جلوگیری از هک شدن در اینترنت
امروزه طرفداران هک زیاد شده اند و با پیشرفت استفاده و دسترسی آسان از شبکه های اجتماعی و حجم بالای کاربران مصرف کننده راهکارهایی زیادی برای هک شدن افراد توسط هکرها ایجاد شده است. هک شدن ممکن است برای یک فرد عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشید و شما به عنوان یک کاربر مصرف کننده در دنیای بزرگ وب باید از هک شدن خود جلوگیری کنید.
هک شدن مورد استقبال و قبول کسی نیست و ممکن است این کار برای فرد هک شده خیلی گران تمام شود، پس باید با رعایت نکات ایمنی در محیط اینترنت از حساب ها و اکانت های اجتماعی خود مراقبت کنیم.
متداولترین روش های نفوذ هکران
- چت روم ها
- فیس بوک و تلگرام یا دیگر شبکه های اجتماعی
- سایت ها و وبلاگ های ناشناس
- گروه های گوناگون forum در اینترنت
- استفاده از vpn ها (فیلترشکن)
- مهندسی اجتماعی
هک شدن از چت روم ها
حضور در محیط های چت بدون رعایت نکات امنیتی بسیار خطرناک می باشد . توصیه می شود حتی المکان از محیط چت روم برای چت با دوستان و نزدیکان خود استفاده کنید. همچنین از چت روم هایی که در اینترنت موجود هستند و با وعده های دوستی دختر با پسر و بالعکس شما را تشویق به حضور در چت روم می نمایند دوری کنید.
برای امنیت در مکان های چت بهتر است ؛
نصب یک آنتی ویروس خوب و بروز بر روی کامپیوتر ، بروز رسانی مداوم آنتی ویروس هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد .
فایروال یا دیوار آتش خود را همیشه روشن نگه دارید .
در محیط های چت از دریافت فایل هایی که دیگران برای شما می فرستند اجتناب کنید .
همچنین بر روی لینک های ناشناس و تحریک کننده کلیک نکنید .
از کامپیوترهای عمومی و رایانه دیگران برای چت کردن استفاده نکنید و اگر هم چت می کنید حتما بعد از اتمام کار sign out کنید.
هک شدن از طریق فیس بوک و تلگرام
فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی در ظاهر محیط امنی به نظر می رسند ولی اینطور نمی باشد . یک هکر می تواند با روش ها و اطلاعات کمی که از شما دارد امنیت شما را در این فضاها به خطر بیاندازد .
سعی کنید با نا آشنایان تا حد ممکن دوستی نکنید. و پیام های مشکوکی که شما را اجبار به کلیک بر روی لینکی می نماید را بلاک کنید.
بر روی هر فایلی کلیک نکنید و آن را دانلود نکنید. در شبکه هایی مثل تلگرام که تبادل فایل راحت می باشد ممکن است برنامه جاسوسی بصورت ناخواسته بر روی گوشی شما نصب شود .
اگر نیاز به برنامه و یا بازی خاصی برای نصب دارید توصیه می شود از شبکه های اجتماعی مثل تلگرام آن را دریافت نکنید و برای این کار از مارکت ها و وب سایت های معتبر استفاده کنید.
اطلاعات عمومی و محرمانه خود را به هیچ وجه بر روی صفحات خودتان نشر ندهید .
به اطلاعاتی که ارسال و دریافت می کنید توجه داشته باشید.
سایت ها و وبلاگ های ناشناس
این مورد به نسبت دیگر روش ها کمتر خطر دارد ولی هستند کسانی که با این روش هم هک شده باشند .
یکی از روش های رایج در برخی از وب سایت ها این است که با ساخت یک خبرنامه و وعده ارسال مطالب تحریک و جذاب شما را وادار به ثبت نام می کنند. و با طراحی صفحه ای مانند log in وب سایت یاهو ، شما را به آن صفحه می برند و شما هم بدون توجه به آدرس آن صفحه و اصل بودن آن اقدام به وارد کردن اطلاعات خود می نمایید.
یا برخی از وب سایت ها در بین مطالب خود به شما وعده هک ایمیل ، هک اینستاگرام و … را می دهند و با مهندسی اجتماعی یا همان هدایت شما به سمت خواسته خودشان به راحتی شما را هک می نمایند. یا با پیشنهاد دانلود یک فایل و نصب آن ، یک تروجان و یا برنامه جاسوسی را در سیستم هدف نصب می نمایند .
پیشنهاد می شود اقدامات زیر را برای افزایش امنیت وبگردی خود به کار بگیرید :
در هیچ جای اینترنت رمز و آی دی ایمیل خود را وارد نکنید . (با هک شدن ایمیل بسیاری از حساب های دیگر شما هم هک خواهد شد.)
از صفحه Log in یاهو یا gmail و یا هر سایت دیگری اطمینان پیدا کنید . ممکن است هکرها شما را به جایی برده باشند که فیک باشد و با واردکردن اطلاعات خود هک شوید. معمولا نشانی اینترنتی یک صفحه کاملا گویا می باشد و نباید این نام مشکوک و بی ربط باشد.
به ایمیل های ارسالی مشکوک که درون آن لینک های ناشناس قرار داد ، توجه نکنید. چون همین لینک ها عامل هک و انتقال شما به صفحات هدف هکرها می باشند.
خود وسوسه هک دیگری را نداشته باشید تا گول نخورید و بدانید که هک کردن کار راحتی نمی باشد .
هر چند وقت یک بار کوکی های مرورگر خود و رمزعبورهای ذخیره شده در سایت های رفته شده را پاک کنید .
از نرم افزارهای مدیریت دانلود استفاده کنید.
از وب سایت های گمنام یا leech استفاده نکنید.
هک از طریق گروه های گوناگون Forum موجود در اینترنت
این گروه ها از ناآگاهی شما استفاده می کنند و شما را هک می کنند، برای درامان ماندن هر مطلب این گروه ها را امتحان نکنید و حرف های آنان را باور نکنید .
استفاده از فیلترشکن و VPN
شاید در ظاهر استفاده از این VPN ها محدودیت ها را برای شما بردارد ولی بعضی از آن ها کوکی های شما را به سرقت می برند و این ممکن است خطرناک باشد.
Vpn مخفف کلمه virtual private network می باشد و به معنی شبکه مجازی خصوصی می باشد که شما با ارتباط از طریق vpn به این شبکه متصل شوید. پیشنهاد می شود تا حدامکان از VPN های رایگان استفاده نکنید و آن ها را از وب سایت های معتبر خریداری کنید .
همچنین توصیه می شود از نسخه های اصلی مسنجرها استفاده کنید و نسخه های دستکاری شده توسط برنامه نویسان را دریافت ننمایید.
مهندسی اجتماعی
هک به روش مهندسی اجتماعی امروزه تبدیل به روش پراستفاده ای برای افراد سودجو شده است. در این روش فرد هکر با استفاده از راهکارهایی مثل طرح دوستی، پیشنهاد یک سفر خارجی جهت شرکت در مسابقه، تماس بابت برنده شدن و … را می توان متداولترین روش های هک مهندسی اجتماعی دانست. بهتر است سطح هوشیاری خود را در برخورد با اینگونه محتوا از سمت افراد نامشخص بالا ببرید و بدون دلیل و تحقیق اطلاعات بانکی یا شخصی خود را در اختیار کسی نگذارید. افراد زیادی را در خبرها مشاهده می نماییم که به این روش و بدلیل ساده بودن مورد هک شدن قرار گرفته اند.
دیدگاه ها