آیا علت تار شدن عکس های دوربین گوشی خود را می دانید ؟
بعضی اوقات ، ممکن است آنچه را که فکر می کنید یک عکس عالی است با تلفن هوشمند خود بگیرید ، اما بعد از عکس گرفتن چیزی تار می بینید. اگر این اتفاق برای شما زیاد رخ داده است ، بیایید نگاهی به علت تار شدن عکس های دوربین گوشی بیندازیم و اینکه چه چیزی ممکن است باعث آن شود.
شما در نور کم عکس می گیرید
دوربین های گوشی های هوشمند دارای حسگرهای تصویر بسیار کوچکی هستند ، به این معنی که برای گرفتن عکس های خوب به نور بسیار زیادی نیاز دارند. شب ، عصر یا حتی فقط در فضای بسته در یک روز ابری ، میزان نور موجود برای تلفن هوشمند شما کافی نیست تا بتواند به راحتی عکس مناسبی بگیرد. بنابراین ، تلفن شما شروع به تار کردن عکس ها می کند.
اولین کاری که باید انجام دهید افزایش ISO است (در واقع میزان حساسیت سنسور است) بنابراین برای گرفتن عکس به نور کمتری نیاز دارد. اگرچه کارایی این گزینه ، این است که این میزان نویز دیجیتال را نیز افزایش می دهد. اگر عکسهای شما به جای تار بودن دانه دانه به نظر می رسند (مانند تصویر بالا) ، به احتمال زیاد این اتفاق می افتد.
کا دیگری که باید در تلفن هوشمند شما انجام شود ، استفاده از سرعت شاتر کندتر است. این بدان معناست که گرفتن عکس بیشتر طول می کشد تا نور بیشتری به سنسور برسد.
متأسفانه ، سرعت شاتر پایین تر به معنای اتفاقات دیگر است.
دست شما به حرکت در آمده است
سرعت شاتر پایین ، مانند ۱/۴ ثانیه ، به این معنی است که دوربین آنقدر عکس می گیرد تا حرکاتی را که دست شما انجام می دهد نیز ضبط کند – حتی اگر فقط کمی لرزش داشته باشد.
نمونه ای کاملاً چشمگیر از این مورد را در تصویر بالا مشاهده می کنید. با این حال ، بیشتر اوقات ، این نوع تاری بسیار لطیف تر است. با این حال ، اگر در فضای داخلی یا در نور ضعیف عکاسی کنید یکی از مهمترین دلایل تار شدن عکس است. حتی فقط با زدن دکمه شاتر می توانید گوشی هوشمندتان را به اندازه کافی تکان دهید تا یک تصویر را تار کند.
این نوع تاری در خارج از خانه زیبا و روشن زیاد اتفاق نمی افتد زیرا تلفن هوشمند شما از سرعت شاتر برای جلوگیری از آن استفاده می کند.
وقتی عکاسی می کنید چیزی حرکت می کند
حتی اگر دستان خود را کاملاً بی حرکت نگه دارید ، اگر هنگام عکسبرداری چیزی (یا کسی) حرکت کند ، تار به نظر می رسد. به عنوان مثال ، پسر موجود در تصویر بالا با عکاسی این تصویر کمی حرکت کرد ، اما همین مقدار هم برای خراب کردن عکس کافی بود.
اگرچه این مورد هنگام عکاسی در نور کم نیز معمول است ، اما در صورت حرکت سریع سوژه در هر زمان ممکن است اتفاق بیفتد. به عنوان مثال ، اگر سعی کنید از یک اتومبیل مسابقه ای که از جاده عبور می کند عکس بگیرید ، هر چقدر هم که نور خوب باشد ، احتمالاً تار خواهد شد.
- توصیه می شود : عکاسی از سوژه های متحرک
شما خیلی زوم کرده اید
بزرگنمایی دو نوع است :
- نوری : عدسی اجسام دور را از نظر فیزیکی بزرگ می کند. این همان کاری است که یک لنز تله در تلفن های هوشمند انجام می دهد.
- دیجیتال : به جای بزرگنمایی روی اشیاء دور ، گوشی هوشمند عکس را محکم تر می کند (یا ترفندهای دیگری را انجام می دهد). این باعث می شود به نظر برسد شما بزرگنمایی کرده اید ، اما در واقع فقط دور ریختن داده های تصویر است.
به عنوان مثال ، آیفون Xs دارای بزرگنمایی نوری ۲ برابر با لنز تله فوتو است. با این حال ، این گوشی همچنین دارای بزرگنمایی دیجیتال ۱۰ برابر است.
مشکل این است ، از آنجا که هیچ داده تصویر اضافی برای ترسیم وجود ندارد ، کیفیت تصویر را کاهش می دهد. این مسئله همچنین مشکلات دیگری ایجاد می کند ، مانند ایجاد واضح تر در اثر لرزش دست در عکس گرفته شده !
یک لکه در لنز دوربنی گوشی شما وجود دارد
گاهی اوقات ، مشکل تار شدن عکس گوشی در نحوه عکس گرفتن نیست ، بلکه در این است که این عکس با لنز کثیف گرفته شده است. اگر روی لنز دوربین گوشی هوشمند شما آب ، روغن ، خاک ، عرق یا هر چیز دیگری وجود داشته باشد ، بر عکس های شما تأثیر می گذارد.
در تصویر بالا ، مقداری آب از غبار به لنزها وارد شد ، به همین دلیل تار است.
