نورپردازی استودیو برای عکاسی : راهنمای ساده و جامع
اگر در کار عکاسی خود حرفه ای می خواهید عمل کنید ، باید به کار استودیویی با نور مصنوعی عادت کنید. در ادامه اصول نورپردازی استودیو برای عکاسی آورده شده است.
اگر مدتی است که مشغول عکاسی بوده اید، احتمالا شنیده اید که نور طبیعی بهترین گزینه برای عکاسی است. در حالی که این درست است، شما نمی توانید نور خورشید را به میل خود کنترل کنید.
در آن روزهایی که ابرها خورشید را می پوشانند، نور یکنواخت و پراکنده دریافت می کنید. مواقع دیگر، با نور شدید و خشن مواجه می شوید. اگر خواهان کنترل کامل بر نور هستید، باید به سراغ نور مصنوعی بروید.
این امر به ویژه در صورتی مهم است که عمدتاً کار استودیویی انجام می دهید. اما، گذار از نور طبیعی به مصنوعی می تواند دلهره آور باشد. ما برای کمک به شما اینجا هستیم.
مبانی نورپردازی
در عکاسی، نور همه چیز است. بدون نور خوب، عکس های شما صاف و غیر جذاب خواهند بود. بنابراین، قبل از اینکه عمیقتر به انواع نورپردازی بپردازیم، بیایید برخی اصول اولیه در مورد نورپردازی را بیاموزیم.
سه نوع اصلی نورپردازی وجود دارد: نور کلید، نور پرکن و نور پس زمینه.
نور کلیدی نور اصلی است که با آن سوژه خود را روشن می کنید. فرض کنید در حال عکاسی از شخصی در فضای باز در نور طبیعی هستید، خورشید نور اصلی شماست. قوی ترین نوری که استفاده می کنید، نور کلیدی شما در هنگام حضور در استودیو خواهد بود.
نور پرکننده نوری است که برای پر کردن سایههای ایجاد شده توسط سوژه استفاده میکنید. اغلب در مقابل نور کلید قرار می گیرد و معمولاً شدت کمتری دارد. آیا هنگام عکاسی در نور طبیعی از بازتابنده برای پر کردن سایه ها استفاده کرده اید؟ رفلکتور در آن حالت به عنوان یک نور پرکننده عمل می کند.
نور پس زمینه نوری است که در پشت سوژه خود قرار می دهید. هدف این نور این است که با تعریف بهتر طرح کلی، به سوژه شما عمق بدهد. . اساسا سوژه شما را از پس زمینه جدا می کند.
شما باید از این سه تکنیک نورپردازی برای گرفتن عکس هایی با نور یکنواخت با عمق و جزئیات استفاده کنید. البته، هنگامی که بر اینها مسلط شدید، می توانید برای ایجاد تنظیمات نورپردازی مختلف، بازی کنید.
نور سخت در مقابل نور نرم
قبل از استفاده از نورهای مصنوعی، ابتدا باید کیفیت نور را بدانید. عکاسان کیفیت نور را بر اساس نوع سایه هایی که ایجاد می نمایند تعریف می کنند.
به عنوان مثال، نور سخت سایه هایی با لبه های سخت ایجاد می کند. تصور کنید وقتی زیر نور شدید خورشید هستید، می توانید سایه خود را به طور مشخص ببینید. از سوی دیگر، نور ملایم سایه هایی ایجاد می کند که تدریجی و بدون لبه های سخت هستند. سایه ها در یک روز ابری به خوبی مشخص نیستند.
نور سخت برای افزودن جدیت، حاشیه و درام به عکس های شما عالی است، در حالی که نور ملایم سوژه شما را دلپذیر و دوستانه می کند.
انواع نور مصنوعی
شما می توانید سه نوع نورپردازی را برای پروژه های عکاسی استودیویی خود انتخاب کنید.
روشنایی مداوم
این نوع نورپردازی جایی است که هنگام عکس گرفتن، نور را به طور مداوم در پس زمینه روشن نگه می دارید. دوربین شما و فلاش به تنهایی و بدون نیاز به برقراری ارتباط با یکدیگر کار می کنند. شما می توانید یک لامپ استودیویی یا چراغ های LED را برای تنظیم روشنایی مداوم خود انتخاب کنید. همچنین، این موردی است که برای فیلمبرداری استفاده می شود.
نورپردازی مداوم ساده است — شما چراغ ها را روشن می کنید، می بینید که چگونه صحنه شما را روشن می کنند، تنظیمات نوردهی را تعیین می کنید و شروع به عکاسی می کنید. حتی می توانید از حالت خودکار دوربین خود با روشنایی مداوم استفاده کنید.
