ایجاد نقشه سایت وردپرس
ایجاد نقشه سایت برای وردپرس
میخواهید بدانید یک نقشه سایت چیست؟ و چگونه میتوان آن را برای سایت وردپرس ایجاد کرد؟
نقشه سایت XML به موتورهای جستجوگر کمک می کند تا به راحتی در محتوای وب سایت شما حرکت کنند. این نقشه لیستی از کلیه مطالب شما را با فرمت قابل خواندن در اختیار رباتهای موتورهای جستجوگر قرار میدهد.
بر خلاف نقشه سایت معمولی که برای افراد ساخته شده است، یک نقشه سایت XML به طور معمول برای بازدیدکنندگان وب سایت شما قابل مشاهده نیست.
در این مقاله ما توضیح خواهیم داد که نقشه سایت XML چیست و چگونه میتوان به راحتی نقشه سایت را در وردپرس ایجاد کرد.
نقشه سایت XML چیست؟
نقشه سایت XML فایلی است که کلیه محتوای وب سایت شما را با فرمت XML لیست میکند، بنابراین موتورهای جستجو مانند گوگل می توانند به راحتی محتوای شما را کشف و ایندکس کنند.
در اوایل دهه ۲۰۰۰، وب سایتهای دولتی، پیوندی در صفحه اصلی خود با عنوان “نقشه سایت” داشتند. این صفحه معمولاً لیستی از تمام صفحات موجود در آن وبسایت را در اختیار داشت.
در حالی که امروزه برخی از وب سایتها هنوز نقشه های HTML دارند، اما در کل استفاده از نقشههای سایت تکامل یافته است.
امروزه نقشههای سایت به جای HTML در قالب XML منتشر میشوند و مخاطب هدف آنها موتورهای جستجوگر است و نه افراد.
در اصل، نقشه سایت XML راهی است که صاحبان وبسایت میتوانند، درمورد تمام صفحات موجود در وب سایت خود به موتورهای جستجو بگویند.
همچنین به موتورهای جستجو میگویند که این پیوندها در وب سایت شما از دیگرپیوندها مهمتر است، و همچنین مشخص میکنند که چند بار وبسایت خود را به روز می کنید.
درواقع نقشه های XML باعث افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جستجوگر شما نمیشوند، بلکه به موتورهای جستجو این امکان را میدهند تا وبسایت شما را بهتر و راحتتر ایندکس کنند. این بدان معنی است که آنها میتوانند محتوای بیشتری پیدا کنند و آن را در نتایج جستجو قرار دهند و در نتیجه گاهی اوقات منجر به کسب رتبه های بالاترنیز میشوند.
چرا به نقشه سایت XML نیاز دارید؟
نقشههای سایت از دیدگاه بهینهسازی موتور جستجو (SEO) بسیار مهم هستند.
همانطور که گفتیم، اضافه کردن نقشه سایت بر رتبه بندی سایت توسط موتورهای جستجو تأثیر نمیگذارد. اما اگر صفحهای در سایت شما وجود دارد که ایندکس نشده است، نقشه سایت راهی را فراهم میکند تا موتورهای جستجوگر آن صفحه را پیدا و ایندکس کنند.
وقتی که برای اولین بار وبلاگ خود یا یک وب سایت جدید ایجاد میکنید، نقشههای سایت بسیار مفید هستند زیرا اکثر وب سایتهای جدید هیچ بک لینکی ندارند. این امر کشف صفحات سایت شما را برای موتورهای جستجو دشوارتر میکند.
به همین دلیل موتورهای جستجوگر مانند گوگل و بینگ به صاحبان وب سایتهای جدید اجازه میدهند تا نقشه سایت را در ابزارهای مدیریت وبسایت خود ارائه دهند. این امر باعث میشود تا رباتهای موتور جستجو به راحتی مطالب شما را پیدا کرده و ایندکس کنند.
نقشههای سایت به همان اندازه برای وب سایتهای محبوب و قدیمی نیز مهم هستند. آنها به شما این امکان را میدهند که بخشهای مهمتر موردنظر خود در وبسایت را مشخص کنید، تعیین کنید کدام قسمت ها بیشتر به روز میشوند و غیره، بنابراین موتورهای جستجو میتوانند متناسب با نقشه سایت، صفحات سایت شما را بازدید و ایندکس کنند.
