سلامت مغز با ورزش ؛ چه ورزش هایی برای سلامت مغز مناسبند؟
ورزش کردن از عادات انسان های موفق بوده و هست.هرکسی که خواستار یک زندگی سالم،بدنی سالم و روح و روان سالم است باید ورزش کردن را در برنامه روزانه خود جای دهد.همه شما بخوبی میدانید که ورزش کردن چه تاثیر مثبتی را روی جسم و سلامت جسمانی انسان دارد ، اما چیزی که شاید در مورد آن فکر نکرده باشید تاثیر ورزش بر سلامت مغز است. شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه ورزش میتواند روی سلامت مغز تاثیر بگذارد ؟ باید اشاره کنم که ورزش کردن علاوه بر بهبود شرایط بدنی،موجب اصلاح گردش خون در بدن میشود.در نتیجه خون و اکسیژن به اندازه ی کافی به سلول های مغز خواهد رسید. در این مطلب آمورشی در سایت لرن پارسی درباره سلامت مغز با ورزش صحبت خواهیم کرد. با ادامه مطلب همراه ما باشید.
سلامت مغز با ورزش کردن چگونه تامین میشود؟
همه شما بدون شک تاکنون بارها و بارها ضرب المثل عقل سالم در بدن سالم را شنیده اید و از آن استفاده کرده اید.این ضرب المثل از لحاظ علمی بسیار درست است،چراکه سلامتی بدنی به شدت روی عملکرد مغز تاثیر گذار است.در این بخش ما در نظر داریم که نتایج تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ در این باره انجلم شده است را با شما به اشتراک بگذاریم:
ورزش کردن از پیری زوردرس جلوگیری میکند
پیر شدن و از کار افتادگی یکی از بزرگترین کابوس های بشر است.اگرچه نمیتوان این موضوع را برای همیشه حل کرد یا روند پیر شدن را متوقف نمود،اما میتوان آن را به تعویق انداخت.بعد سنین میانسالی همه اجزای بدن انسان رو به فرسودگی میروند و مشکلات زیادی را به وجود می آورند.اکثر بیماری های جسمی در سنین بالا خود را نشان میدهند.انجام فعالیت های بدنی بصورت روزانه میتواند از پیری زودرس جلوگیری کند.کهولت سن علاوه بر جسم روی مغز هم تاثیر میگذارد.درواقع با پیر شدن بدن مغز ما هم پیر میشود.جالب است بدانید که مغز انسان بعد از سنین میانسالی شروع به کوچکتر شدن میکند.طبق نتایج این تحقیق ورزش کردن بصورت روزانه میتواند از این اتفاق جلوگیری کند و یا سرعت آن را بطرز چشمگیری کاهش دهد.
سلامت مغز با ورزش ؛ جلوگیری از آلزلیمر
آلزایمر یا فراموشی حافظه کوتاه مدت یکی از بیماری های مغزی است که امروزه بین سالمندان بسیار شایع شده است.این بیماری متاسفانه راه درمان قطعی ندارد اما جالب است بدانید که براساس نتایج تحقیقات انجام گرفته در این حوزه مشخص شد که ورزش کردن نه تنها در پیشگیری از بیماری های مثل آلزایمر موثر است،بلکه میتواند در روند درمان آن هم به بیماران کمک کند.
تقویت مهارت های شناختی با ورزش کردن
مهارت های ذهنی وشناختی انسان یکی از مهم ترین مهارت او برای ادامه زندگی و موفق شدن است.مهارت های شناختی به توانایی ما در تشخیص و درک مطالب و اتفاقات برمیگردد.در هر مرحله از زندگی ما برنامه هایی داریم که برای موفقیت در آن ها بسیار تلاش میکنیم.مثل قبول شدن در کنکور یا پیدا کردن شغل مورد علاقه مان.بدون داشتن ذهنی سلامت و فعال موفقیت در این زمینه ها غیر ممکن خواهد بود.اما ورزش کردن میتواند به ما در موفقیت کمک کند.در واقع اگر ما هر روز ورزش کنیم، در درس خواندن ،مهارت آموزی و عملکرد ذهنی خود در محیط کار موفق تر خواهیم بود.جالب است بدانید که بسیاری از مشاوران کنکور در برنامه ریزی های خود به محصلان ورزش کردن منظم را ارائه میدهند.
