آموزش تصویری خرید اینترنتی
آموزش خرید اینترنتی
بسیار برای ما پیش آمده است که بخواهیم از اینترنت شارژ بخریم یا به هر نحوی خرید اینترنتی بصورت آنلاین انجام دهیم. این کار با امنیت بالایی باید همراه باشد ، ممکن است سایتی که شما در آن مشغول وارد کردن اطلاعات خود هستید تقلبی بوده و تمام اطلاعات شما را ظبط کند. در این آموزش نحوه تشخیص یک سایت امن را برای خرید های آنلاین و همچنین آموزش تصویری خرید اینترنتی را به شما خواهیم گفت تا همیشه با خیال راحت تری خرید خود را انجام دهید.
با چه کارت هایی می توان خرید اینترنتی کرد
کارت بانک های ملی، صادرات، پارسیان، سامان، اقتصاد نوین، پاسارگاد، ملت، کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن و بانک سینا و هر کارتکی که رمز دوم آن را در اختیار داشته باشید امکان خرید اینترنتی دارند.
برای خرید اینترنتی کافی است یک حساب کارتی از بانک های عضو شتاب داشته باشید و از خود پرداز رمز دوم را برای کارت خود فعال کرده باشید.
اول اون نکته امنیتی مهم رو با هم مرور کنیم که یک وقت خدای نکرده مشکلی پیش نیاد :
وقتی وارد صفحه پرداخت بانک شدید به نوار آدرس مرورگر توجه نمایید که به چه آدرسی مراجعه کرده اید.
همانطوری که در شکل بالا در قسمت فلش قرمز رنگ می بینید این صفحه از پروتکل امنیتی Https پیروی می کند و مرورگر شما هم متوجه این قضیه شده است. تمامی سایت های پرداخت یا فروشگاه هایی که قصد واریز وجه بصورت اینترنتی از آن را دارید باید دارای پروتکل سبز رنگ Https باشند.
HTTPS یک پروتکل انتقال امن در شبکه های کامپیوتری است که به طور گسترده در اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که یک کاربر با این پروتکل به یک وب سایت متصل می شود، سایت مورد نظر، درخواست را با یک کد دیجیتال رمزگذاری می کند. پس از آن URL سایت در نوار آدرس با HTTPS شروع شده و آیکون قفل در مرورگر وب ظاهر می شود که به معنی انجام انتقال امن بین کاربر و وب سایت می باشد. هدف این پروتکل، حفاظت از حریم شخصی کاربران است.
همچنین به آدرس آن توجه کنید ، تمام آدرس پرداخت اینترنتی از شبکه شاپرک استفاده می نمایند. لذا حواستان به آدرس صفحه و پروتکل امنیتی آن که به رنگ سبز است باشد.
برای خرید اینترنتی چه باید کرد؟
هنگام خرید اینترنتی ۴ پارامتر کارت بانکی از شما پرسیده می شود که در عکس زیر مشخص است .
۱- شماره ۱۶ رقمی درج شده بر روی کارت
این شماره در کارت همه بانک ها، بر روی کارت درج شده است. نمونه شماره کارت درج شده بر روی کارت های بانک ملی در عکس زیر آمده است.
۲- رمز خرید اینترنتی یا رمز دوم کارت
رمز خرید اینترنتی، با رمزی که شما هنگام استفاده از دستگاههای خود پرداز ATM وارد می نمائید متفاوت می باشد. حتی این رمز با رمز اینترنت بانک که حساب خود را از طریق اینترنت چک می کنید، نیز متفاوت است.
در اکثر بانک ها زمانی که کارت خود را تحویل می گیرید، رمز خرید اینترنتی ندارید. برای فعال کردن رمز خرید اینترنتی یکی از کارهای زیر را انجام دهید:
۱- اکثر بانک ها امکان تعریف رمز خرید اینترنتی را در دستگاههای ATM خود قرار داده اند. به دستگاه خودپرداز بانک خود مراجعه کنید. کارت خود را وارد کنید و بخش عملیات رمز را انتخاب کنید. در بخش رمز دوم یا رمز اینترنتی، رمز خود را تعریف کنید.
۲- به شعبه بانک خود مراجعه کنید و بگویید می خواهم رمز خرید اینترنتی دریافت کنم. اگر بانکتان بانک خوبی باشد حتماً راهنمایی می شوید.
۳- کد CVV2
کد CVV2 به صورت یک عدد ۳رقمی (و به ندرت ۴رقمی) مانند شمارۀ ۱۶رقمی حک شده روی کارت، بر روی اکثر کارت ها حک شده است. مثلاً روی کارت های بانک های ملت، صادرات، پاسارگاد، سامان، پارسیان و… به صورت یک عدد ۳رقمی حک شده است. یا در برخی کارت های بانک ملی ۴ رقمی است و عکس آن را در زیر مشاهده می نمایید.
در برخی کارت های بانک تجارت، کد CVV2 به صورت رقم ۱۷، ۱۸ و ۱۹ بعد از ۱۶رقم شماره کارت حک شده است.
۴- تاریخ انقضاء
تاریخ انقضاء هم روی اغلب کارت های بانکی حک شده است. اگر روی کارت شما تاریخ انقضاء وجود ندارد، نگران نباشید. از عدد ۱۲ به جای ماه و از ۹۹ به جای سال انقضای کارت استفاده نمایید.
در قسمت های کد امنیتی باید تصویری که برای شما نمایش داده شده است را در کادر مربوطه وارد کنید و در قسمت ایمیل هم می توانید به صورت اختیاری ایمیل خود را وارد نمایید .
مشکلات احتمالی پرداخت اینترنتی
سیستم پرداخت اینترنتی توسط بانک های عامل به گونه ای طراحی شده است که هم ایمن باشد و هم ساده و کمترین نیاز به راهنمایی را برای خریدار ایجاد نماید. اما با این وجود برخی اوقات ممکن است خطاهایی در هنگام خرید اینترنتی اتفاق بیافتد.
مثلاً ممکن است در هنگام پرداخت شبکه بانکی قطع شود یا اینترنت شما دچار اختلال شود و پرداخت ناموفق انجام شود.
معمولاً بدترین حالتی که در خریدهای اینترنتی ممکن است به وقوع بپیوندد این است که پول از حساب شما کسر شود، ولی به حساب فروشنده واریز نشود، اما نگران نباشید. در این حالت معمولاً پول شما در حساب های حد واسط بانک است.
نهایتاً خود بانک مشکلات مربوط به این مورد را حل خواهد کرد. منتظر بمانید و اگر تا ۴۸ ساعت پول به حسابتان برگشت نخورد، آنگاه با پشتیبانی سایت فروشنده و یا بانک عامل پرداخت اینترنتی تماس بگیرید تا مشکل برطرف شود.
منبع : اسکای داک
دیدگاه ها