با این ۸ کار با تنبلی خداحافظی کن !
با تنبلی خداحافظی کن ! از نظر شما تنبلی یعنی چه؟ اگر تنبلی یک آدم بود، همیشه یک جا نشسته بود و با چشمانی پر از خواهش از شما می خواست به او ده دقیقه وقت بدهید تا بیشتر استراحت کند، و بعد هم با گذشت ده دقیقه مجدد می گفت باز هم به من وقت بده تا استراحت کنم!
تنبلی یعنی همین! یعنی مدام با عقب انداختن کارهایت و نکردن هیچ کاری باعث شوی کلی کار روی سرت تلنبار شود و حساب آن ها از دستت در برود.
اگر دوست داری بیکار باشی، هیچ کاری انجام ندهی و مقاومت شدیدی در برابر تلاش و کوشش داشته باشی، تسلیت می گوییم! شما یک فرد تنبل هستید که کارهایتان را همیشه به بعد موکول می کنید و وقتتان را برای هیچ کاری انجام ندادن خالی می کنید.
حتی امکان دارد همیشه منتظر شنبه ای باشید که همه کارهایتان را قرار است انجام دهد و این شنبه هیچوقت نمی آید.
بعید نیست که شما هم لیست انجام کارهایتان بسیار طولانی و بلندبالا باشد و هیچوقت نتوانید این کارها را در یک مدت زمان تعیین شده انجام دهید.
این که کارهایتان را به علت وجود مشغله های کاری به فرداهای دیگر می سپارید، اصلا چیز بدی نیست، در نهایت شاید با یک برنامه ریزی بتوانید همه چیز را سر و سامان دهید.
اما اگر انقدر تنبل هستید که با وجو این که هیچ کاری ندارید وقت نمی کنید به کارهای دیگر برسید باید بگوییم کم کم باید فکری به حال زندگی خود بکنید.
اگر انقدر برای انجام دادن کارهایتان دست دست می کنید تا یکی با اکراه آن ها را انجام می دهد و مصداق بارز ضرب المثل (( تنبل نرو تو سایه سایه خودش می آیه )) هستید، دیگر وقت تغییر فرا رسیده است!
کی می خواهید دست از تنبلی کردن و هیچ کاری نکردن بردارید؟ محض رضای خدا کمی خودتان را تغییر دهید تا در آینده محتاج کسی نباشید.
حتی اگر احساس خوبی به شما با فکر این که کارهایتان را سر وقت انجام بدهید دست می دهد، باز هم فایده ای ندارد و شما باید تلاش کنید با انجام دادن کارهایتان در سر وقت خیال خودتان را راحت کنید.
اگر هنوز هم برای این که بدانید جزو انسان های تتبل به شمار می آیید یا نه شک دارید، بهتر است به یاد بیاورید آخرین باری که کارهایتان را سر وقت و کامل انجام دادید کی بوده است؟
اگر می گوییم تنبل نبودن شما را به آرامش می رساند به این خاطر است که دیگر نگرانی و استرسی برای کارهای عقب افتاده ندارید و با خیالی آسوده می توانید نفسی راحت بکشید.
تنبلی از موانع مهمی است که اجازه نمی دهد به اهدافی که در سرتان دارید برسید. البته حق با شماست!
کنار گذاشتن تنبلی کار چندان راحتی هم نیست. چرا که کارهای شما فقط به خودتان مربوط است و کسی نیست که به شما برای به پایان رساندن مسئولیت هایتان کمک کند.
ولی نا امیدی را کنار بگذارید! شما می توانید همین حالا صفت تنبلی را پشت در بگذارید و نشان بدهید قوی و با اراده هستید.
اگر تنبلی را کنار بگذارید می توانید بفهمید زندگی چیزی بالاتر از خوردن و خوابیدن و البته فقط فکر کردن است!
راه های مبارزه با تنبلی
با لرن پارسی همراه باشید تا رازهایی که به شما کمک می کند از پوست تنبلی بیرون بروید را با هم طی کنیم.
۱. کار سختتر رو اول انجام بده
همیشه تکنیکی که مؤثر بوده برای فرار از تنبلی، اینکه شما بیایید سختترین کار روز رو همون اول وقت انجام بدید. چرا که برای شروع روز شما انرژی بالایی دارید، راحتتر میتونید از پسش بربیایید و هم اینکه وقتی کار سخت رو اول از همه تموم میکنید، خیالتون خیلی راحت هست که بقیه کارها کار خاصی ندارند.
