آندرکلاک کارت گرافیک با نرم افزار MSI Afterburner
یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) برای ارائه فرآیندهای گرافیکی فشرده استفاده می شود. مردم برای دستیابی به بهترین گرافیک صدها دلار برای سخت افزار قدرتمند خرج می کنند، اما مردم به ندرت هزینه می کنند و برای دریافت حداکثر کارایی کارت گرافیک خود را دستکاری می کنند. هم میتوانید کارت گرافیک خود را اورکلاک کنید و هم آندرکلاک کنید؟
بنابراین، اگر کارت گرافیک خود را اورکلاک کرده اید ، شاید بخواهید دوباره آنرا آندرکلاک نمایید. و اینکه چرا در وهله اول باید این کار را انجام دهید؟
آندرکلاک GPU چیست؟
GPU شامل هسته های مختلفی است که به عنوان قلب کارت گرافیک شما عمل می کنند. هر هسته با سرعت معینی کار می کند که به سرعت ساعت معروف است. از آنجایی که این هسته ها وظیفه پردازش گرافیکی را بر عهده دارند، هر چه سرعت کلاک آنها بیشتر باشد، عملکرد بهتری دارند و بالعکس.
سازندگان کارت گرافیک یک سرعت ساعت پیش فرض را برای محصولات خود تعیین می کنند که به آن سرعت ساعت کارخانه می گویند. برای مطابقت با نیازهای گرافیکی خود، سرعت ساعت را افزایش یا کاهش می دهند که به آن فرکانس نیز می گویند. آندرکلاک به کاهش سرعت کلاک کارت گرافیک شما اشاره دارد .
- مطالب مرتبط : چگونه بررسی کنیم که آیا CPU یا GPU شما اورکلاک شده است؟
اگرچه آندکلاک GPU را از کار کردن با تمام قدرت شمارا محدود می کند، اما مزایای زیادی نیز دارد (که در ادامه مقاله به آن پرداخته می شود).
چگونه یک کارت گرافیک را آندرکلاک کنیم ؟
ساده ترین راه آندرکلاک کردن یک GPU با نرم افزار اختصاصی است. گزینه های زیادی برای آندرکلاک کردن یک GPU با نرم افزار وجود دارد. محبوب ترین ها عبارتند از:
MSI Afterburner
Rivatuner
NVIDIA Inspector
ATI Tray Tools
ASUS GPU Tweak
ما MSI Afterburner را توصیه می کنیم زیرا دارای یک رابط کاربری ساده است که برای مبتدیان به راحتی قابل درک است. مهم نیست چقدر در آندرکلاک جدید هستید، می توانید آن را در چند دقیقه با این نرم افزار انجام دهید.
۱. برنامه MSI Afterburner را از وب سایت رسمی MSI دانلود کنید . (لینک نصب) دستورالعمل ها را برای نصب برنامه دنبال کنید و پس از نصب آن را اجرا کنید. Afterburner رابط های کاربری مختلفی را ارائه می دهد، اما همه آنها ویژگی ها و تنظیمات کنترلی یکسانی را ارائه می دهند. توضیحات ما بر اساس رابط کاربری MSI Cyborg Afterburner Skin Red by Drerex Design است .
۲. اگر رابط پیش فرض شما شبیه آنچه در بالا نشان داده شده نیست، روی تنظیمات (آیکون چرخ دنده) ضربه بزنید و به تب User Interface بروید . در قسمت User interface skinning properties ، تم ذکر شده در بالا را انتخاب کنید.
۳. در این رابط، دو صفحه گرد در سمت چپ و راست کنترلر مشاهده خواهید کرد. شماره سنج سمت چپ سرعت ساعت کارت گرافیک و حافظه شما را نشان می دهد. همچنین، می توانید ولتاژ و دمای تنظیم شده را در صفحه سمت راست مشاهده کنید. در وسط، شش نوار لغزنده وجود دارد که به شما امکان می دهد تمام تنظیمات GPU را کنترل کنید.
۴. با چهارمین نوار لغزنده با برچسب Core Clock (Mhz) ، میتوانید سرعت هستههای GPU خود را کنترل کنید. اسلاید به سمت چپ سرعت کلاک را کاهش می دهد، یعنی آندکلاک، در حالی که یک لغزش به سمت راست سرعت ساعت، یعنی اورکلاک را افزایش می دهد. با حرکت دادن نوار لغزنده به سمت چپ، تماشا کنید که چگونه سرعت ساعت کاهش می یابد.
۵. سرعت ساعت را به هر سطحی که می خواهید کاهش دهید، اما مطمئن شوید که این کار باعث تاخیر، خرابی یا نمایش خطاهای غیرمعمول بازی ها یا برنامه های شما نمی شود. اگر این اتفاق بیفتد، به این معنی است که کامپیوتر خود را بیش از حد آندکلاک کرده اید، بنابراین سرعت ساعت را کمی افزایش دهید. به این ترتیب، معمولاً بهتر است به جای عددهای بزرگ، به صورت افزایشی کاهش یابد. فقط با آزمون و خطا می توانید سرعت ساعت متعادلی را پیدا کنید.
