نکاتی برای ساخت ویدیو های باکیفیت
آموزش تولید محتوای ویدیویی باکیفیت
یکی از عوامل موفقیت یک ویدیو در مطرح کردن برند و یا جذب مخاطب کیفیت محتوای ایجاد شده از لحاظ طراحی می باشد. اگر قصد دارید با دوربین فیلم برداری خود و کاراکترهای موجود در صحنه واقعی مفهوم را توسط دوربین دیجتالی به فیلم تبدیل کنید و آن را در اختیار مخاطب قرار بدهید باید نکات مهمی را برای افزایش کیفیت و ساخت ویدیو از لحاظ های مختلفی در نظر داشته باشید.
می توان گفت سه عنصری که کیفیت ساخت ویدیو را تعیین می نمایند بطور کلی به موارد زیر خلاصه می شوند.
- تنظیم صحنه
- صدا
- نورپردازی
موارد بالا را اگر به مانند یک فیلم بردار حرفه ای رعایت کنید، حتما در ویدیوهایی خود شاهد کیفیت خواهید بود.
۱ . تنظیم صحنه در هنگام فیلم برداری
صحنه فیلم برداری را آماده کنید و به جزئیات بسیار دقت کنید. برای مثال اگر درحال فیلم برداری یک جلسه آموزشی هستید در زاویه دوربین و موارد دیگر را با توجه به اینکه آیا در صحنه تخته وایت برد وجود دارد؟ آیا در دیوار پشت مجری و مدرس اطلاعاتی مهمی نگارش شده است؟
صحنه را در طول فیلم برداری ثابت حفظ کنید و در تدوین حتماً پیوستگی را رعایت کنید. برای مثال در صحنه اول آموزش اگر یک لیوان یا یک عنصر تزیینی دیگر وجود داشت دقت داشته باشید در صحنه های بعدی فیلم برداری نیز درجای خود باشد.
سعی کنید صحنه خود را برای ارائه محتوا زیاد شلوغ نکنید و توجه کاربر را به محتوای ویدیو جلب نمایید تا اثرگذاری بهتری داشته باشید.
تکنیک های قرارگیری دوربین در فیلم برداری و عکاسی
یکی از مهم ترین مواردی که باید در هنگام ظبط ویدیو و یا عکاسی به آن توجه نمایید، پیدا کردن مناسب ترین مکان برای قرار دادن دوربین و ظبط محتوای موجود می باشد. اینکه شما قصد چه نوع ویدیویی یا تصویربرداری را دارید بسیار مهم می باشد و بسته به محیط و موضوع خود باید لوکیشنی مناسبی را برای رساندن محتوا از طریق ویدیو به کاربران انتخاب نمایید.
چگونگی ظبط فیلم و یا ثبت یک عکس از عوامل مهمی برای ارزش گذاری و بالابردن کیفیت یک ویدیو می باشد و این بسته به تکینک ها و خلاقیت های هر فیم برداری می تواند متفاوت و ایده آل باشد.
باتوجه به موضوع ویدیو، از جلوه ها و افکت های جذاب استفاده کنید. البته فراموش نکنید که در این مورد نیز نباید افراط کنید زیرا باعث کاهش تمرکز بیننده خواهد شد. در زمان فیلم برداری به زوایای قرارگیری دوربین فکر کنید و بهترین محل را انتخاب کنید به همین منظور میتوانید از بین تکنیک های رایجی که در ادامه بیان شده است بسته به علاقه و نوع موضوع یکی را انتخاب کنید.
انواع تکنیک های تصویر برداری با دوربین
تکنیک Over Shoulder
این تکنیک یکی از بهترین روش فیلم برداری در موارد آموزشی است و نشان دهنده دقت فردی است که در حال گوش دادن به صحبت های مجری یا مدرس است. از این تکنیک می توانید در مصاحبه ها هم استفاده کنید. استفاده از این تکنیک فیلم برداری بسیار متداول است و یکی از بهترین ایده ها در هنگام ظبط می باشد. نمونه تصویر این نوع فیلم برداری را در ادامه مشاهده می کنید.
تکنیک شماره دو Long-Angel Shot
برای اینکه بخواهید از این تکنیک جالب در ساخت ویدیو استفاده کنید دوربین را در زاویه پایین تر از نگاه فرد قرار دهید. این حالت باعث یجاد یک نوع حس قدرت و تسلط نیز می شود. این مدل از فیلم برداری بیشتر مناسب اعلانات رسمی است که در آن یک مدیر، مسئول و یا شخصیت محبوب در حال گفت وگو است.
