بهترین دوربین های گوشی موبایل
در این مقاله به بررسی گوشی های موبایلی خواهیم پرداخت که در حال حاضر دارای بهترین دوربین های گوشی موبایل می باشند ، پس اگر در خرید گوشی دوربین برایتان مهم می باشد برای خواندن این نقد و معرفی گوشی هایی با برترین دوربین به ادامه مقاله مراجعه نمایید.
همه چیز از اتاق تاریک و قابلیت هایی درباره آن شروع شد در این تکنیک بازتاب نور توسط ماده حساس به نور ثبت شده و در اندازه های متفاوت بر روی کاغذ خاص چاپ می شد. اما پس از تولد و گسترش دنیای دیجیتال کم کم از حسگرهای حساس به نور به جای فیلم عکاسی استفاده شد و بر این اساس دوربین های جدیدی با عنوان دوربین دیجیتال شکل گرفت که مورد استقبال هم واقع شد و امروزه علاوه بر آماتورها مورد استقبال و استفاده طیف وسیع حرفه ای ها نیز قرار میگیرد. البته ماجرا به اینجا هم ختم نشد وحس نوخواهی بشر و همگامی آن با توسعه روزافزون دنیای دیجیتال باعث شد تا دوربین ها به گوشی های موبایل نیز راه پیدا کنند و امروزه یکی از پرکاربردترین ابزارهای تعبیه شده در گوشی های موبایل باشند. برخی شرکتها و کمپانی های بزرگ و معروفی که در زمینه دوربین عکاسی فعالیت داشتند به کمک سازندگان مطرح گوشی های موبایل آمدند و دوربین هایی را ساختند که سابقا باورش سخت بود یک گوشی موبایل بتواند چنین عکس های با کیفیتی بگیرد.
ویژگی های یک دوربین خوب در گوشی های موبایل
۱. مگاپیکسل
همیشه عدد بزرگتر مگاپیکسل بخصوص در گوشیهای موبایل امروزی که تا ۱۰۸ مگاپیکسل نیز تولید شده به معنای بهتر بودن کیفیت عکاسی نیست و چه بسا یک دوربین با مگاپیکسل پایینتر به مراتب کیفیت بالاتری نسبت به یک دوربین با مگاپیکسل بالاتر داشته باشد. عدد مگاپیکسل در واقع سایز عکس است که هرچه مقدار آن بزرگتر باشد سایز عکس هم بزرگتر خواهد بود و به نسبت دوربینی با مگاپیکسل های کمتراز جزئیات بیشتری برخوردار است. گوشیهای زیادی در بازار میتوان یافت که از مگاپیکسل های بالایی استفاده می کنند که البته برخی از انها واقعی نیست یا اگر هم واقعی است کیفیت متناسب با عدد مگاپیکسلی خود را ندارند. برای رسیدن به تعداد پیکسل دوربین یک گوشی فقط کافیست اعداد سایز تصویر گرفته شده با گوشی را درهم ضرب کرد تا عدد پیکسل آن بدست آید مثلا یک گوشی که تصاویری با رزولیشن ۳۸۴۰×۵۱۲۰ گرفته ۱۹۶۶۰۸۰۰ پیکسل تولید کرده که به ما می گوید دوربینش ۲۰ مگاپیکسلی است هرمگاپیکسل در حدود ۱ میلیون پیکسل دارد. اما بهرحال مگاپیکسل بالاتر جزئیات بیشتری دارد پس ممکن است برای برخی که عکس هایی در سایزهای بسیار بزرگ می خواهند مهم باشد.
۲. دریچه دیافراگم
دریچه دیافراگم یا اپچرعملکردی شبیه به مردمک چشم ما دارد با این اوصاف که مردمک چشم در محیط هایی با نور زیاد مثل روز و مقابل نور آفتاب تنگ تر شده و در محیط هایی با نور کم مثل شب بازتر می شود و به نوعی میزان ورود نور به چشم رابطه مستقیمی با عملیات بازو بسته شدن مردمک دارد. دریچه دیافراگم که با نام اختصاری F در اطراف یا پایین دوربین گوشیها نوشته می شود معمولا با عددی همراه است که هر چه این عدد کوچکتر باشد به این مفهوم است که اجازه عبور نور بیشتری را خواهد داد و در نتیجه در محیط های کم نورعکاسی بهتری خواهید داشت و هرچه این عدد بزرگتر باشد به این مفهوم است که اجاره عبور نور کمتری را می دهد و به نسبت دوربین گوشی های دارای عدد اف کمتر درمحیط های کم نورعکاسی به نسبت ضعیفتری خواهید داشت. یک دوربین با دریچه دیافراگم F/ 2.0 نسبت به یک دوربین با دریچه دیافراگم F/2.2 در محیط های کم نور بهتر عمل کرده و نویز کمتری خواهد داشت.
