تشخیص مدل کارت گرافیک در رایانه ویندوز ۱۰
اگر می خواهید جدیدترین و بهترین بازی ها را انجام دهید ، باید مطمئن باشید که کارت گرافیک در رایانه شما قادر به انجام آن بازی است. اگر اینگونه نباشد ، به احتمال زیاد ناامید خواهید شد. این مقاله به شما کمک می کند تا سازنده و مدل کارت گرافیک را در رایانه ویندوز ۱۰ خود تشخیص دهید. هنگامی که این موضوع را بدانید ، می توانید کارت خود را با حداقل شرایط بازی مورد نظر خود مقایسه کنید.
برای کسانی از شما که گیمر نیستند ، ممکن است در صورت انجام کارهای پیچیده مانند رندر سه بعدی و ویرایش ویدیو یا استفاده از برنامه های رده بالا مانند اتوکد و Adobe Premiere Pro ، نیاز به دانستن این اطلاعات داشته باشید. استفاده از کارتهای گرافیکی با سطح بالاتر باعث می شود گردش کار شما سریعتر و کارآمد تر شود.
GPU در مقابل کارت گرافیک
واحد پردازش گرافیک (GPU) مسئولیت کلیه تصاویری که در صفحه شما ظاهر می شود ، از یک صفحه گوگل گرفته تا یک تجربه بازی 4K است. این تراشه ای است که محاسبات پیچیده ریاضی را انجام می دهد که به ارائه گرافیک نیاز دارد.
تراشه های GPU را می توان روی مادربرد یکپارچه کرد یا در کارت توسعه بزرگتر و قدرتمند یافت.
کارت های توسعه می توانند کارهای قدرتمندتری نسبت به تراشه های GPU یکپارچه انجام دهند. این امر باعث می شود آنها برای بازی های سه بعدی ، سرعت بخشیدن به فیلمبرداری یا سایر کارکردها مانند استخراج بیت کوین بهتر شوند. تمام این انرژی اضافی نیاز به قدرت و فضای بیشتری در رایانه شما دارد. همچنین باعث افزایش دمای کامپیوتر شما می شود.
چگونگی تشخیص مدل کارت گرافیک
دانستن اینکه چه کارت گرافیکی در رایانه شخصی ویندوز ۱۰ خود دارید می تواند مشکل باشد زیرا دو شماره مدل وجود دارد که باید بدانید. یکی مدل GPU ، تراشه واقعی و دیگری مربوط به کارت است. این کارت نه تنها GPU ، بلکه می تواند درگاه اتصال اتصال مانیتور ، فن ها و ماژول تنظیم کننده ولتاژ را نیز در خود جای دهد.
در حال حاضر دو تولید کننده پیشرو GPU برای کارتهای توسعه وجود دارد : Nvidia و AMD. بسیاری از شرکت ها از تراشه های Nvidia و AMD استفاده می کنند و سپس کارت را از آن ایجاد می کنند.
دانستن اینکه کدام سازنده کارت گرافیک شما را ساخته است به این معنی است که شما در ابتدا باید تصمیم بگیرید که آیا باید چیپست یا تولید کننده و مدل دقیق کارت خود را بشناسید. پیدا کردن چیپست با استفاده از ویندوز آسان است ، اما مدل دقیق می تواند مشکل تر باشد.
Device manager
۱. Device manager را در کادر جستجو در گوشه سمت چپ صفحه نمایش خود وارد کرده و روی آن کلیک کنید تا باز شود.
۲. Display adapters را در لیست پیدا کنید و برای گسترش لیست بر روی فلش کنار آن کلیک کنید.
۳. نام GPU شما در آنجا ذکر شده است.
می بینید که رایانه من دارای AMD Radeon Vega 3 است.
اگر مطمئن نیستید کدام شرکت تراشه شما را ساخته است ، روی نام دستگاه راست کلیک کرده و روی Properties کلیک کنید. در پنجره ای که باز می شود ، تولید کننده لیست شده در آنجا را مشاهده می کنید.
تشخیص مدل کارت گرافیک با برنامه های شخص ثالث
اگر می خواهید مدل دقیق کارت گرافیک خود را بدانید ، می توانید از یک برنامه شخص ثالث مانند CPU-Z برای یافتن آن اطلاعات استفاده کنید.
برای استفاده از CPU-Z :
۱. به وب سایت cpuid مراجعه کنید .
2. بر روی دکمه بارگیری ویندوز کلیک کنید.
۳. بر روی Setup – English کلیک کنید.
۴. اکنون Download را انتخاب کنید.
۵. روی Download now کلیک کنید.
6. پرونده را در پوشه دانلود خود باز کنید.
7. توافق نامه را بپذیرید و نصب برنامه را تمام کنید.
8. برنامه را راه اندازی کنید.
9.برای اطلاعات بیشتر در مورد کارت گرافیک خود ، روی Tab Graphics کلیک کنید.
جایگزین : GPU-Z
GPU-Z از TechPowerUp یکی دیگر از برنامه های کوچک ، ساده و سر راست است که به شما امکان می دهد کارت گرافیک خود را به سرعت در ویندوز ۱۰ شناسایی کنید.
نصب لازم وجود ندارد به سادگی برنامه را دانلود کنید و روی فایل exe دوبار کلیک کنید تا آن را اجرا کنید. فوراً اطلاعات مربوط به کارت گرافیک شما را نشان می دهد.
پس از پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز در مورد کارت گرافیک خود ، می توانید این نام را به Google وارد کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد آن بیابید و بفهمید که آیا به اندازه کافی قدرتمند است تا برای وضعیت شما استفاده شود.
دیدگاه ها