پس تا به اینجا متوجه شدیم که وجود نقشه سایت به بهبود وضعیت رتبه بندی سایت ما توسط موتورهای جستجو کمک میکند.
چگونه یک نقشه سایت در وردپرس ایجاد کنیم؟
روشهای مختلفی برای ایجاد نقشه سایت XML در وردپرس وجود دارد. ما برای ایجاد یک نقشه سایت XML در وردپرس، دو روش محبوب را به شما نشان خواهیم داد و شما میتوانید یکی از روشهای مناسب سایت خود را انتخاب کنید.
روش ۱ : ایجاد نقشه سایت XML در وردپرس با استفاده از Yoast SEO
آسانترین راه برای ایجاد نقشه سایت XML در وردپرس استفاده از افزونه Yoast SEO است.
این بهترین افزونه سئو وردپرس در بازار است که مجموعه ای جامع از ابزارهای موردنیاز را برای بهینه سازی سایت برای سئو به شما ارائه میدهد.
ابتدا باید افزونه Yoast SEO را نصب و فعال کنید.
پس از فعال سازی، به مسیر SEO و سپس به General (عمومی) بروید وارد سربرگ ” Features ” یا “امکانات” شوید. از اینجا، باید به گزینه “XML Sitemaps” یا “نقشه های XML سایت” بروید و مطمئن شوید که روشن است.
سپس، برای ذخیره تغییرات، روی دکمه save change کلیک کنید.
برای تأیید اینکه Yoast SEO یک نقشه سایت XML ایجاد کرده است، می توانید بر روی آیکون علامت سوال در کنار گزینه XML Sitemapes در صفحه کلیک کنید.
پس از آن، برای مشاهده نقشه سایت خود که توسط Yoast SEO تولید شده است، روی پیوند “See the XML Sitemap” یا ” مشاهده نقشه سایت” کلیک کنید.
علاوه بر این میتوانید با اضافه کردن sitemap_index.xml در انتهای آدرس وب سایت خود، نقشه سایت XML خود را پیدا کنید. به صورت زیر:
https://www.example.com/sitemap_index.xml
Yoast SEO نقشههای مختلفی را برای انواع مختلف محتوا ایجاد میکند. بهطور پیش فرض، نقشههایی برای پستها، صفحات، نویسندگان و دستهها را ایجاد میکند.
اگر با استفاده از WooCommerce یک فروشگاه آنلاین را راهاندازی کنید، در این صورت نقشهای برای محصولات شما نیز ایجاد میکند.
با این حال، وقتی ارسال نقشه سایت به موتورهای جستجو فرا میرسد، فقط باید فایل فهرست اصلی نقشه سایت را ارسال کنید.
روش ۲ : ایجاد نقشه سایت XML در وردپرس با استفاده از افزونه Google XML Sitemaps
این روش برای کاربرانی که به هردلیلی مایل به استفاده از ویژگی XML نقشه های Yoast SEO نیستند، توصیه میشود.
کاری که شما باید در ابتدا انجام دهید اینست که افزونه Google XML Sitemaps را از مخزن وردپرس خود، نصب و فعال کنید.
پس از فعال سازی، این افزونه بهطور خودکار نقشه سایت XML را برای وب سایت شما ایجاد میکند. می توانید با افزودن sitemap.xml به آدرس وب سایت خود، آن را مشاهده کنید. به شکل زیر:
https://www.example.com/sitemap.xml
توصیه ما به شما این است که حتما تنظیمات افزونه را مرور کنید تا مطمئن شوید که هیچ چیزی مشکلی ندارد و یا از قلم نیفتاده باشد.
برای پیکربندی افزونه، به قسمت تنظیمات و بخش XML-Sitemap بروید.
در قسمت بالای صفحه، افزونه اطلاعاتی را در مورد وضعیت شما قرار میدهد.
در قسمت Basic Options می توانید گزینههای اصلی را بررسی کنید که در آن میتوانید افزونه را از اطلاع موتورهای جستجو غیرفعال کنید، حد حافظه پی اچ پی را افزایش دهید و موارد دیگر. تنظیمات پیش فرض برای بیشتر محیطهای وردپرس کار میکند.