همانطور که می بینید، تسلط بر نور پیوسته ساده است، و اگر مبتدی هستید، می توانید ابتدا این کار را امتحان کنید. اما، برخی از معایب وجود دارد. شما همیشه به یک منبع تغذیه خارجی برای روشن کردن چراغ های خود نیاز دارید. و فضا به سرعت گرم می شود زیرا چراغ ها را برای مدت طولانی تری روشن نگه می دارید. که به خصوص در یک استودیو کوچک می تواند آزاردهنده شود.
در سناریوهای نورپردازی مختلط که شامل نورهای مختلف میشود – مثلاً در اتاقی با لامپهای فلورسنت یا تنگستن – ممکن است بخواهید نور قویتری مانند اسپیدلایت یا بارق استودیویی داشته باشید تا به طور کامل بر نور ترکیبی غلبه کند.
فلاش اکسترنال (اسپیدلایت )
برخلاف نور مداوم، فلاش اکسترنال فقط زمانی چشمک میزنند که دوربین شما عکسی میگیرد. اسپیدلایت ها بسیار قدرتمند هستند، اما سبک وزن، قابل حمل هستند و فضای زیادی را در کیف دوربین شما اشغال نمی کنند.
آنها با باتری های AA معمولی تغذیه می شوند و هنگام سفر به مکان های مختلف برای عکاسی، مشکلی برای یافتن منبع تغذیه ندارید.
اسپیدلایتها نیز همه کاره هستند زیرا میتوانید از آنها روی دوربین خود به عنوان فلاش استفاده کنید. اما، هنگامی که از آنها به عنوان فلاش خارج از دوربین استفاده می کنید، به یک ماشه نیاز دارید که به فلاش بگوید وقتی دوربین شما عکس می گیرد روشن شود. چراغ های سرعت گران قیمت دارای یک ماشه داخلی هستند.
با اسپیدلایت ، معایبی نیز دارید. مگر اینکه یک چراغ سرعت پیشرفته با همگام سازی با سرعت بالا داشته باشید، به استفاده از ۱/۲۰۰ یا ۱/۲۵۰ به عنوان سرعت شاتر محدود هستید. اگر میخواهید حرکت را ثابت کنید، میتواند مشکل ساز باشد. آنها همچنین به اندازه بارق های استودیویی قدرتمند نیستند.
هنگام کار با اسپیدلایت ، تا زمانی که روی برخی عکسها کلیک نکنید و آنها را در دوربین خود بررسی نکنید، نمیتوانید نتیجه عکس خود را ببینید. بنابراین، باید آماده باشید تا با تنظیمات مختلف بازی کنید و تنظیمات مناسب خود را پیدا کنید.
فلش استروب
مونولایت ها که بارق های استودیویی نیز نامیده می شوند، واحدهای فلاش خودکاری هستند که قادر به تولید نور بسیار شدید برای مدت زمان کوتاهی هستند. آنها بزرگتر و حجیم تر از اسپیدلایتها هستند اما زمان بازیافت کوتاه تری بین عکس ها دارند. آنها به قدری قدرتمند هستند که حتی می توانید از آنها در خارج از منزل برای غلبه بر نور خورشید استفاده کنید.
مونولایت ها چیزی به نام نور مدلینگ دارند که صحنه شما را روشن می کند تا بتوانید دقیقا ببینید که عکس هایتان چگونه می شوند.
عیب اصلی بارق های استودیویی این است که حمل و نقل آنها حجیم تر است.
اصلاح کننده های نور را فراموش نکنید
اصلاح کننده های نور مانند سافت باکس ، بازتابنده، چتر، توری و ظروف زیبایی لوازم ضروری در استودیو شما هستند. آنها برای زنده کردن دید شما حیاتی هستند. بنابراین، اصلاحکنندههای مختلف را بررسی کنید و یاد بگیرید که چگونه بر عکسهای شما تأثیر میگذارند.
- مطالب مرتبط : ۱۵ ایده عالی عکاسی محصول برای کمک به فروش بیشتر
نوع مناسب نورپردازی را برای خود انتخاب کنید
استفاده از نورپردازی مصنوعی می تواند دنیای جدیدی را در استودیو عکاسی تان برای شما بگشاید. اما، ممکن است تمایلی به امتحان کردن آن نداشته باشید. خوشبختانه تسلط بر نور مصنوعی چندان سخت نیست. همه این اصطلاحات جدید و ابزارهای مختلف می توانند شما را بترسانند، اما اجازه ندهید مانع عکاسی حرفه ای شما شوند. با نورپردازی مداوم شروع کنید، به طور منظم تمرین کنید و سپس به نورپردازی پیچیده تر بروید.
خبر خوب این است که گزینه های مقرون به صرفه ای برای وسایل روشنایی برای استودیوی عکاسی شما وجود دارد. دلیلی وجود ندارد که از امتحان نورپردازی استودیویی خودداری کنید.
دیدگاه ها