۱۰ ترفند کاربردی اکسل برای آماتورها
در این مقاله ده ترفند ضروری و کاربردی اکسل را باهم مرور میکنیم که کمک میکند اگر آماتور هستید ، غول قدرتمندی به اسم Excel را بیشتر درک کنید. در این مقاله ما ترفندهای کاربردی و سریعی داریم که باید برای تقویت مهارت های صفحه گسترده خود بدانید!
صفحات گسترده ابزاری ارزشمند برای سازماندهی و تجزیه و تحلیل داده ها هستند. اکسل یکی از محبوبترین برنامههای صفحهگسترده است و پس از دوستی با آن میتواند به میزان قابل توجهی بهرهوری شما را افزایش دهد. برای به حداکثر رساندن بهرهوری خود با اکسل، میتوانید از توابع برای خودکار کردن محاسبات زمانبر استفاده کنید.
اکسل دارای زرادخانه ای از توابع داخلی است که واقعا عالی هستند، از جمله توابع ساده که می توانید به سرعت یاد بگیرید و در صفحه گسترده خود از آنها استفاده کنید. این ده تابع به شما درک بهتری از نحوه عملکرد توابع می دهد و سفر شما به سمت تسلط بر اکسل را افزایش می دهد.
۱. جمع سریع در اکسل
تابع SUM مقادیر داده شده را با هم جمع می کند و نتیجه را به دست می دهد.
=SUM(value1, value2, ...)
مقادیر می توانند اعداد، سلول ها یا محدوده سلول ها باشند. اگر مقادیر غیر عددی وارد کنید، SUM یک خطا برمیگرداند، زیرا نمیتواند رشتههای متن را جمع کند. اگر به محدوده ای مراجعه کنید که حاوی متن است، SUM متن ها را نادیده می گیرد.
برای استفاده از تابع SUM، باید آن را در فرمول خود بگنجانید و مقادیری را که می خواهید جمع کنید به آن بدهید.
مثال : فرمول زیر مقادیر C2 تا C7 را جمع می کند.
=SUM(C2:C7)
۲. میانگین گرفتن در اکسل
تابع AVERAGE میانگین یک گروه از اعداد را محاسبه می کند و از کاربردی ترین ترفند های اکسل در حسابداری میباشد که همه باید نحوه کار با آن را بدانند. میتوانید اعداد را مستقیماً تغذیه کنید یا به سلولها و محدودههایی که حاوی آنها هستند مراجعه کنید.
=AVERAGE(value1, value2, ...)
AVERAGE منحصراً با اعداد کار می کند. اگر محدوده ای حاوی اعداد و متون به آن بدهید، سلول های متن را نادیده می گیرد. برای استفاده از تابع AVERAGE، فرمول خود را شروع کنید، AVERAGE را فراخوانی کنید و سپس مقادیر را به آن وارد کنید.
مثال : فرمول زیر مقدار متوسط سلول های B2 را به C2 برمی گرداند .
=AVERAGE(B2:C2)
۳. MIN (پیدا کردن کوچک ترین در اکسل)
MIN یک تابع ساده است که فقط یک هدف را دنبال می کند: کوچکترین مقدار را در یک سری برگرداند. با وجود تک منظوره بودن، می تواند در بسیاری از سناریوها مفید باشد.
=MIN(value1, value2, ...)
می توانید به سلول ها و محدوده ها مراجعه کنید یا مقادیر را مستقیماً وارد کنید. MIN فقط با اعداد کار می کند و سلول های حاوی متن را نادیده می گیرد.
مثال : فرمول زیر کوچکترین مقدار را در محدوده C2 تا C7 برمی گرداند .
=MIN(C2:C7)
۴. حداکثر در Excel
این تابع یین به یانگ MIN هست. تو جایی که MIN کوچکترین مقدار را برمی گرداند، MAX بیشترین مقدار را برمی گرداند.
