ریدایرکت چیست ؛ ۵ نکته مهم برای استفاده درست از آن
ریدایرکت چیست. ریدایرکتها برای ارسال بازدیدکنندگان یا موتورهای جستجو از یک URL قدیمیبه آدرس جدید استفاده میشوند.
وقتی کاربر وارد https://www.webramz.com/ میشود و سپس به https://webramz.com/ میرسد این یک تغییر مسیر است. در این حالت، تفاوت زیادی بین این دو URL وجود ندارد و کاربر ممکن است حتی متوجه تغییری نشود. یا به طور مثال گاهی اوقات یک کاربر میتواند صفحه ای را با یک محصول خاص جستجو کند اما به صفحه اصلی وب سایت میرسد. در این حالت ریدایرکت انجام شده است. در این مقاله به شما خواهیم گفت ریدایرکت چیست و در ادامه با نکات مهم آن آشنا خواهیم شد.
ریدایرکت (Redirect) چیست؟
اصطلاح تغییر مسیر به این معنی است که کاربران در هنگام فراخوانی صفحه وب A بدون نیاز به وارد کردن آدرس، به طور خودکار به صفحه وب B هدایت میشوند. این بدان معناست که یک کاربر اینترنتی یک URL خاص را وارد میکند، اما به URL دیگری هدایت میشود.
بسته به نحوه پیکربندی تغییر مسیر، این میتواند بلافاصله یا پس از یک دوره زمانی مشخص اتفاق بیفتد. کاربران اینترنت هیچ تاثیر مستقیمیبر تغییر مسیر ندارند اما ریدارکت تاثیر مستقیمیروی سئو وب سایت دارد.
تغییر مسیر یا از سمت سرور یا از سمت سرویس گیرنده انجام میشود. این امر بستگی به سناریوی برنامه خاص دارد که کدام گزینه مناسب تر است. با این حال، موتورهای جستجو به طور کلی استفاده از تغییر مسیر سمت سرور را توصیه میکنند.
تغییر مسیرهای سمت سرور (HTTP redirects) ریدایرکت هایی هستند که از کدهای وضعیت 3xx استفاده میکنند. پیام های وضعیت بازگشتی را میتوان توسط خزنده های وب مانند Googlebot نیز درک کرد.
- ۳۰۱ Redirect: راهی برای تغییر مسیر دائمیURL ارائه میدهد. این نوع تغییر مسیر زمانی مفید است که URL به طور دائم تغییر کند، به عنوان مثال، به دلیل انتقال به یک دامنه جدید یا تغییر به HTTPS.
- ۳۰۲ Redirect:: با این تغییر مسیر، URLها به طور موقت هدایت میشوند. به عنوان مثال میتوان به تست A/B از وب سایت های جدید یا صفحات فروش تبلیغاتی کوتاه مدت اشاره کرد.
- ۳۰۷ Redirect:: با 307Redirect میتوان ریدایرکت های کوتاه مدت را پیاده سازی کرد. تفاوت اصلی با تغییر مسیر ۳۰۲ این است که درخواست و بدنه نباید تغییر کند.
تغییر مسیرهای سمت کلاینت مستقیماً در کد منبع وب سایت پیاده سازی میشوند تا نیازی به تغییر در سرور نباشد. این تغییر مسیرها را میتوان به دو روش انجام داد: از طریق تگ متا رفرش یا از طریق جاوا اسکریپت. با این حال، در اصل، باید از استفاده از تغییر مسیرهای سمت مشتری خودداری کنید، زیرا گوگل و سایر موتورهای جستجو گاهی اوقات نمیتوانند آنها را به درستی تفسیر کنند. در بدترین حالت حتی میتوانند تاثیر منفی بر بهینه سازی موتورهای جستجو داشته باشند.
۵ نکته برای استفاده درست از Redirect
۱- ریدایرکت صفحات حذف شده روی صفحات مرتبط
هنگام اجرای ریدایرکت ها، ضروری است که URL های قدیمیرا به مرتبط ترین URL جایگزین هدایت کنید. این بدیهی است که از نقطه نظر کاربر مهم است و به همین دلیل موتورهای جستجو نیز آن را مهم میدانند. اگر به آدرسهای اینترنتی غیرمرتبط تغییر مسیر دهید، این خطر را دارید که موتورهای جستجو ارزش URL قدیمیرا با URL جدید ادغام نکنند. این منجر به چیزی میشود که به آن خطای نرم ۴۰۴ میگویند.
