ایجاد عادات مفید برای موفقیت
شاید به دنبال ایجاد عادات مفید برای موفقیت در زندگی کاری و شخصی خود باشید ، اگر به عادت سازی مثبت علاقه مند هستید ما مثال هایی برای موفقیت را در این مقاله بیان کرده ایم.
عادات بد خود را با عادت های خوب جایگزین کنید …
عادات موفقیت
ارسطو می گوید: ما همانی هستیم که دائم انجام می دهیم . دیکشنری مریام وبستر واژه ی عادت را این گونه تعریف می کند: یک نوع رفتار اکتسابی که تقریبا یا کاملا غیر ارادی ایجاد شده است . داستانی وجود دارد در مورد مردی که با اسبش چهار نعل می رفت . به نظر می رسید که می خواست به جای خیلی مهمی برود . مردی که کنار جاده ایستاده بود فریاد زد : به کجا چنین شتابان می روی ؟
مرد پاسخ داد: نمی دانم . این سوال را از اسبم بپرس !!
این داستان زندگی خیلی ها از ما مردم روی کره زمین است . اسب عادت هایشان آن ها را با خود می برد و آن ها اصلا نمی دانند که دارند به کجا می روند . وقت آن است که کنترل این اسب ها را به دست بگیرید و زندگی تان را در مسیری که خودتان می خواهید هدایت کنید . اگر زندگی تان را روی حالت پرواز خودکار گذاشته اید و اجازه می دهید که عادت هایتان شما را کنترل کنند می خواهم دلیل اش را بدانم .
در ضمن می خواهم خودتان را از این دام رها کنید . گذشته از این ها شما همراه خوبی مثل ما دارید . مطالعات روان شناسی نشان داده اند که ۹۵ درصد از آن چه که ما حس می کنیم، فکر می کنیم، انجام می دهیم و به دست می آوریم نتیجه یکی از عادت های یاد گرفته شده ی ما است !!
همه ی ما با غریزه و البته بدون داشتن عادات متولد می شویم و عادت ها در طول زندگی در ما شکل می گیرند . در کودکی مجموعه ای از پاسخ های شرطی را یاد می گیریم که باعث می شوند در اکثر موفقیت ها عکس العمل های غیر ارادی یا همان بدون فکر نشان دهیم .
در زندگی هر روز ما زندگی کردن غیر ارادی جبنه های مثبت خودش را هم دارد . اگر مجبور بودید برای هر کار معمولی مثل درست کردن صبحانه، رساندن بچه ها به مدرسه شان، سر کار رفتن و غیره فکر کنید زندگی شما مختل می شود . احتمالا شما هم به طور خودکار روزی دوبار مسواک می زنید، برای این کار بحث فلسفی لازم نیست، فقط انجام می دهید .
به محض این که در ماشین می نشینید کمربند ایمنی را می بندید نیازی به فکر کردن نیست ! عادت ها و کار های روزانه ما این اجازه را می دهند تا انرژی فکری کمتری برای وظایف روز مره مان صرف کنیم . آن ها باعث می شوند که بهتر فکر کنیم و موقعیت های متفاوت را بهتر و معقولانه تر مدیریت کنیم . و از آن جایی که که قرار نیست در مورد مسائل پیش پا افتاده فکر کنیم انرژی ذهنمان را روی افکار و ایده های خلاقانه متمرکز کنیم .
عادت ها می توانند مفید باشند، به شرط این که عادت های خوبی باشند، همین و بس . اگر غدا های سالم می خورید معلوم است در مورد مواد غذایی که می خرید یا غذا هایی که در رستوران می خورید عادت های خوبی در خودتان ایجاد کرده اید . اگر تناسب اندام دارید احتمالا به طور منظم ورزش کرده اید . اگر در شغل فروشندگی موفق هستید عادات آمادگی ذهنی و صحبت های درونی باعث شده اند تا شما در برابر نه شنیدن از دیگران خوش بین تر از گذشته باشید .
من بسیاری از افراد موفق، مدیران عامل و سوپر استار ها را مورد برسی و مطالعه قرار داده ام . بعد از این آنالیز ها و نتیجه های به دست آمده می توانم به شما بگویم که همه ی آن ها یک ویژگی مشترک دارند، آن ها عادت های خوبی دارند .
نه این که عادت های بد نداشته باشند، دارند، اما تعداد آن ها را به کم ترین حد خود رسانده اند . کار روزانه ای که بر پایه ی عادت های خوب انجام شود موفقیت ترین فرد را از بقیه مجزا می کند . عاقلانه نیست ؟
با توجه به آن چه که تا آلان گفته شد متوجه شدیم که افراد موفق با هوش تر و یا با استعداد تر از دیگران نیستند . اما عادت هایشان آن ها در مسیر آگاه تر شدن، دانا تر شدن و لایق تر شدن، به دست آوردن مهارت های بیشتر و ایجاد آمادگی بهتر قرار می دهد .
وقتی که من بچه بودم پدرم همیشه برای آموزش عادت ها به من مثال شخصی به نام لری برد را می زد . ” لری افسانه ایی ” یکی از حرفه ای ترین بسکتبالیست های جهان بوده و هست و از آن جایی که پدر من علاقه شدیدی به بستکبال داشت هر زمان که موضوع ایجاد عادت های درست و مفید در زندگی می شد لری را برایم مثال می زد .
اما شهرت او به خاطر استعداد ورزشی او نبود . هیچ کس لری را در زمین مسابقه برازنده توصیه نمی کرد . با این حال برخلاف توانایی ذاتی ورزشی نه چندان زیادش تیم بوستون سلتیکز را به مقام سوم قهرمانی جهان رساند و به عنوان یکی از بهترین بازیکنان جهان از او یاد می شود .
چطور توانست این کار را انجام دهد ؟!
دلیل همه ی این ها عادت های لری بود، تمرینات مداوم و تلاش پیوسته برای بهبود عملکردش . لری یکی از بهترین پرتاب آزاد زن های تاریخ NBA بود . لری از زمان کودکی عادت داشت که هر روز صبح قبل از رفتن به مدرسه پانصد ضربه ی آزاد بزند !!
با وجود این اصول و انضباط لری از استعداد خدا دادی اش نهایت استفاده را کرد و توانست با استعداد ترین بازیکنان را در زمین مسابقه شکسته دهد .
شما هم مانند این مرد بزرگ می توانید پاسخ های غیر ارادی و ناخود آگاهتان را شرطی کنید تا یکی از آن قهرمان های بزرگ باشید . این فصل درباره ی این است که چطور کمبود استعداد های ذاتی مان را با انضباط، سخت کوشی و عادت های خوب جبران کنیم . این فصد درباره ی تبدیل شدن به مخلوقات عادت های قهرمانانه است .
با تمرین و تکرار کافی، هر رفتاری، خوب یا بد در طی زمان غیر ارادی می شود . این یعنی اگر چه ما اکثر عادت هایمان را نا خود آگاه ایجاد می کنیم ( با الگو برداری از والدین مان، پاسخ دهی به پیوند ها و ارتباطات محیطی و فرهنگی یا خلق مکانیز های کپی برداری ) می توانیم آگاهانه تصمیم بگیریم که آن ها را تغییر دهیم . پس از آن جایی که عادت هایی که دارید یاد گرفته اید می توانید آن هایی که برایتان مفید نیستند را از یاد ببرید .
- توصیه می شود : عادات منفی که زندگی شما را تحث تاثیر قرار می دهد
آماده اید ؟ پس بیایید عادات موفقیت را با هم شروع کنیم .
دیدگاه ها