چه ورزش هایی برای مغز مفیدند؟
حال درمورد دلایل سلامت مغز با ورزش صحبت کردیم بهتر است درباره اینکه چه ورزش هایی برای مغز مفید هستند نیز بحثی داشته باشیم.
اندروفین یکی از هورمون هایی است که در بدن در هنگام ورزش کردن ترشح میشود این هورمون باعث کنترل خلق و خوی انسان میشود. این هورمون مربوط به بافت عصبی است و به سلول های عصبی که به مغز میرسند متصل میشود. وقتی اندروفین به این گیرنده های عصبی متصل میشود، مولکولهای پیام رسان عصبی، نمیتوانند پیام درد را به مغز ارسال کنند، به همین دلیل دانشمندان این هورمون را بیحس کننده و تخفیف دهنده درد میدانند. به علاوه این هورمون باعث حس خوشحالی و نشاط در انسان می شود.بطور کلی همه ورزش ها و فعالیت جسمانی تاثیر زیادی بر سلامت بدن و مغز دارند اما بعضی ورزش ها مناسب ترند.در این قسمت به معرفی این ورزش ها میپردازیم:
ایروبیک
ایروبیک به زبان فارسی به همه ورزش های هوازی گفته میشود که سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد.اما در کشور ما ایروبیک به عنوان یک رشته ورزشی جدا به شمار می آید که شامل حرکات بدنی سریع با موزیک است.ایروببک یکی از ورزش های هوازی است که با فعالیت های سریع بدنی همراه است که میزان مصرف اکسیژن بدن را افزایش میدهد. تنفس و ضربان قلب شما در طی فعالیت های ورزش ایروبیک افزایش می یابد. ورزش هوازی به سلامت قلب ، ریه ها و سیستم گردش خون کمک می کندایروبیک یکی از ورزش هایی است که به سبب تحرک نسبتا زیاد در آن میتواند روی مغز تاثیرات خوبی بگذراد.
طناب زدن و سلامت مغز با ورزش
طناب زدن یکی دیگر از ورزش هایی است که در دسته ورزش های هوازی قرار میگیرد و میتوان گفت یکی از فعالیت هایی که در ایروبیک انجام میشود طناب زدن است.این ورزش امروزه بین عموم مردم رایج تر شده است حتی تیم های مختلفی نیز در این حوزه فعالیت میکنند.از فواید این ورزش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طناب زدن یکی از بهترین ورزش های قلب است.
- با این ورزش چیزی حدود ۱۳۰۰ کالری در ساعت می سوزانید.
- یکی از ارزان ترین ورزش ها است و می توانید با کم تر از ۱۰۰۰۰ تومان یک طناب بخرید.
- طناب زنی به قوی تر شدن ماهیچه کمک می کند، چون یک ورزش وزنی برای بدن است.
- طناب زنی فشار کمتری را روی مفاصل نسبت به دویدن وارد می کند و
- این ورزش سلامت قلبی و عروقی را افزایش می دهد چون ضربان قلب را بهبود می بخشد. برای بیمارانی که مبتلا به فشار هستند مفید است.
- همچنین طناب زنی میتواند مانند ایروبیک بخاطر فعالیت زیاد روی سلامت مغز تاثیر زیادی داشته باشد.
شنا و تاثیر آن بر سلامت مغز
شنا کردن یکی از ورزش های مهم و موثر بر روی مغز است.این ورزش به دلیل نیاز داشتن به هماهنگی دست و پا با یگدیگر میتواند روی تمرکز مغز کمک کند.همچنین میتواند مهارت های ذهنی دیگر انسان مثل قدرت تصمیم گیری سریع،تمرکز برای نفس گیری و… را تقویت کند.از لحاظ بدنی نیز میتواند روی عضله ها و ماهیچه ها تاثیر مثبتی داشته باشد.بهتر است هنگام شنا مدام به هماهنگی بین اعصاب و عضله های دست و پا خود فکر کنید تا این ورزش بهره بیشتری ببرید.
- مرتبط : ۷ درس موفقیت از مارک زاکربرگ
نظر شما چیست؟
نظر شما درباره سلامت مغز با ورزش چیست؟به نظر چه ورزش های دیگری میتواند روی عملکرد مثبت مغز تاثیر گذار باشد؟اگر اهل ورزش کردن هستید و تجربه های مفیدی از آن دارید میتوانید آن را با ما و دیگر کاربران در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.ازینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید متشکریم.