اگر قصد دارید ویدیوهایی با محتوای شخصی درست کنید و در آن مشغول به صحبت برای بازدیدکننده ها باشید این تکنیک روش مناسبی می باشد. اگر به تصاویر این نوع فیلم برداری نگاه کنید، متوجه خواهید شد که دوربین از نگاه پایین بر روی چهره افتاده است.
تکنک بعدی High-Angel Shot نام دارد
این روش دقیقاً برعکس روش گذشته است و در آن دوربین بالاتر از صورت فرد قرار میگیرد و کمی به پایین اشاره می کند. این نوع از زوایه حس ترس، خستگی و یا مجازات را منتقل می کند.
در برخی از محتوا بعضا روش مناسب و خلاقانه ای است و محتوای شما مهم ترین نقش را در برداشت بییننده در این سبک فیلم برداری دارد.
تکنیک مجسمه نیم تنه
اگر درحال فیلم برداری یک مصاحبه و گفت و گو هستید این روش بهترین حالت فیلم برداری است. اگر فرد مورد نظر در حالت ایستاده بود دوربین باید در فاصله ای قرار گیرد که از شکم وی بالاتر را پوشش دهد.
در صورتی که فرد در حالت نشسته و پشت میز بود بهتر است که پشت لب تاب و یا یک شی تزیینی دیگر قرار گیرد البته به صورتی که حرکات دست او نمایان باشد زیرا حرکت های دست خود بخشی مهمی از فرآیند انتقال پیام است.
تکنیک Close Up در فیلم برداری
در این روش دوربین باید در فاصله ای قرار گیرد تا صورت فرد مورد نظر بیشتر در مرکز باشد و بتوان حالت چهره وی را تشخیص داد.
این روش بیشتر مناسب صحنه هایی است که در آن به دنبال نمایش احساس فرد هستیم. برای مثال زمان نظر سنجی از یک مشتری راضی ما قطعاً دنبال این هستیم که حس رضایت قلبی وی و نه صرف اً یک تصویر تصنعی به مخاطب عرضه شود.
چند نکته کلیدی در هنگام انتخاب محل قرار گیری دوربین
توصیه می شود در زمان ساخت ویدیو و فیلم بردرای با این تکنیک از قسمت های مهم چندین بار و در چند زاویه مختلف ضبط داشته باشید تا در زمان ویرایش بهترین حالت ممکن را انتخاب کنید و نیاز به فیلم برداری مجدد نباشد.
در ضمن زمانی که درحال فیلم برداری از یک صحنه هستید “قانون ۱۸۰ درجه” را فراموش نکنید.
زماتی که درحال فیلم برداری از زوایای مختلف هستید حتماً به یاد داشته باشید که فیلم برداری تماماً یا از چپ باشد یا از سمت راست. در غیر این صورت در نظر بیننده این طور به نظر میرسد که شخصیت شما تغییر مکان داده است و این امر موحب از دست دادن توجه فرد می شود.
۲- چگونه کیفیت ظبط صدای خود را بالا ببریم؟
از عوامل حیاتی برای موفقیت یک ویدیو بالا بودن کیفیت ظبط صدا می باشد، چراکه بدون صدای واضح از مکالمه هیچ چیزی منتقل نمی شود. به همین منظور برای افزایش کیفیت محتوای خود نیاز دارید امکانات مناسبی را برای صدای ویدیو خود در نظر بگیرید.
قطعاً هدف شما از تولید ویدیو انتقال پیام است و بخش خیلی مهمی از این پیام توسط صدا و گفتگو منتقل می شود. برای ایجاد یک صدای فوق العاده در هنگام ظبط ویدیو بهتر است موارد زیر را هنگام ظبط درنظر داشته باشید.
نکات مهم برای ظبط صدای با کیفیت در فیلم برداری
حتماً یک هدست به دوربین خود متصل کنید تا کیفیت صدای ضبط شده را آن طور که در ویدیو است بشنوید نه به عنوان یک فرد حاضر در صحنه.
حتماً قبل از شروع ضبط کیفیت تجهیزات خود را امتحان کنید و سلامت آنها اطمینان حاصل کنید. همچنین با دقت تنظیمات آن را انجام دهید تا ضبط در بهترین حالت صورت گیرد.
تمام صداهای پس زمینه را حذف کنید حتی صداهایی که ممکن است از نظر شما در صحنه کاملاًنا محسوس به نظر برسد. این امر موجب می شود تا در زمان میکس و مونتاژ فایل صوتی خود کیفیت بیشتری داشته باشید. برای مثال صدای سیستم تهویه هوا، یخچال و فریزر که وزوز های کوچکی ایجاد می کنند را موقت اً خاموش کنید.