مهم است که یک نسخه ترجیحی از URL وب سایت خود را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. در زیر دو موضوع مهمیرا که باید هنگام پیوند دادن به آنها فکر کنید، شرح میدهیم. استفاده مداوم از نسخه ترجیحی URL وب سایت شما از تغییر مسیرهای غیر ضروری جلوگیری میکند که باعث از بین رفتن اعتبار صفحه میشود.
۲- اجتناب از ریدایرکت های زنجیره ای
هنگام استفاده از تغییر مسیرها، مراقب تغییر مسیرهای زنجیره ای باشید. تغییر مسیر زنجیره ای زمانی است که یک URL درخواست میشود، از تغییر مسیر برای هدایت آن به URL دیگر استفاده میشود و به نوبه خود این URL خاص نیز هدایت میشود. اجتناب از تغییر مسیرهای زنجیره ای به دو دلیل مهم است:
- گوگل معمولا فقط ۵ تغییر مسیر را دنبال میکند. پس از آن برای جلوگیری از گیر افتادن احتمالی و هدر دادن بودجه خزیدن متوقف میشود. لطفاً توجه داشته باشید که آنها ممکن است در مرحله بعد دنبال این تغییر مسیرها، از جایی که متوقف شدند، از سر بگیرند.
- از آنجایی که تمام اتوریتی صفحه در تغییر مسیر منتقل نمیشود، داشتن تغییر مسیر زنجیره ای با یک یا چند پرش اضافی مطمئناً میزان اقتدار صفحه شما را بهبود نمیبخشد.
۳- ریدایرکت HTTP روی HTTPS
اگر از HTTPS استفاده میکنید، مطمئن شوید که انواع HTTP URLها ۳۰۱ به همتایان HTTPS خود به درستی هدایت شده اند.
۴- اجتناب از حلقه های ریدایرکتی
داشتن (صدها) هزاران ریدایرکت، بسته به نحوه اجرای ریدایرکت ها، ممکن است سرعت وب سایت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. علاوه بر این، گاهی اوقات تغییر مسیرهای قدیمیمیتواند نقشی حیاتی در رفتار عجیب وب سایت داشته باشد. یک تغییر مسیر قدیمیمیتواند باعث رفتار غیرقابل توضیح در وب سایت شما شود.
همه چیز را ساده نگه دارید؛ تعداد تغییر مسیرها را در وب سایت خود به حداقل برسانید. به طور دوره ای بررسی کنید که کدام تغییر مسیرها ضروری است و کدام یک را میتوان پاک کرد. فقط URLهایی که دارای پیوندهای ورودی هستند و/یا ترافیک ارجاعی جدی دارند باید هدایت شوند. این URLها را میتوان با تجزیه و تحلیل پیوندهای ورودی به صفحات در وب سایت خود با استفاده از خدماتی مانند Majestic و Ahrefs همراه با داده های ارجاع از سرویس تجزیه و تحلیل وب خود پیدا کرد. همه URL هایی که تغییر مسیر میدهند اما هیچ لینک ورودی ندارند و ترافیک ارجاعی دارند میتوانند حذف شوند.
۵- ریدایرکت هنگام اجرای کمپین های تبلیغاتی
بسیاری از وب سایتها از URL های کمپین برای پشتیبانی از کمپین های آنلاین و آفلاین خود استفاده میکنند. پس از پایان این کمپین ها، URL های آنها اغلب فقط ۳۰۱ تغییر مسیر داده میشود. این اغلب نادرست است، زیرا این کمپینها ممکن است یک ماه بعد بازگردند.
هنگامیکه یک کمپین به طور موقت غیرفعال است و در آینده باز خواهد گشت: از تغییر مسیر ۳۰۲ استفاده کنید تا بتوانید در صورت نیاز مجدد URL کمپین را در فهرست های موتور جستجو نگه دارید.
نتیجه گیری
URL Redirect ( که به عنوان URL Forwarding نیز شناخته میشود) تکنیکی است که برای هدایت بازدیدکنندگان دامنه شما به یک URL دیگر استفاده میشود. شما میتوانید نام دامنه خود را به هر وب سایت، صفحه وب و غیره ای که به صورت آنلاین در دسترس است، هدایت کنید. تغییر مسیرها از کدهای وضعیت تعریف شده در پروتکل HTTP استفاده میکنند. بر این اساس، ارسال URL ممکن است از انواع زیر باشد: ۳۰۱ (دائمی)، ۳۰۲ (موقت).
جهت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تنظیم URL Redirects با کارشناسان وب رمز تماس حاصل نمایید.
دیدگاه ها