=MAX(value1, value2, ...)
MAX به طور انحصاری با اعداد نیز سروکار دارد. اگر محدوده ای که وارد می کنید حاوی متن باشد، MAX سلول های متن را نادیده می گیرد.
مثال : فرمول زیر بزرگترین مقدار را در محدوده C2 تا C7 برمی گرداند .
=MAX(C2 :C7 )
از آنجایی که با هر دو MIN و MAX آشنا هستید، می توانید آنها را برای محاسبه تفاوت بین بزرگترین و کوچکترین مقدار در یک محدوده ترکیب کنید:
=MAX(C2:C7)-MIN(C2:C7)
۵. COUNT
تابع COUNT در اکسل محدوده ای از مقادیر را می گیرد و تعداد مقادیر عددی را برمی گرداند.
=COUNT(value1, value2, ...)
شما می توانید COUNT هر نوع مقداری را تغذیه کنید، اما فقط تعداد مقادیر عددی را برمی گرداند. اگر به محدوده ای از سلول ها مراجعه کنید، COUNT تعداد سلول هایی را که دارای اعداد هستند را برمی گرداند. COUNT سلول هایی را که دارای متن یا سایر داده های غیر عددی هستند نادیده می گیرد.
مثال : فرمول زیر سلول های دارای اعداد C2 تا C7 را می شمارد .
=COUNT(C2:C7)
۶. COUNTA
COUNTA نسخه پیشرفته تر فرمول COUNT است که سلول ها را با هر مقداری می شمارد. COUNTA اعداد، متن، خطاها و هر سلولی که خالی نیست را می شمارد.
=COUNTA(value1, value2, ...)
شما می توانید COUNTA را به هر نوع مقدار، از جمله سلول ها و محدوده ها، تغذیه کنید. COUNTA سلول های غیر خالی را می شمارد و تنها در صورتی که واقعاً خالی باشد سلول را حذف می کند.
نکته :
در اکسل، قرار دادن فضای خالی در یک سلول، محتوا را اضافه می کند. در نتیجه، اگرچه سلول خالی به نظر می رسد، COUNTA همچنان آن را می شمارد. همچنین برای فرمولی در سلول شما صادق است که یک فضای خالی ( ” ” ) برمی گرداند یا اگر سلولی را از طریق قالب بندی سفارشی خالی به نظر می رسانید.
مثال : فرمول زیر تعداد سلول های غیر خالی در A2 تا C7 را می شمارد .
=COUNTA(A2:C7)
۷. COUNTBLANK
همانطور که از اسمش پیداست، COUNTBLANK فقط سلولهایی را میشمارد که کاملاً خالی هستند، نه سلولهایی که حاوی فاصلهها یا سایر کاراکترهای غیرقابل مشاهده هستند.
=COUNTBLANK(range)
این تابع مکمل COUNTA است. اگر نتایج COUNTA (تعداد سلولهای غیر خالی) را با COUNTBLANK (تعداد سلولهای خالی) جمع کنید، با تعداد کل سلولها برابر میشود.
استانداردهای اکسل برای یک سلول خالی در اینجا نیز قابل ارتباط هستند. COUNTBLANK فقط سلولهایی را میشمارد که کاملاً خالی هستند، و سلولهایی را که فضای خالی در آنها وجود دارد یا از طریق قالببندی سفارشی خالی به نظر میرسند حذف میکند.
مثال : فرمول زیر تعداد سلول های خالی در C2 تا C7 را می شمارد .
=COUNTBLANK(c2:c7)
۸. SUBSTITUTE – جایگزین کردن در اکسل
تابع SUBSTITUTE اکسل به شما امکان می دهد یک رشته مشخص شده را در سلول ها جستجو کنید و آن را با رشته دیگری جایگزین کنید.
=SUBSTITUTE(string, old_string, new_string, [instance_num])
در این فرمول ، رشته old_string بخشی است که با new_string جایگزین خواهد شد. آخرین آرگومان، instance_num ، اختیاری است.