دوربین شما فوکوس را از دست داده است
اگرچه به دلیل نحوه طراحی دوربین های گوشی های هوشمند این یک مشکلی معمول نیست ، اما ممکن است عکس های شما تار باشند زیرا از فوکوس خارج هستند.
دوربین های تلفن های هوشمند طوری تنظیم شده اند که بیشتر عکس های خاص در کانون توجه قرار بگیرند. به همین دلیل است که همه در یک عکس گروهی خوب به نظر می رسند ، اما گرفتن پرتره با پس زمینه تار بدون توسل به ترفندهای نرم افزاری غیرممکن است.
با این حال ، دوربین های گوشی های هوشمند هنوز هم باید لنز را فوکوس کنند ، حتی اگر به طور معمول نیازی به تنظیم زیاد آن نباشند. به عنوان مثال ، اگر قبلاً روی چیزی نزدیک فوکوس کرده اید و سعی می کنید قبل از اینکه دوربین فرصتی برای فوکوس مجدد داشته باشد ، عکس بگیرید ، عکس نهایی کمی از فوکوس خارج می شود.
اگر دوربین گوشی هوشمند شما به طور تصادفی روی مورد اشتباهی متمرکز شود ، می تواند فوکوس یا تمرکز اشتباهی داشته باشد. به عنوان مثال ، بگویید که در حال تلاش برای گرفتن نمای نزدیک از یک شاخ برگ هستید ، اما همانطور که در بالا نشان داده شده است ، دوربین همچنان بر پس زمینه تمرکز می کند.
شما عکسی را از رسانه های اجتماعی ذخیره کردید
سیستم عامل های رسانه های اجتماعی ، مانند فیس بوک و اینستاگرام ، کیفیت تصاویر بارگذاری شده را برای صرفه جویی در پهنای باند و زمان بارگذاری ، کم می کنند . متأسفانه ، این بدان معناست که اگر عکسی را که قبلاً در شبکه های اجتماعی ارسال کرده اید دانلود کنید ، می تواند وحشتناک به نظر برسد.
این اتفاق می افتد حتی اگر نسخه اصلی در تلفن شما عالی باشد.
چگونه از تار شدن عکس گوشی خودداری کنیم ؟
دلیل تار شدن عکس های گوشی شما هر چند اقدام عملی است که می توانید برای جلوگیری از عکسبرداری در آینده انجام دهید.
در اینجا آنچه باید انجام شود ، بیان شده است :
در بهترین نور ممکن عکس بگیرید : عکس گرفتن در نور کم انبوهی از مشکلات را به وجود می آورد. بهترین راه برای جلوگیری از آن این است که هر زمان که می توانید از نور بد جلوگیری کنید. در فضای باز عکاسی کنید یا فقط در بهترین نوری که می توانید در محیط داخلی پیدا کنید .
- بیشتر بدانید : نوردهی مناسب برای عکاسی بهتر!
دستان خود را ثابت نگه دارید : اگر دستان شما حرکت می کنند ، یک عکس تار خواهید گرفت. دستان خود را محکم به بدن خود ببندید و گوشی هوشمند خود را تا حد ممکن ثابت نگه دارید. اگر سه پایه تلفن هوشمند دارید ، هر زمان که می توانید از آن استفاده کنید یا فقط تلفن خود را در روی چیزی قرار دهید.
از سوژه های خود نشانه بگیرید : اگر از گروهی از مردم عکس می گیرید ، از همه آنها بخواهید که تا حد ممکن بی حرکت بمانند.
از سوژه های با سرعت بالا خودداری کنید: حتی در بهترین شرایط ، این موارد تقریبا همیشه تار می شوند.
استفاده از حالت پشت سر هم: اگر سریعاً بیش از یک عکس بگیرید ، احتمال اینکه همه چیز برای حداقل یکی از آنها بهم بخورد ، افزایش می یابد. همچنین با زدن دکمه شاتر از لرزش تلفن جلوگیری می کند.
زیاد بزرگنمایی نکنید: به احتمال زیاد اندکی از بزرگنمایی دیجیتال مورد توجه قرار نخواهد گرفت ، اما اگر بیش از حد بزرگنمایی کنید ، بدیهی است عکس تار و بی کیفیت شود.
روی سوژه خود ضربه بزنید تا روی آن فوکس شود: فوکوس خودکار تلفن هوشمند شما ممکن است گاهی فکر کند موضوع اشتباه است.
لنز را تمیز کنید: بهتر است یک پارچه لنز میکروفیبر باشد ، اما کمی پارچه تیشرت یا مانتو هم برای مواقع ضروری مناسب است.
کنترل دستی تلفن خود را در دست بگیرید: اگر واقعاً در وضعیت دشواری قرار دارید ، می توانید سرعت شاتر و ISO مورد نیاز برای دستیابی به بهترین عکس ممکن را تنظیم کنید. در اینجا نحوه انجام این کار در گوشی های iPhone یا Samsung وجود دارد .
واقع بین باشید: دوربین های تلفن هوشمند راه طولانی را طی کرده اند ، اما در مقایسه با دوربین های اختصاصی هنوز محدود هستند . این به دلیل اندازه سنسورها ، دیافراگم ثابت لنزها و طراحی های محدودتر است. با توجه به این موارد ، نمی توانید انتظار داشته باشید که هر بار یک تصویر عالی را ثبت کنید.