تشخیص درگاه پرداخت جعلی (۶ روش شناسایی)
اگرچه دانش و تکنولوژی با هدف افزایش راحتی برای بشر در حال پیشرفت هستند،اما باپیشرفت هرچه بیشتر یک تکنولوژی مشکلات آن ها پیشرفت میکنند.برای مثال سیستم خرید اینترنتی نسبت به خرید حضوری بسیار راحت تر است.در خانه خود مینشید بدون تحمل کردن ترافیک و سروصدا و شلوغی وارد فروشگاه اینترنتی میشوید.انواع محصولات را با ویژگی های دقیقشان و قیمت روز مشاهده میکنید و آن هارا در نهایت به سبد خرید خود اضافه میکنید.اما باید بدانید که با این همه مزایایی که خرید اینترنتی دارد، یشترین کلاهبرداریهای اینترنتی در هنگام خرید اینترنتی و استفاده از درگاه پرداخت جعلی رخ میدهد. به عبارتی ممکن است شما در هنگام پرداخت هزینه در معرض حملات فیشینگ قرار بگیرید.اما فیشینگ چیست؟روش های تشخیص درگاه پرداخت جعلی کدامند؟چگونه میتوان از این مشکل رها شد؟برای یافتن پاسخ این سوالات همراه ما باشید.
فیشینگ چیست؟
اولین قدم در آموزش روش های تشخیص درگاه پرداخت جعلی این است که بدانید فیشینگ چیست. فیشینگ درواقع تلاش برای به دست آوردن اطلاعاتی مانند گذرواژه، نام کاربری اطلاعات حساب بانکی و… از طریق جعل آدرس یک وب سایت، آدرس ایمیل و… است.فیشینگ ها با هدف به دست آوردن اطلاعات شخصی کاربران به دست کلاهبردارن اینترنتی انجام میشوند تا از این طریق بتوانند به حساب بانکی یا فایل های شخصی افراد دسترسی داشته باشند. معمولا شبکه های اجتماعی و سایت هایی دارای درگاه پرداخت هدف حمله فیشینگ ها خود قرار میگیرند.
در کشور ماهم در سال های اخیر این مشکل دامن گیر افراد بسیار زیادی شده است.بنابراین بد نیست که اطلاعات کلی دراین باره داشته باشید.در ادامه میتوانید اطلاعات جالبی را درباره موضوع فیشینگ بدست بیاورید:
- فیشینگ متاسفانه هم اکنون صدر نشین جرایم اینترنتی در داخل کشور است.این آمار بر اساس گزارش های پلیس فتا به دست
آمده است که نشان میدهد کلاهبرداران در اینترنت منتظر شما هستند. - بد نیست بدانید که روش کار فیشر ها (کسانی که فیشینگ میکنند)چیست.فیشرهارابط گرافیکی(بخشی که کاربر آن را میبیند) یک وب گاه یا سایت معتبر را کپی میکنند.به این شکل با استفاده از ظاهر معتبر صفحات درگاه پرداخت جعلی طراحی کرده و اطلاعات کاربران را سرقت میکنند.
- هنگامی که شما برای خرید اینترنتی بدون آگاهی در یک صفحه جعلی اطلاعات کارت بانکی خود را وارد میکنید کلاهبرداران یا فیشر ها شماره کارت، رمز دوم و کد cvv2 شما را به راحتی به دست می آورند.به این شکل آن ها بطور کلی به حساب شخصی شما دسترسی دارند و هروقت که بخواهند میتوانند از حساب شما پول برداشت کنند. مخصوصا درصورتی که شما رمز پویا نداشته باشید و از رمز ثابت استفاده کنید.
روش های تشخیص درگاه پرداخت جعلی
بد نیست بدانید که به گفته مدیرعامل پلتفرم دیوار، پس از اجرای طرح رمزپویا آمار فیشینگ کاهش پیدا نکرده است و همچنان این قضیه با قدرت و شدت ادامه دارد. کاربران باید صفحه نهایی پرداخت خود را به دقت بررسی کنند چون برگشت پول های سرقت شده از طریق فیشینگ بسیار پیچیده است و عملیات طاقت فرسایی دارد.
شما میتوانید تمام روش های شناسایی صفحات پرداخت جعلی را در مطلب امروز مشاهده و برای تمامی دوستانتان هم بفرستید تا در دام این نوع از کلاهبرداران نیوفتند.
ارتباط ایمن صفحه را بررسی کنید
اولین قدم در شناسایی یکی درگاه نا امن این است که آدرس صفحه آن را چک کنید.یکی از علامت هایی نشان میدهد یک صفحه امنیت دارد داشتن علامت قفل یا عبارت //:HTTPS در کنار آدرس است.سرویس SSL یک سرویس امنیتی است که روی سرور سایت اعمال میشود و از حملات فیشینگ و هک جلوگیری میکند.نشانه آن در آدرس دامنه سایت ها وجود حرف s در انتهای کلمه HTTP است.اگر سایت پذیرنده ای در آدرس خود این عبارت یا علامت قفل نداشته باشد درگاه پرداخت قطعا جعلی است.
