عکاسی مینیمال
نکات مهمی در عکاسی مینیمال
عکاسی سبک های گوناگونی دارد و یکی از پرطرفدارترین آن ها که امروزه بیشتر به آن پرداخته می شود عکاسی مینیمال است. به طور کلی زمانی که حرف از مینیمال می شود، ساده سازی و دوری از پیچیدگی از مشخصه های کارهای مینیمال است. در قرن بیستم هنرمندان زیادی با استفاده از کمترین اجزای تشکیل دهنده مانند رنگ و شکل و نور و طرح به خلق آثار خود روی آوردند. در دنیای هنر مینیمالیسم بسیار موضوعی است و ادراک و تفسیر را به عهده بیننده می گذارد.
برای عکاس ها معمولا عکاسی مینیمالیسم عکاسی فریمی از دنیای واقعی است با این تفاوت که برخی از تکنیک های هنر مینیمال در آن اعمال شده تا اثرگذاری خاص خود را به خصوص از لحاظ بصری داشته باشد.
مهم ترین مسئله در زمان عکاسی مینیمال این است که به همه چیز ساده نگاه کنیم. این بدان معنا نیست که یک عکس مینیمال باید خسته کننده باشد و نظر را جلب نکند بلکه برعکس سوژه در عکس مینیمال باید قوی ترین المان شات باشد به طوری که این قوی ترین المان به راحتی و تنها با یک نگاه قابل تشخیص باشد و این قضیه زمانی نیست که سوژه فضای زیادی از عکس را گرفته باشد مثلا در یک عکس پرتره که صورت بیشترین فضای عکس را گرفته عملا بحث تشخیص سوژه منتفی است اما در عکاسی مینیمال سوژه ممکن است حتی ده درصد و یا کمتر از فضای فریم را به خود اختصاص داده باشد اما در عین حال کاملh به عنوان سوژه اصلی قابل تشخیص باشد. قبل از گرفتن یک عکس مینیمال باید خوب فکر کنیم که چه چیزی را م یخواهیم در کادر قرار دهیم و به آن به عنوان سوژه اصلی بنگریم و چه چیزهایی را باید حذف کنیم. فضای اطراف سوژه اصلی تا جای ممکن باید خلوت و در یک طیف رنگی باشد به گونه ای که سوژه اصلی به راحتی به چشم بیاید.
استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی مینیمال هم یکی دیگر از تکنیک هایی است که نتیجه خوبی با خود به همراه دارد به عنوان مثال یک در آبی بر روی دیواری که یکدست زرد رنگ شده و یا بالعکس کنتراست خوبی به وجود می آورد به خصوص که فضای اطراف آن خالی باشد.
نکته دیگر دقت به خطوط است، خطوط و نحوه قرار گرفتن آن ها در کادر نقش مهمی در انواع عکس ها ایفا می کنند چرا که خطوط در یک عکس به نگاه جهت می دهند . خطوط می توانند چشم را به سمت سوژه هدایت کنند.
دقت به خطوط عمودی و یا افقی در یک شات می تواند تاثیر بسیار زیادی در کادر بندی عکس داشته باشد. ترکیب خطوط و بافت ها (تکسچرها) نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار اند. اگر می خواهید عکاسی مینیمال را شروع کنید باید اطراف خود را با دقت خاصی نگاه کنید و خطوط کمک زیادی به شما برای یافتن سوژه های مینیمال می کنند. همان طور که گفتیم آشنایی با دایره رنگ و دقت در رنگ های مکمل اهمیت ویژه ای دارند. استفاده از منابع نوری برای تقویت بافت ها و نمایاندن کنتراست بیشتر می تواند کمک کننده باشد. نکته دیگر در مورد عکس های مینیمال ویرایش عکس های مینیمال است. ویرایش این عکس ها در عین سادگی باید با دقت خاصی انجام شود. این که شما در زمان گرفتن عکس به پردازش آن و ساخت فضایی ساده و درام فکر کنید بسیار مهم است. عکاسی مینیمال می تواند در فضاهایی کاملا سورئال شکل بگیرد و شما در پردازش است که این فضای سورئال را (گاهی با تغییر فرم و ظاهر سوژه) ایجاد می کنید.
خارج از فضای سورئال داشتن کنتراست بالا و رنگ های مکمل در کنار هم می تواند منجر به تولید عکس هایی بسیار زیبا و چشم نواز شود.
دقت به همین ریزه کاری ها است که یک عکس مینیمال را فوق العاده و دیگری را کام ال معمولی جلوه می دهد. استفاده خلاقانه از نور می تواند شما را در رسیدن به هدف بسیار کمک کند اما باید حواستان را به این نکته جمع کنید که زیاده روی در هر کاری باعث می شود به آن نتیجه مطلوبی که می خواهید نرسید. می توانید در حین عکاسی برای عکس های خود داستان بسازید و کادر را با آن دستانی که در ذهن دارید ببندید.
یادتان باشد برای گرفتن یک عکس مینیمال خوب خیلی بیشتر از همیشه باید به اطرافتان دقت کنید. عکاسی مینیمال و ابستره (abstract) نزدیک یهای زیادی به هم دارند. بد نیست در مورد عکاسی ابسترکت هم مطالعه کنید و نمونه های هر دو نوع عکاسی را ببینید تا متوجه شوید نوع نگاه به اطراف چه میزان در عکاس خوب شدن موثر است.
تعدادی ایده برای عکاسی مینیمال
دیدگاه ها