از فیلم برداری در اتاق و محیط باز و همچنین در محیط هایی که دیوارها و سازه آن از جنس هایی که باحث ایجاد اکو می شود(مانند کاشی) اکیداً اجتاب کنید.
مطمئن شوید در زمان ضبط هیچ صدای اضافی مانند بوق ماشین های خارج از ملک،آژیر، مکالمه افراد پشت صحنه و یا صدای وسایلی مانند زنگ موبایل و … ضبظ نشده باشد.
در زمان ضبظ مالمات و گفت و گو ها حتم اً سعی کنید از یک میکروفون جداگانه برای ضبط صدای هر شخص استاده کنید. بهترین روش برای این مورد استفاده از میکروفون های ” Lapel mic ” است. این میکروفون ها به یقه فرد نصب می شود و فقط چند اینچ پایین تر از دهان وی قرار میگرد و به خوبی صدای وی را شفاف ضبط می کند و همچنین مانند میکروفن های رومیزی و دستی زیاد در دید نیستند.
بررسی کنید که دوربین شما از چه فرمت های صوتی پشتیبانی می کند. معمولاً دوربین ها فرمت XLR با ورودی ۱/8iiii را پشتیبانی می کنند.
اگر برای هر شخص یک میکروفون استفاده می کنید حتما برای ضبظ و جمع آوری صداها از یک soundboard استفاده کنید و آن را به دوربین خود متصل کنید. اگر هم تمایلی و یا امکان استفاده از soundboard را ندارید، با یک تبدیل خروجی هر دو میکروفون را به یک خروجی تبدیل کنید و صدا را ضبط کنید. البته این روش هم باعث کاهش کیفیت صدا و هم ممکن است باعث ایجاد noise بشود.
برای میکروفون های wireless از ارتباط آن با دستگاه ضبظ و ارسال صدای باکیفیت اطمینان حاصل کنید.
استفاده از Boom Mic در ضبط صدا:
در صورتی که از یک دوربین دستی استفاده می کنید پیشنهاد می شود از Boom Mic و یا Shotgun Mic استفاده کنید. این میکروفون ها مستقیم به دوربین متصل می شوند و کیفیت صدای مناسبی دارند. این میکروفون ها معمولاً به ورودی XLR نیاز دارند.
۳- ایجاد نورپردازی مناسب برای فیلم برداری
نورپردازی و استفاده از تکنیک های آن باعث می شود تا سایه های صحنه حذف شود و فیلم از حالت بی رنگی و کسالت خارج شود. ویدیو شما جان بگیرد و جذاب کننده تر به نظر برسد.
یکی از تکنیک های ساده نورپزدازی که شما میتوانید از آن استفاده کنید “تکنیک نورپردازی سه نقطه” است. نور اول کاملاً مستقیم به سمت فرد در صحنه تنظیم میشود و نور دوم در سمت راست و یا چپ فرد)بسته به زاویه دوربین( قرار میگرد طوری که محیط اطراف وی را پوشش دهد. نور سوم هم دقیق اً بالای سر فرد در صحنه قرار میگرد تا باعث شافیت بیشتر و حذف سایه ها شود و ایضاً باعث درخشش و وضوح مو و صورت او می شود.
کارهایی که در هنگام نور پردازی نباید انجام بدهید
نمای پشت صحنه هیچگاه یک پنجره نباشد زیرا باعث کاهش کیفیت نورپردازی و تاریک تر شدن صحنه از نظر دوربین می شود. به یاد داشته باشید مطلقاً نباید در نورپردازی، نور شما مستقیم به سمت لنز دوربین باشد.
از ایجاد سایه ها اجتناب کنید. در صورتی که این سایه های صحنه توسط افراد پشت صحنه، فیلم بردار و یا خود شخص در صحنه می شود آن را بازطراحی کنید.
از نورپردازی زیاد روی صورت فرد در صحنه بپرهیزید (به اصطلاح او را Washed out نکنید) زیرا صورت او کام لاً رنگ پریده و بی روح در دوربین جلوه میکند و همچنین تشخیص حالت های چهره را دشوار می سازد. بدین منظور اگر تنظیم Zebra را در دوربین خود دارید، آن را فعال کنید. توسط این مورد دوربین محل هایی که در صحنه Washed out شده اند را مشخص می کند تا آن ها را ویرایش کنید.
تمامی نکات گفته شده در بالا به شما در ساخت ویدیو های باکیفیت کمک زیادی خواهند کرد، برای ساخت ویدیو نیاز به تجهیزات پیشرفته و گرانی ندارید و می توانید با کمی خلاقیت نسبت به ساخت ویدیو ها برای بازاریابی و اهداف دیگر محتوای جالبی را انتشار بدهید.
دیدگاه ها