اگر instance_num را خالی بگذارید، SUBSTITUTE همه نمونه های old_string را با new_string جایگزین می کند . اگر ۲ را برای instance_num وارد کنید ، SUBSTITUTE نمونه دوم old_string را با new_string جایگزین میکند . این تابع هم با رشته های عددی و هم با رشته های متنی کار می کند.
۹. اگر و اما در اکسل
این یکی از کاربردی ترین ترفند های اکسل میباشد که باید به عنوان یک کاربر چه تازه کار و چه حرفه ای کار با آن را بدانید. تابع IF در اکسل یک عبارت منطقی را می گیرد، بررسی می کند که آیا عبارت درست است یا خیر، سپس خروجی های سفارشی را برای دو نتیجه برمی گرداند.
=IF(logical_expression, output_if_true, output_if_false)
عبارت منطقی می تواند یک عبارت ساده مانند ۱>2 یا شرطی مانند B2=1 باشد. اگر عبارت درست باشد، IF output_if_true را برمی گرداند . در غیر این صورت، output_if_false را برمی گرداند .
IF یک عملکرد کلیدی در ایجاد فرمول های پیچیده است. به عنوان مثال، شما می توانید چندین تابع IF را در داخل یکدیگر قرار دهید تا چندین شرایط ایجاد کنید.
مثال : فرمول زیر IF را فراخوانی می کند تا بررسی کند که آیا مجموع C2 تا C7 بیشتر از ۴۰۰۰۰ است یا خیر . اگر شرط برقرار باشد، IF بله را برمیگرداند . در غیر این صورت، نه را برمی گرداند .
=IF(SUM(C2:C7)>40000, "بله", "نه")
۱۰. COUNTIF
تابع COUNTIF سلول هایی را که شرایط مشخصی را برآورده می کنند شمارش می کند. آن را به عنوان ترکیبی از COUNT و IF در نظر بگیرید.
=COUNTIF(range, condition)
در این کد، Range محدوده سلول هایی است که می خواهید COUNTIF به آنها نگاه کند، و شرط معیاری است که COUNTIF هنگام شمارش آنها در نظر می گیرد.
برای استفاده از تابع COUNTIF در اکسل، ابتدا باید محدوده سلول هایی را که می خواهید شمارش کنید وارد کنید. سپس باید معیارهای سلول هایی را که می خواهید شمارش کنید مشخص کنید.
مثال : فرمول زیر تعداد مقادیر بیشتر از ۵۰۰۰ را در C2 تا C7 می شمارد .
=COUNTIF(C2:C7,">5000")
با توابع اکسل ترفند های کاربردی اکسل را بیشتر استفاده کنید
اکسل یک ابزار تجزیه و تحلیل داده و سازماندهی است که می تواند بهره وری شما را به شدت بهبود بخشد. اگر تحقیقات خود را در مورد اکسل انجام داده اید، می دانید که باید از توابع اکسل برای به حداکثر رساندن پتانسیل آن استفاده کنید.
توابع به شما کمک می کنند در وقت باارزش خود صرفه جویی کنید و دقت صفحات گسترده خود را افزایش دهید. تعداد زیادی توابع وجود دارد که نیازهای مختلف را برآورده می کند، اما توابع ضروری و پرکاربرد اکسل برای همه مفید است. اکنون که ده ترفند ضروری کاربردی اکسل را به جعبه ابزار خود اضافه کرده اید، برای شروع سازماندهی داده های خود با اکسل به خوبی مجهز شده اید!
همچنین اگر دوست دارید اکسل را بصورت کامل و رایگان یاد بگیرید ، ما یک دوره آموزش رایگان اکسل برای شما آماده کرده ایم که شما در مسیر یادگیری ساده و سریع اکسل راهنمایی می کند.
دیدگاه ها