۳. لرزشگیر دست
قابلیتی بسیار کاربردی است که باعث می شود وقتی از سوژه ای عکس میگیریم لرزش بدن و دستمان را حذف کرده و در نتیجه عکس بهتری گرفته شود. از آنجاییکه معمولا سرعت شاتر در دوربین گوشیهای موبایل به نسبت دوربین ها کمی پایین است لذا کوچکترین لرزشی می تواند باعث تار شدن عکس از سوژه مورد نظر شود همچنین اگر سوژه مورد نظر متحرک یا در حال حرکت باشد وجود لرزشگیر دست غنیمتی حائز اهمیت به شمار می آید. لرزشگیرهای دست دوربین گوشی های موبایل معمولا به دو صورت اپتیکال یا دیجیتال وجود دارد که نوع اپتیکالش بر اساس تجربه استفاده از آن عملکرد بهتری دارد.
۴. فلاش دوربین
برای دوربین گوشی های موبایل وجود نور کافی خیلی اهمیت دارد و در کیفیت نهایی عکس ها نقش مهمی را بازی می کند. لذا سازندگان دوربین همواره به این موضوع توجه داشته و حتی برای ایجاد نور مصنوعی قابلیتی به نام فلاش را به همراه دوربین بکار برده اند که در محیط های تاریک و کم نور و شب با حداقل مشکل نوردهی مواجه باشند. نوع رایج فلاش ها در دو مدل ال ای دی و زنون ساخته می شود که مدل دوم از نوردهی بهتری برخوردار است. معمولا در گوشی ها از یک یا دو فلاش ال ای دی و گاهی از فلاش زنون استفاده می شود.
۵. فوکوس اتوماتیک
این ویژگی که با حروف اختصاری AF شناخته می شود، کارش تنطیم میزان فاصله کانونی لنز تا سوژه مورد نظر است که در اغلب دوربین گوشی ها این قابلیت بصورت اتوماتیک وجود دارد و بسیار کاربردی است و گاهی هم معمولا در گوشی های رده پایین خبری از آن نیست و فوکوس ثابت است که این یعنی ثبت عکس های بی کیفیت و تقریبا غیر ممکن بودن کیفیت مناسب در عکاسی از سوژه هایی مثل متن یا استفاده از نرم افزارهای بارکد خوان و نظایر آن، همچنین ممکن است نوع فوکوس اتوماتیک از تنظیماتی هم برخوردار باشد مثلا فوکوس نقطه ای یا فوکوس خودکار مداوم یا فوکوس در مرکز سوژه و… دوربین اغلب گوشی های بالارده از این قابلیت بهره می برد.
۶. تنظیمات دستی
معمولا دوربین های خوب و حرفه ای گوشی های موبایل تنظیمات دستی هم ارائه می دهند که هرچند تنظیمات اتومات این قبیل گوشی ها عکاسی پیشرفته و خوبی ارائه می دهد اما گاهی نتایج در حالت عکاسی اتومات دلبخواه و راضی کننده نیست و حرفه ای ها دوس دارند شرایط عکاسی از ایزو گرفته تا سرعت شاتر و… را تحت کنترل خود داشته باشند. بهرحال لذت عکاسی را یک عکاس حرفه ای وقتی متوجه می شود که شرایط حاکم بر دوربین را خود تعیین کند و با تنظیماتی که انجام می دهد به این حس برسد که همه چیز هنر خود اوست.
- توصیه می شود : راهنمای عکاسی حرفه ای با گوشی
بهترین گوشی ها به لحاظ دوربین کدامند؟
امروزه با توجه به همکاری و حضور کم و بیش گسترده شرکت های بزرگ تولید کننده دوربین در بازار گوشی ها همچون کارل زیس، اشنایدر، لایکا و سونی شاهد پیشرفت چشمگیر دوربین های موبایلی هستیم. چه کسی باور می کرد روزی فرا برسد که برخی دوربین گوشی های موبایل بعضا بهتر از دوربین های کامپکت دیجیتال عکاسی کنند یا در رزولیشن های ۳۲، ۴۸، ۶۴ و ۱۰۸ مگاپیکسلی به بازارعرضه شوند. لذا ما قصد داریم بر اساس نتایج موسسه دی اکس او مارک Dxomark که مرجعی استاندارد در بررسی کیفیت دوربین و امتیازدهی به آن به شمار می آید به معرفی ۵ تا از بهترین دوربین های گوشی موبایل بپردازیم.
