آموزش عکس برداری با گوشی موبایل
مهارت های عکاسی با موبایل
امروز در طیف مختلف افراد جامعه همگی دارای یک گوشی هوشمند و یا دوربین دار هستند که در مکان ها و لحظات مختلف مشغول عکس برداری با گوشی و گرفتن تصاویر مختلفی هستند. عکس برداری با گوشی یکی از پرطرفدارترین کارهایی می باشد که هر کاربر با گوشی خود انجام می دهد. برای گرفتن تصاویر زیبا با گوشی موبایل خود لازم است نکاتی را رعایت نمایید تا عکس های شما باکیفیت و جذاب تر باشد.
از زمان پیدایش دوربین عکس گرفتن همیشه از ماندگارترین و زیباترین صحنه ها برای هر انسانی می باشد ، مخصوصا در زمان امروزی که استفاده از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام باعث جذب جوانان به این پدیده شده است. حالا اگر در این عکس برداری با گوشی نکاتی کوتاه را رعایت کنید خواهید توانست ، تصاویر بهتری را در لنز دوربین خود به جای بگذارید .
از همین رو به دلیل بالا بودن کیفیت دوربین های تلفن همراه تعداد افرادی که نسبت به عکاسی و پیدا کردن سوژه های داغ، علاقه دارند، بسیار بیشتر از گذشته شده است.
۱. استفاده از نور طبیعی
در محیط های باز و مکان هایی که نور و رنگ های طبیعی (درختان ، سبزه ها ، کوه ها ، دریا و …) زیاد می باشد ، بهترین گزینه برای عکس برداری نور طبیعی خود گوشی و استفاده نکردن از فلاش گوشی می باشد . در محیط های پرنور دوربین شما با بهترین کیفیت خود عکاسی خواهد کرد !
بدون شک مهم ترین المان در عکاسی که در واقع همه چیز حول آن شکل می گیرد، نور است! برای گرفتن یک عکس خوب نور مناسب و تنظیم دوربین به گونه ای که بتوان به بهترین شکل ممکن از نور محیط بهره برد از مهم ترین مهارت های لازم عکاسی است.
۲- از مودها و فیلترها استفاده کنید
فرض کنید در یک روز آفتابی زیبا در مقابل در یاچه ای که بوته های انبوه و سرسبزی آن را احاطه کرده اند ایستاده اید و می خواهید عکسی از دریاچه و آسمان صاف بالای آن بگیرید. قطعا اختلاف نوری پایین عکس با بالای عکس بسیار زیاد است و محیط دریاچه و اطراف آن بسیار تاریک تر از آسمان است به همین دلیل احتمالا در عکسی که می گیرید یا آسمان آن طور که باید و شاید و شما دوست دارید آبی نمی افتد و یا دریاچه و گیاهان اطراف آن به اندازه کافی روشن و واضح نخواهند بود. در ای نجاست که فیلترها و مودهای عکاسی به کمک ما خواهند آمد .اکثر دوربین های موبایل هوشمند این ویژگی را در قسمت تنظیمات خود دارند و بعضی از آن ها به صورت خودکار قابلیت تشخیص صحنه را دارند .
و یا می توانید این ویژگی را توسط نرم افزارهای عکس برداری بصورت حرفه ای و مود شده به گوشی خود اضافه نمایید. از بهترین این برنامه ها مخصوص اندروید می توان به UCAM اشاره نمود.
۳- امکان عکس برداری در شب مخصوص مواقعی می باشد که نور کافی وجود ندارد ، پس در روز از آن استفاده نکنید ، چراکه باعث بی کیفیت شدن عکس ما می شود. اگر قصد عکس برداری در شب هم دارید باید پرتوهای نور موجود را دریابید و یا خودتان نوری را ایجاد نمایید.
۴- کیفیت دوربین خود را روی بالاترین تنظیم کنید ، در بسیاری از گوشی های موبایل و دوربین ها کیفیت دوربین بصورت پیش فرض کمی پایین تر تنظیم شده است . از همان تنظیمات دوربین موبایل این مورد را می توانید تغییر بدهید .
۵- از زوم استفاده نکنید ، اگر از مکان های طبیعی یا تاریخی در حال عکس گرفتن هستید ، با زوم کردن بر روی سوژه موردنظر خود یک عکس بی کیفیت تحویل خواهید گرفت . اکثر دوربین های گوشی ها هنگام زوم کردن کیفیت خوبی ندارند .
