چطور میتونیم تشخیص بدهیم یک نفر اعتبار علمی دارد یا نه؟
Google Scholar (گوگل اسکولار) یا گوگل سکالر کامل ترین و در دسترس ترین موتور جستجوگر مقالات و مطالب علمی هست و با استفاده از این جستجوگر میشه افراد رو اعتبارسنجی کرد. در ادامه نحوه تشخیص اعتبار علمی یک فرد ، یا مقاله و یا یک ژورنال رو با استفاده از این ابزار یاد می گیریم که چطوری بسنجیم.
برای نمونه دونفر رو انتخاب کردیم ؛
راد الیس زبان شناس مطرح که خارجی ان و حامد وحدتی نسب انسان شناس ایرانی .
زیر عکس دونفر تاییدیه دانشگاه ها ثبت شده ، یعنی از دانشگاه های اوکلند و دانشگاه تربیت مدرس تایید شدن. بعد از اون رشته ها و تخصص افراد ذکر شده. در قسمت پایین تر هم مقالات و …
تو گوگل هم کافیه به این شکل جستجو کنید.
اسم فرد رو بنویسید (انگلیسی)
و در آخر اسم google scholar Profile رو بنویسید.
در قسمت پایین نتیجه جستجو رو می بینید.
این هم نتایج اشخصاصی هست که اعتبار علمی ندارن؛ یکیشون جو دیسپنزا و دیگری راندا برن (نویسنده کتاب راز) که می بینید کلا صفحه ای ندارن . یعنی دنیای علم این عزیزان رو گردن نمی گیره!
تو گوگل سکالر که چیزی نبود ، اومدین این تو گوگل ببینیم چی به چیه
برای راندا برن نوشته نویسنده تلویزیونی ! برای دیسپنزا یه جا نوشته یوتیوبر، یعنی تو شبکه اجتماعی یوتیوب فعالیت میکنه! یه جاهم نوشته نویسنده! خبری از علم نیست!
Google Scholar به اندازه دیگر سرویس های گوگل مشهور نیست. اما یک منبع فوق العاده مفید برای پروژه های تحقیقاتی دانشگاهی است. با این حال، سودمندی آن عمیق تر از آن است. این یک ابزار عالی برای بررسی هر تعداد موضوع و تشخیص اعتبار علمی یک فرد یا مجله است. بهتر از همه، میتوانید از این ابزار برای آسانتر کردن چندین جنبه از نوشتن و تحقیق استفاده کنید. با وجود تمام این مزایا، گوگل حتی ابزار Scholar را از صفحه اصلی خود پیوند نمی دهد. در عوض، باید آن را به صورت دستی و با تایپ https://scholar.google.com در نوار آدرس صفحه وب خود جستجو کنید.
دیدگاه ها