیم باید اذعان کنیم که بعد فنی قضیه پر رنگ تر از گذشته شده است و نمی توان به راحتی از کنارش گذشت.
قوانین مهم در جشنواره های عکاسی
و اما در مورد جشنواره های عکاسی همیشه یادتان باشد که شرایط و قوانین شرکت در مسابقه را با حوصله و تمام و کمال بخوانید چه بسا عکس های بسیار خوبی که به خاطر رعایت نکردن یک سری از قوانین ساده از گردونه داوری حذف شده اند.
نکته دیگر این که همیشه قبل از انتخاب عکس یا ویرایش آن برای یک جشنواره به عکس های پذیرفته شده در دوره های قبل آن دقت کنید تا سبک و سیاق مورد نظر داوران جشنواره دستتان بیاید هر چند که در نهایت به شما توصیه می کنیم آن چه از دلتان برمی آید را انتخاب کنید اما بسیاری از مواقع دیدن عکس های دیگران باعث به وجود آمدن ایده هایی جدید در ذهن شما می شود که می تواند در خروجی نهایی کار شما بسیار موثر باشد در همین جا تاکید می کنیم که به هیچ عنوان سعی نکنید کار دیگران را کپی کنید بلکه سعی کنید از آن ها ایده و الهام بگیرید تا بتوانید کاری مطابق آن چه مدنظر خودتان است ارائه دهید.
در انتخاب عکس ها برای مسابقات عکاسی به نکات فنی دقت کنید، گاهی یک کراپ خیلی ساده می تواند تاثیر زیادی در عکس ایجاد کند، به هر حال دقت داشته باشید که زمانی که در یک جشنواره بی نالمللی شرکت می کنید اگر عکستان دچار نقصی فنی باشد (به عنوان مثال فوکوس خوبی نداشته باشد)، هر چقدر هم که حس خوبی به شما منتقل کند نمی تواند به عنوان یک عکس برنده در میان هزاران عکس ارسالی از سراسر دنیا انتخاب شود.
علاوه بر نکات فنی ارتباط با سوژه مورد نظر جشنواره هم بسیار مهم است به عنوان مثال یک پرتره می تواند یک عکس اجتماعی تلقی شود اما قطعا هر پرتر های یک عکس اجتماعی با یک سوژه خاص نیست. یادتان باشد اگر عکس خوبی دارید سعی نکنید به هر نحوی که شده با تفسیر خودتان را راضی نگه دارید که عکس مربوطه به سوژه مورد نظر می خورد. این کار نه تنها باعث می شود عکس شما قبول نشود بلکه حس خوب شما نسبت به یک عکس خوب را هم می تواند خدشه دار کند.
مساله دیگر این است که اگر فکر می کنید عکس خوبی ندارید و روزهای پایانی ارسال عکس است عجله نکنید و اگر تا آخرین روز هم عکس باب دلتان را پیدا نکرده اید در جشنواره شرکت نکنید. هر ساله تعداد زیادی جشنواره عکس برگزار می شود بهتر است نگاهی حرفه ای داشته باشید تا بتوانید موفق شوید. از مشورت با دوستان و عکاس های مورد علاقه خود غافل نشوید چرا که دید دیگران نسبت به عکس شما بسیار مهم است، چه بسا حسی که شما به دلیل یک خاطره از یک عکس می گیرید دیگران از آن عکس نگیرند و این می تواند در انتخاب نهایی بسیار مهم باشد.
در نهایت بد نیست عکس هایی را انتخاب کنید که در آن ها یک خرق عادت وجود دارد البته خرق عادتی که برای آن دلیل بسیار خوبی وجود داشته باشد.
به عنوان مثال ممکن است به دلایلی اگر سوژه شما در وسط تصویر قرار گیرد بسیار بهتر از قرار گرفتن آن در نقطه طلایی شود و اگر این قضیه به چشم بیاید می تواند کمک شایانی به بیشتر دیده شدن عکستان کند هرچند که این تفکر نباید باعث شود تا شما سعی کنید در تمام عکس ها به دنبال خرق عادات باشید!
دیدگاه ها