در مرحله بعد ، بخش صفحات اضافی را مشاهده خواهید کرد. از اینجا می توانید به صورت دستی صفحات را به نقشه سایت XML خود اضافه کنید. این امر در صورتی مفید است که وب سایت شما دارای صفحات HTML استاتیک باشد که توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس ایجاد نشده باشد.
پس از آن میتوانید میزان اولویت دسترسی افزونه به پستها را تنظیم کنید. به طور پیش فرض، از تعداد نظرات برای محاسبه اولویت پست استفاده میشود.
دو بخش بعدی صفحه تنظیمات افزونه به شما این امکان را میدهد که محتوایی را از نقشه سایت وردپرس خود حذف کنید.
پس از آن، می توانید اولویت مطالب نقشه سایت خود را تنظیم کنید. تغییر این مقادیر توسط موتورهای جستجو به عنوان یک نکته در نظر گرفته میشود و ممکن است بر اساس معیارهای خود، آنها را دنبال کنند یا نادیده بگیرند.
در آخر فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات خود حتما بر روی Update options کلیک کنید.
چگونه به موتورهای جستجو نقشه سایت خود را معرفی کنیم؟
موتورهای جستجو در یافتن نقشه سایت کاملاً هوشمند هستند. هر زمان که محتوای جدیدی منتشر میکنید، موتورهای جستجو متوجه خواهند شد.
با این حال، توصیه میکنیم نقشه سایت را به صورت دستی ارسال کنید تا اطمینان حاصل شود که موتورهای جستجو میتوانند آن را پیدا کنند.
ارسال نقشه سایت به گوگل
گوگل وبمستر تولز یا کنسول سرچ کنسول، ابزاری رایگان است که توسط گوگل ارائه شده است تا به صاحبان وب سایتها کمک کند که حضور سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل نظارت و مدیریت کنند.
افزودن نقشه سایت خود به گوگل وبمستر تولز به شما کمک میکند تا به سرعت مطالب خود را کشف کنید حتی اگر وب سایت شما جدید باشد.
ابتدا باید به وب سایت گوگل وبمستر تولز مراجعه کرده و یک حساب کاربری ثبت نام کنید.
پس از آن از شما خواسته می شود یک Property را انتخاب کنید. می توانید دامنه یا پیشوند URL را انتخاب کنید. توصیه می کنیم پیشوند URL را انتخاب کنید زیرا تنظیم آن ساده تر است.
آدرس وب سایت خود را وارد کنید و سپس بر روی دکمه Continue کلیک کنید.
در مرحله بعد از شما خواسته می شود مالکیت وب سایت را تأیید کنید. برای انجام این کار چندین روش مشاهده خواهید کرد، توصیه میکنیم از روش تگ HTML استفاده کنید.
کدی که به شما نمایش داده را کپی کنید و سپس به قسمت مدیریت وب سایت وردپرس خود بروید.
از اینجا باید افزونه Insert Headers and Footers را نصب و فعال کنید.
پس از فعال سازی، باید به از قسمت تنظیمات به بخش Insert Headers and Footers مراجعه کرده و کدی را که قبلاً کپی کرده اید در قسمت” Scripts in Header” اضافه کنید. (یا بدون اینکه این افزونه را نصب کنید ، متا تگ دریافتی را از بخش ویرایشگر پوسته های خود در بین دو کد <head> و <head/> وارد کنید)
فراموش نکنید که برای ذخیره تغییرات ، روی دکمه ذخیره کلیک کنید.
اکنون به صفحه گوگل وبمستر تولز خود برگردید و بر روی دکمه “Verify” کلیک کنید.
اکنون گوگل کد تأیید را در سایت شما بررسی کرده و سپس آن را به حساب گوگل سرچ کنسول اضافه میکند.
توجه: اگر تأیید ناموفق بود، لطفاً حافظه نهان (کش) خود را پاک کنید و دوباره امتحان کنید.
اکنون که وب سایت خود را اضافه کردهاید، اجازه دهید نقشه سایت XML خود را نیز اضافه کنیم.