علاوه بر این، می توانید کارت گرافیک خود را کم ولتاژ (کاهش ولتاژ) کنید تا مصرف برق را کاهش دهید. همچنین می توانید مشخصات فن را تغییر دهید تا سرعت فن را تغییر دهید. ممکن است مجبور باشید در سیستم خود بازی کنید، تا تعادل مناسبی بین سرعت ساعت GPU، مشخصات فن و ولتاژ پیدا کنید تا GPU در هنگام آندکلاک عملکرد موثری داشته باشید.
مزایای آندرکلاک GPU چیست؟
احتمالاً از خود میپرسید که چرا در وهله اول میخواهید پردازنده گرافیکی خود را آندکلاک کنید. در اینجا چهار دلیل وجود دارد که چرا آندکلاک پردازنده گرافیکی ارزشمند است.
صورتحسابهای کمتر برق: وقتی پردازنده گرافیکی خود را آندکلاک میکنید، هستههای آن کندتر کار میکنند و انرژی کمتری مصرف میکنند. نتیجه کاهش مصرف برق است که منجر به کاهش قبض برق می شود.
بهبود مدیریت حرارتی: هرچه GPU سریعتر کار کند، گرمای بیشتری را ایجاد می کند. کاهش سرعت پردازش GPU به میزان قابل توجهی تولید گرما را کاهش می دهد.
صدای فن کم: پردازندههای گرافیکی آندرکلاک سرعت فن کمتری نسبت به پردازندههای گرافیکی اورکلاک دارند. یک فن که با سرعت کمتری کار می کند صدای بسیار کمی ایجاد می کند. این باعث کاهش اختلال ایجاد شده توسط فن ها می شود.
عمر طولانی GPU: هرچه بار GPU شما هر روز کمتر باشد، بیشتر دوام خواهد آورد. آندرکلاک همچنین به شما کمک می کند عمر پردازنده گرافیکی خود را افزایش دهید. حتی در این صورت، اجرای GPU با سرعت پایین تر، هدف از داشتن چنین واحد گران قیمتی را از بین می برد.
انتشار گرمای کمتر، سرعت کمتر فن و مدیریت حرارتی بهتر نه تنها به GPU بلکه برای بقیه سیستم شما نیز مفید است.
آیا آندرکلاک کردن پردازنده گرافیکی شما بی خطر است؟
در حالی که آندکلاک کردن پردازنده گرافیکی شما مزایای زیادی دارد، چند نکته وجود دارد که قبل از انجام مجدد آن باید به خاطر داشته باشید.
در وهله اول، آندرکلاک کردن پردازنده گرافیکی عملکرد آن را محدود می کند، بنابراین صرف نظر از اینکه پردازنده گرافیکی شما چقدر گران و با کیفیت است، نمی توانید از پتانسیل کامل آن استفاده کنید.
ممکن است باعث شود برخی از بازیها و برنامههای گرافیکی فشرده شوند، از کار بیفتند یا تاخیر داشته باشند. همچنین ممکن است خطاهای مربوط به گرافیک را مشاهده کنید. قبل از اینکه پردازنده گرافیکی خود را آندکلاک کنید، مطمئن شوید که از هیچ نرم افزار گرافیکی فشرده ای استفاده نمی کنید.
ثانیاً، حتی اگر پردازنده گرافیکی خود را آندرکلاک کرده باشید، ممکن است واحد منبع تغذیه شما همچنان همان مقدار برقی را که پردازنده گرافیکی شما به آن نیاز ندارد، تامین کند. در نتیجه، GPU شما احتمالا بیش از حد بارگذاری می شود و در نتیجه به سخت افزار شما آسیب می رساند. اگرچه این مورد نادر است، اما احتمال وجود دارد. با این حال، کاهش ولتاژ GPU شما ممکن است این مشکل را کاهش دهد.
GPU خود را با سهولت آندرکلاک کنید
به یاد داشته باشید که یک پردازنده گرافیکی آندرکلاک مانند یک شمشیر دو لبه است. علیرغم مزایای آن در کاهش قبض برق، کاهش اختلال صدای فن و افزایش عمر GPU، خطراتی در ارتباط با آن وجود دارد. اگر کاملا مبتدی هستید و نمی دانید چه کاری انجام می دهید، از تغییر هر چیزی اجتناب کنید. ممکن است در نهایت به کارت گرافیک خود آسیب وارد کنید. علاوه بر این، آندکلاک کردن پردازنده گرافیکی شما می تواند به کاهش گرما و کاهش مصرف برق کامپیوتر بالقوه شما کمک کند، اما این موضوع با یک کاهش کلیدی همراه است: قدرت پردازش گرافیکی.
دیدگاه ها