کادربندی یکی از مهمترین نقش ها را ایفا می کند و یک کادر بندی بد حتی با بهترین دوربین دنیا هم می تواند یک عکس بلا استفاده را نتیجه دهد.
پس یادتان باشد قبل از عکس گرفتن به کادر خود بیشتر دقت کنید. یک راه برای کادر بندی بهتر این است که خطوط راهنمای دوربین را روشن کنید و به این ترتیب شما دوخط افقی و دوخط عمودی متقاطع که باعث تشکیل ۹ مثلث شده اند را می بینید. چهار نقطه تقاطع در واقع نقاط طلایی هستند که قراردادن سوژه در آن ها در ۹۰ درصد مواقع باعث بهتر و زیباتر دیده شدن سوژه می گردد. نکته دیگری که در کادر بندی باید دقت کنید این است که تا جای امکان خطوطی که چشم را به دنبال خود می کشند در جای نامناسب قطع نکنید. مثلا اگر در عکس شما نرده ای وجود دارد که تمام آن در کادر جا نمی شود بد نیست طوری کادر را ببندید که از کنج بالا یا پایین و یا هر دو قطع شود تا حس ناقص بودن را به بیننده منتقل نکند.
۶- در هنگام عکس برداری موبایل سعی کنید دست خود را نلرزانید تا کیفیت عکس پایین نیاید ، سعی کنید دوربین را ثابت نگه داشته و یا اگر لرزش دست دارید حالت لرزش آن را فعال کنید .
مراحل گرفتن یک عکس باکیفیت می تواند شامل این کارها باشد :
- کادر را مشخص کنید
- تمرکز کنید
- نفس خود را در بالای سینه حبس کنید
- دکمه عکس را بزنید.
سعی کنید قبل از عکس برداری موبایل تلفن همراه خود را با استفاده از دو دست و به شکل محکم و پایدار بگیرید. کشیدن یک نفس عمیق قبل از گرفتن عکس، می تواند مانع از لرزش های گاه و بی گاه شود. علاوه بر این لمس صفحه نمایش برای ثبت تصویر نیز خود می تواند عاملی برای لرزش باشد. در این خصوص برای کاهش حرکت های احتمالی از تایمر جهت عکسبرداری استفاده نمایید. به جز این مورد برخی دستگاه های همراه از یک دکمه فیزیکی شاتر برای عکس برداری بهره مند هستند و حتی می توانید به جای لمس صفحه نمایش از دکمه های کاربردی هدفون برای ثبت تصویر استفاده کنید.
۷- برای تمیز کردن لنز دوربین گوشی از یک تکه پارچه نرم و مرطوب (پارچه نظافت شیشه عینک) استفاده کنید . کثیف بودن لنزهای دوربین می توانید باعث کاهش کیفیت تصاویر شون . البته پس از تمیز کردن لنز ، صفحه نمایش خود را تمیز کنید تا بتوانید با کیفیت بهتری محیط را مشاهده کنید . افزایش نور صفحه گوشی به هنگام تصویر برداری هم می تواند کیفیت نمایش را در هنگام عکس برداری برای چشم عکاس بالا ببرد.
۸- حتی المقدور عکس های خود را بر روی گوشی نگهداری نکنید ، چراکه وسایل دیجتالی همیشه در معرض هک و تجاوز از سوی افراد مختلف می باشند . و یا حتی امکان گم شدن آن می باشد. بهتر است راهی برای انتقال آن ها به سایر وسایل ذخیره سازی یا نرم افزارهای مدیریت عکس مثل Google Photo و … پیدا کنید.
۹- همچنین مدیریت تصاویر هم از کارهایی است که هر کاربری که به زندگی دیجتال خود اهمیت می دهد باید آن را رعایت کند. از سیستم های مختلف برای ذخیره سازی استفاده کنید، حتی می توانید از وب سایت های آپلود فایل فضای رایگانی را برای نگهداری امن تر عکس هایتان دریافت کنید.
۱۰- همیشه سعی کنید از تصاویر و ویدیوهای خانوادگی ، شخصی یک بکاپ تهیه کنید . در بسیاری از مواقع مشاهده شده اطلاعات دستگاه ما پاک شده است و دیگر قابل بازیابی نمی باشد ، که خیلی دردناک می باشد. (سعی کنید بر روی یک DVD آن ها را رایت کنید) همچنین می توانید با نصب نرم افزارهای مدیریت عکس مثل Google Photos در اندروید تصاویر خود را حرفه ای تر مدیریت نمایید .
دیدگاه ها