از داشبورد حساب خود، باید از منوی سمت چپ صفحه روی Sitemaps کلیک کنید.
پس از آن، باید آخرین بخش آدرس نقشه سایت خود را در قسمت Add a new sitemap وارد کنید و بر روی Submit کلیک کنید.
گوگل اکنون URL نقشه سایت شما را به کنسول جستجوی گوگل شما اضافه میکند.
خزیدن روباتها در وب سایت شما مدتی طول خواهد کشید. پس از مدتی، شما میتوانید آمار اولیه نقشه سایت را ببینید.
ارسال نقشه سایت خود به موتور جستجوی بینگ
بینگ نیزشبیه به کنسول جستجوی گوگل، ابزار Bing Webmaster Tools را ارائه میدهد تا به صاحبان وبسایت کمک کند وبسایت خود را در موتور جستجوی بینگ نظارت کنند.
برای افزودن نقشه سایت خود به Bing، باید به وب سایت Bing Webmaster Tools مراجعه کرده و برای ثبت نام در یک حساب کاربری برای خود اقدام کنید. پس از ورود به سیستم، میتوانید وب سایت خود را در قسمت “اضافه کردن سایت جدید” اضافه کنید.
در صفحه بعدی از شما خواسته می شود جزئیات وب سایت خود را از جمله URL نقشه سایت را وارد کنید.
برای ادامه بر روی دکمه Submit کلیک کنید.
Bing اکنون از شما میخواهد مالکیت وب سایت خود را تأیید کنید و روشهای مختلفی را برای انجام این کار به شما نشان میدهد.
توصیه می کنیم از روش متا تگ استفاده کنید. به سادگی، خط متا تگ را از صفحه کپی کرده و آن را روی یک فایل متنی خالی روی رایانه خود ذخیره کنید.
اکنون به وب سایت وردپرس خود بروید و افزونه Insert Headers and Footers را اگر قبلا نصب نکردید، در وب سایت خود نصب و فعال کنید.
پس از فعال سازی، باید از منوی تنظیمات وارد بخش Insert Headers and Footers شوید و کدی را که قبلاً کپی کرده بودید را در قسمت” Scripts in Header ” اضافه کنید. (کاملا مشابه با مراحل در گوگل وبمستر تولز)
فراموش نکنید که برای ذخیره تغییرات، روی دکمه Save کلیک کنید.
چگونه می توان از XML Sitemap برای وب سایت خود استفاده کرد؟
اکنون که نقشه سایت را به گوگل ارسال کردهاید، اجازه دهید نگاهی به نحوه استفاده از آن برای وب سایت خود بیندازیم.
ابتدا باید به خاطر داشته باشید که همانطور که قبلا هم اشاره کردیم نقشه سایت، باعث بهبود رتبهشما در موتورهای جستجو نمیشود. با این حال، میتواند به موتورهای جستجوگر کمک کند تا محتوا را پیدا کنند، سرعت خزیدن را تنظیم کنند و دید وب سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود دهند.
شما باید در گوگل سرچ کنسول به آمار نقشه سایت خود توجه کنید. زیرا می تواند خطاهای مربوط به خزیدن رباتها و صفحات خارج از پوشش جستجو را به شما نشان دهد.
در زیر نمودارها، شما میتوانید بر روی جداول کلیک کنید تا آدرس های URL حذف شده یا ایندکس نشده توسط گوگل را مشاهده کنید.
به طور معمول، گوگل ممکن است تصمیم به عدم جستجوی مطالب تکراری، صفحات بدون محتوا یا دارای محتوای بسیار کم و صفحاتی که در فایل robots.txt وب سایت شما حذف شده است، بگیرد.
با این حال، اگر تعداد صفحات غیرمعمول زیادی دارید، میتوانید تنظیمات افزونه سئو خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ محتوایی را مسدود نکردهاید.
- توصیه می شود : آموزش سئو سایت وردپرس
امیدواریم این مقاله پاسخگو به تمام سوالات شما در مورد نقشههای سایت و نحوه ایجاد آنها برای سایت وردپرس شما بوده باشد.
دیدگاه ها