۱. هوآوی میت ۳۰ پرو ۵جی (Huawei mate 30 pro 5G)
این گوشی مجهز به چهار دوربین اصلی ۴۰-۸-۴۰-TOF(دوربین سه بعدی) و سلفی۳۲-TFO ساخت شرکت نام آشنای لایکا است که در رنک Dxomark با کسب امتیاز ۱۲۳ برای دوربی اصلی اش عنوان پادشاهی و جایگاه اول بهترین دوربین های گوشی موبایل را به دست می آورد. معدل امتیاز بخش عکاسی این مدل ۱۳۴ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۱۰۰ مربوط به Autofocus و کمترین ۳۰ متعلق به wide است. همچنین معدل امتیاز بخش ویدیو ۱۰۲ است که باز هم بیشترین امتیاز تست هایش ۹۷ مربوط به Autofocus و کمترین ۷۸ متعلق به artifacts می باشد.
۲.هوآوی میت ۳۰ پرو (Huawei mate 30 pro)
این گوشی نیز همانند نسخه ۵جی خود از چهار دوربین اصلی ۴۰-۸-۴۰-TOF(دوربین سه بعدی) و سلفی ۳۲-TOF ساخت شرکت نام آشنای لایکا بهره می برد با این تفارت که در رنک Dxomark با کسب امتیاز۱۲۱ برای دوربین اصلی اش در جایگاه دوم بهترین دوربین های گوشی موبایل قرار می گیرد. معدل امتیاز بخش عکاسی این مدل ۱۳۲ است که بیشترین امتیاز تست هایش به مانند مدل غیر ۵ جی اش ۱۰۰ و مربوط به Autofocus و کمترین ۳۴ متعلق به wide است. همچنین معدل امتیاز بخش ویدیو ۱۰۰ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۹۴ مربوط به stabilization و کمترین ۷۵ متعلق به Texture می باشد.
این گوشی که عدد مگاپیکسل بسیار بالایی را برای یک گوشی موبایل بازتعریف کرده مجهز به چهار دوربین اصلی ۱۰۸-۲۰-۵-۲ و سلفی ۳۲ مگاپیکسلی است که در رنک Dxomark با کسب امتیاز ۱۲۱ همچون هوآوی میت۳۰ پرو و شاید فقط بخاطر امتیاز کمتر بخش عکاسی اش جایگاه سوم بهترین دوربین های گوشی موبایل را به دست می آورد و یا حتی میتوان مشترکا جایگاه دوم را متعلق به این دو گوشی دانست. معدل امتیاز بخش عکاسی این مدل ۱۳۰ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۱۰۹ مربوط به Zoom و کمترین ۳۹ متعلق به wide است. همچنین معدل امتیاز بخش ویدیو ۱۰۲ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۹۸ مربوط به Autofocus وکمترین ۷۴ متعلق به Texture می باشد.
۴.اپل آیفون ۱۱ پرو مکس (apple iPhone 11 pro max)
این گوشی لوکس و گران قیمت لاکچری از شرکت پرآوازه اپل مجهز به سه دوربین اصلی ۱۲-۱۲-۱۲ و سلفی ۱۲-مدت پرواز سه بعدی است که در رنک Dxomark با کسب امتیاز۱۱۷ جایگاه چهارم بهترین دوربین های گوشی موبایل را بدست می آورد. معدل امتیاز بخش عکاسی این مدل ۱۲۴ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۹۹ مربوط به Autofocus و کمترین ۴۰ متعلق به wide است. همچنین معدل امتیاز بخش ویدیو۱۰۲ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۹۴ مربوط به stabilization و کمترین ۷۵ متعلق به Texture می باشد.
۵.سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس ۵جی (Samsung galaxy note 10+ 5G)
این پرچمدار کره ای شرکت سامسونگ که از مدل های سری محبوب نوت آن نیز به شمارمی آید مجهز به چهار دوربین اصلی ۱۲-۱۲-۱۶-دوربین سه بعدیTOF و سلفی ۱۰ مگاپیکسلی است که در رنک dxomark با کسب امتیاز ۱۱۷ همچون آیفون ۱۱ پرو مکس و شاید فقط بخاطر امتیاز بسیارکمتر بخش Audio جایگاه پنجم بهترین دوربین های گوشی موبایل را تصاحب می کند. معدل امتیاز بخش عکاسی این مدل ۱۲۶ است که بیشترین امتیاز تست هایش ۹۹ مربوط به Autofocus و کمترین ۴۲ متعلق به wide می باشد. همچنین معدل امتیاز بخش ویدیو ۱۰۱ است که بیشترین امئیاز تست هایش ۹۶ مربوط به Autofocus و کمترین ۷۳ متعلق به texture می باشد.
دیدگاه ها