۲. ذهنت رو درگیر نتیجه نکن
اینکه نتیجه یا آینده این کار چی میشه رو بریز بیرون. خوبه به موفقیت آخر کار فکر کنی برای انگیزه گرفتن. ولی اگر بیش از حد ذهنت رو درگیر نتیایج کنی، ممکنه تنبلی بیاد سراغت. فقط لحظه حال رو بچسب بهش و روی کارای فعلیت تمرکز کن برای انجام دادنشون!
۳. استراحت کافی داشته باش
استراحت منظم و کافی در طول روز، انرژی شما را برای کار چند برابر میکنه. حتماً سعی کنید در طول کار کردن یا درس خوندن و یا هرکاری که دارید انجامش میدید، استراحتهای کوتاه تا بلند داشته باشید. واقعاً مؤثره!
۴. به خودت جایزه بده
راستش را بخواهید من خودم هم انسان تنبلی بودم و توانستم با جایزه دادن به خود، به خودم کمک کنم که به انجام کارهای خود در سروقت عادت کنم.
توضیح بیشتری می خواهید؟ بسیار خب!
من با خودم تعیین می کردم که اگر توانستم در ظرف یک ساعت کمد لباس هایم را جمع کنم، اجازه دارم برای خودم یک دمنوش خوشمزه به لیمو دم کنم.
یا با خودم قرار می گذاشتم که اگر پروژه دانشگاهی خود را سر وقت و به موقع به شکلی کامل انجام دهم می توانم بعد از ظهر یک پیاده روی با بهترین دوستم در خیابان ولیعصر داشته باشم.
به همین سادگی!
وقتی یاد گرفتم به طمع پاداش هم که شده کارهایم را سر وقت انجام دهم، دیدم به این کار عادت کرده ام و حتی بدون جایزه کارهایم در سر ساعت معینی انجم می شوند!
۵. برنامهریزی روزانه
جیمز کلیر، نویسنده پرفروش کتاب عادات اتمی ، می گوید : «منتظر انگیزه یا الهام گرفتن نباشید و برای عادتهایتان برنامهریزی کنید».
به همین دلیل است که داشتن یک برنامه ریزی روزانه بسیار مهم است. با تنظیم زنگ هشدار برای برنامه ریزی روزانه خود هر روز در زمان مشخصی شروع کنید – چه در طول روز تعطیل یا اول صبح. برای ایجاد عادت آسان تر، برنامه ریزی روزانه جدید خود را با یک عادت موجود مانند نوشیدن قهوه صبحگاهی یا گوش دادن به موسیقی همراه کنید .
۶. از قانون ۱۰ دقیقه استفاده کن
برای غلبه بر اهمال کاری، این قانون حکم می کند که باید فوراً کار را شروع کنید، ترجیحاً روی یک کار آسان که می تواند حداقل در ۱۰ دقیقه تمام شود. اگر برای شما راحت تر است، یک تایمر کنار بگذارید و دقیقاً ۱۰ دقیقه کار کنید .
پس از اتمام زمان، کار را متوقف کنید و از خود بپرسید:
آیا می توانم به کار ادامه دهم یا باید استراحت کنم؟
اگر به هر دلیلی در وضعیت ذهنی مناسبی برای ادامه دادن نیستید – استرس بیش از حد، غیرمولد یا فاقد خلاقیت هستید – باید دست از کار بکشید.
در چنین سناریوهایی، بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید عبارتند از:
قدم زدن،
موسیقی گوش کن،
یک میان وعده بخورید یا
کاری کاملا متفاوت انجام دهید که مربوط به کار/وظیفه نیست.
۷. برای ترک تنبلی دنبال یک دلیل واضح باش
فقط یک دلیل واضح برای هدف خودت، میتونه تورو از هر تنبلی و اهمال کاری نجات بده. سعی کنید اصلی ترین دلیل برای انجام دادن کارهاتون رو یادداشت کنید و هر روز براش رویا پردازی کنید.
۸. یکی هم تو بگو بهمون
روشی مناسب که برای خداحافظی با تنبلی امتحان کرده اید را به ما بگویید …
- توصیه می شود : چگونه سحرخیز باشیم ؟
تنبلی مادر تمام بدبیاری های عالم است و اگر نتوانید با آن مبارزه سفت و محکمی داشته باشید، بعدها حسرت بسیاری خواهید خورد. پس همین حالا بلند شوید و به خودتان بگویید که دوره تنبلی تمام شده است.
دیدگاه ها