چگونه مشخصات سخت افزار کامپیوتر خود را سریع بررسی کنیم ؟
ویندوز ۱۰ چندین روش برای بررسی مشخصات سخت افزار کامپیوتر شما دارد ، مانند پردازنده ، مادربرد ، حافظه ، کارت گرافیک و موارد دیگر. می توانید مشخصات را با استفاده از ابزارهای خط فرمان یا برنامه های دسک تاپ بررسی کنید. بسته به روشی که انتخاب می کنید ، ویژگی های موجود اندکی متفاوت خواهد بود.
۱. از تنظیمات استفاده کنید
این روش مشخصات اولیه سیستم مانند نسخه ویندوز ، حافظه یا پردازنده را به شما نشان می دهد. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- روی Start > Settings > System کلیک کنید .
- از فهرست چپ به پایین بروید و About را انتخاب کنید .
در بخش Device specification ، جزئیاتی درباره پردازنده ، RAM ، معماری سیستم و پشتیبانی از قلم و لمس پیدا خواهید کرد. اگر به جزئیات نرم افزار نیاز دارید ، Windows specification را بررسی کنید . برای ذخیره جزئیات منابع بعدی یا موجودی ، می توانید از دکمه کپی قرار داده شده در زیر هر بخش استفاده کنید.
۲. از System Information استفاده کنید
با استفاده از این روش می توانید گزارش دقیقی از مشخصات فنی دستگاه خود دریافت کنید. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- در نوار جستجوی منوی Start عبارت msinfo32 را جستجو کرده و بهترین تطبیق را انتخاب کنید.
- System summary را انتخاب کنید . این لیستی شامل مدل سیستم ، ظرفیت حافظه سیستم ، مارک و مدل پردازنده و سایر مشخصات رایانه را نشان می دهد.
- برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد دسته های چندرسانه ای ، شبکه ها ، پورت ها یا فضای ذخیره سازی ، منوی Components را باز کنید .
با استفاده از اطلاعات سیستم ، می توانید گزارشی حاوی مشخصات فنی سخت افزار و نرم افزار ایجاد کنید. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- روی File> Export کلیک کنید .
- جایی که گزارش باید ذخیره شود را انتخاب کنید و یک نام توصیفی وارد کنید.
- روی دکمه Save کلیک کنید.
اطلاعات سیستم به شما امکان می دهد با استفاده از گزینه جستجوی واقع در پایین صفحه ، جزئیات خاص مربوط به یک مولفه را جستجو کنید. با این حال ، باید نتایج دقیق متن را وارد کنید تا نتیجه مورد نظر را بدست آورید.
۳. از ابزار تشخیصی DirectX استفاده کنید
در ویندوز ۱۰ ، از ابزار DirectX Diagnostic معمولاً برای عیب یابی برخی از مشکلات سیستم استفاده می شود. با این حال ، می توانید از آن برای بررسی مشخصات فنی دستگاه خود استفاده کنید. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است :
- در نوار جستجوی منوی Start عبارت dxdiag را جستجو کرده و بهترین تطبیق را انتخاب کنید.
- تب System را انتخاب کنید.
- در زیر اطلاعات سیستم ، می توانید مشخصات فنی مانند حافظه ، نسخه BIOS یا UEFI ، حافظه ، مدل سیستم و موارد دیگر را بررسی کنید. از طریق برگه های Display ، Render ، Sound و Input می توانید به مشخصات فنی بیشتری دسترسی پیدا کنید .
اگر می خواهید از ابزار تشخیصی DirectX برای صادرات اطلاعات سیستم استفاده کنید ، این مراحل را دنبال کنید:
- روی دکمه Save All Information کلیک کنید.
- مقصد پوشه را انتخاب کنید و به گزارش یک نام توصیفی دهید.
- Save را کلیک کنید .
۴. از PowerShell استفاده کنید
برای دیدن مشخصات رایانه شخصی خود با استفاده از PowerShell ، این مراحل را دنبال کنید:
- در نوار جستجوی منوی استارت ، PowerShell را جستجو کنید ، سپس گزینه Run as Administrator را انتخاب کنید .
- Get-ComputerInfo را بنویسید ، سپس Enter را فشار دهید .
۵. از Command Prompt استفاده کنید
این دستور Command Prompt یکی از سریع ترین راه ها برای بررسی مشخصات سخت افزار کامپیوتر شماست. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- در نوار جستجوی منوی استارت ، command prompt را جستجو کنید ، سپس گزینه Run as administrator را انتخاب کنید .
- systeminfo را تایپ کرده و Enter را فشار دهید .
- Command Prompt اطلاعات مربوط به نرم افزار و سخت افزار رایانه شما مانند ویندوز ۱۰ و اطلاعات به روزرسانی ، RAM ، جزئیات شبکه و موارد دیگر را نشان می دهد.
- همچنین بخوانید : کدام ارتقاء سرعت کامپیوتر شما را بیشتر بهبود می بخشد؟
۶. از Control Panel استفاده کنید
در حالی که ما معمولاً از Control Panel برای تغییر تنظیمات سیستم یا بررسی برنامه های نصب شده استفاده می کنیم ، همچنین می توان از آن برای مشاهده سریع مشخصات رایانه استفاده کرد. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- در نوار جستجوی منوی استارت ، “control panel” را جستجو کرده و بهترین تطبیق را انتخاب کنید .
- روی منوی View by کلیک کرده و Large icons یا Small Icons را انتخاب کنید .
- روی System کلیک کنید . با این کار پنجره جدیدی باز می شود که اطلاعات مربوط به دستگاه شما و مشخصات ویندوز ۱۰ را نمایش می دهد.
پس از بررسی مشخصات سخت افزاری کامپیوتر خود ، می توانید تصمیم بگیرید که آیا سیستم شما ارزش ارتقا دارد یا خیر. بسته به اجزای فعلی ، می توانید برخی از اجزای سیستم خود را ارتقا دهید. به عنوان مثال ، اگر مادربرد کاملاً قدیمی است ، ممکن است آخرین پردازنده با آن سازگار نباشد. به همین دلیل است که گاهی اوقات بهتر است یک سیستم کاملاً جدید ایجاد کنید.
دیدگاه ها