درگاه را با اطلاعات نادرست تست کنید
یکی از راه های شناسایی درگاه های جعلی این است که این است یکبار با وارد کردن اطلاعات نادرست درگاه را تست کنید.برای اینکار اطلاعات کارت خود را اشتباه وارد کنید در این حالت اگر درگاه پرداخت معتبر باشد و به سیستم بانک مرکزی و شاپرک وصل باشد به شما اخطار می دهد که اطلاعات وارد شده صحیح نیست و شما باید مجددا اطلاعات خود را وارد کنید.اما درگاه های پرداخت نا معتبر با ورود اطلاعات اشتباه به شما اخطار نمیدهد و همان اطلاعات شما را به سرقت میبرد.با این راه میتوانید بفهمید که در صفحه ای اصلی هستید یا نه.
تشخیص درگاه پرداخت جعلی با نصب افزونه ضد فیشینگ
در بین روش های مختلف برای شناسایی درگاه نا امن استفاده از افزونه های ضد فیشینگ نیز وجود دارد.با یک سرچ ساده در اینترنت میتوانید یکی از این افزونه ها را روی مرورگر خود نصب کنید.بعد از این کار اگر شما هنگام پرداخت اینترنتی به درگاه پرداخت نا امن و جعلی متصل شده باشید برای شما پیام هشدار ارسال میشود.این افزونه ها با تکنولوژی به صورت خودکار صفحه های جعلی را شناسایی میکنند و به شما برای داشتن خریدی امن و مطمئن کمک میکنند.
صفحه را رفرش کنید
رفرش کردن صفحه یکی دیگر از راه های تشخیص صفحات پرداخت جعلی است.با هر بار رفرش کردن صفحه پرداخت باید ترتیب شماره ها در صفحه کلید مجازی تغییر کند.این صفحه کلید های مجازی از طرف سیستم پرداخت بانک ها برای پرداخت ایمن انجام میشود و اگر دقت کرده باشید اعداد روی این کیبورد ها جابجا است و مثل کیبورد واقعی نیست. در صورتی که بعد از رفرش کردن صفحه ترتیب شماره ها در صفحه کلید مجازی تغییر نکرد، متوجه شوید که وارد یک صفحه درگاه تقلبی شده اید و باید به سرعت از آن خارج شوید.
بجای رمز دوم از رمز پویا استفاده کنید
چند وقتی است که بانک ها استفاده از رمز دوم ایستا را برای پرداخت های بیش از ۱۰۰ هزارتومان ممنوع کرده اند و شما برای انجام تراکنش های بالای صد هزارتومان باید رمز پویا دریافت کنید.رمز پویا رمز یکبار مصرف ۴ تا ۶ رقمی است برای یک تا دو دقیقه قابل استفاده است و روی شماره تلفن تایید شده شما از بانک ارسال میشود.برای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی بعد از اینکه سیستم رمز پویای خود را فعال کردید باید رمز ایستای خود را حذف کنید.زیرا اگر رمز دوم حذف نشود کماکان خطر لو رفتن آن و خطر فیشینگ وجود خواهد داشت.
لیست آدرس امن ترین درگاه های پرداختی :
با توجه به روش هایی که در بالا برای تشخیص درگاه پرداخت جعلی ارائه شد امیدواریم که هرگز در دام این کلاهبرداران اینترنتی نیفتید.اما بد نیست که امن ترین و بهترین درگاه های پرداختی را بشناسید و آدرس دامنه آن ها را بخاطر بسپارید تا در موقع پرداخت دچار مشکل نشوید و مجبور نباشید که روش های بالا را تست کنید.از امن ترین و مطمئن ترین درگاه های پرداختی در ایران به موارد زیر اشاره کرد:
- آدرس درگاه پرداخت بانک بانک سامان (https://sep.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت کارت دماوند (https://ecd.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت پرشین (https://asan.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت آرین (https://pna.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت بانک ملت (https://bpm.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت بانک پاسارگاد (https://pep.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت بانک پارسیان (https://pec.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت سداد (https://pec.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت فن آوا (https://fcp.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت کارت ایران کیش (https://ikc.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت نوین آرین (https://pna.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت الکترونیک سپهر (https://mabna.shaparak.ir)
- آدرس درگاه پرداخت سایان کارت (https://sayan.shaparak.ir)
اگر در استفاده از درگاه های پرداختی نا امن تجربه ای دارید یا روش های دیگری برای روش های تشخیص درگاه پرداخت جعلی میشناسید آن ار با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها